Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüs: Son 24 Saatte Türkiye ve Dünyada Neler Yaşandı?

Koronavirüs: Son 24 Saatte Türkiye ve Dünyada Neler Yaşandı?

Batuhan
29.04.2020 - 11:20

Dünyada koronavirüs kaynaklı can kaybı 220 bin 713'e vaka sayısı  3 milyon 179 bin 532'ye ulaştı. Fransa 11 Mayıs Polonya ise 4 Mayıs itibariyle önlemleri esneteceğini açıkladı. KKTC'den salgının kontrol altına alındığını açıklaması geldi. 

Türkiye'de son 24 saatte 89 kişi daha hayatını kaybetti, toplam can kaybı 3 bin 81'e çıktı. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar uzatıldığını bildirdi. 

Son 24 saatte yaşananlara birlikte bakalım... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

DSÖ: "Koronavirüse ilişkin dünyayı hızlı ve kararlı şekilde uyardık"

DSÖ: "Koronavirüse ilişkin dünyayı hızlı ve kararlı şekilde uyardık"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ortaya çıkmasından itibaren dünyayı uyarmak için 'hızlı' ve 'kararlı' bir şekilde hareket ettiklerini bildirdi.

Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde, video konferans yöntemiyle düzenlediği basın toplantısında, Çin'in Hubey eyaletinin başkenti Vuhan'da 1 Aralık 2019'da ortaya çıkan salgın konusunda izledikleri süreci kronolojik olarak anlattı. 

'DSÖ, başından itibaren dünyayı uyarmak için hızlı ve kararlı bir şekilde hareket etti. Erkenden ve sık sık sözlü uyarıda bulunduk.' diyen Ghebreyesus, ocak ayından itibaren virüse ilişkin sürekli basın toplantısı düzenlediklerini hatta bu konuda eleştiri aldıklarını vurguladı.

'Çin'e seyahat kısıtlamaları getirmeyin' çağrısına değinmedi

Ghebreyesus, kronolojik sıralamada, uluslararası topluma sık sık yaptığı 'Çin'e seyahat kısıtlamaları getirmeyin' çağrısına ise değinmedi.

DSÖ, 30 Ocak'ta Kovid-19'a ilişkin 'uluslararası kamu sağlığı acil durumu' ilan etmişti. Ghebreyesus, karar için, 'Temel sebep Çin'de olup bitenler değil, diğer ülkelerde olanlar' ifadesini kullanarak, Çin ile ticari aktiviteleri ve ülkeye yapılan seyahatleri kısıtlamak için hiçbir gerekçe olmadığını savunmuştu. Ghebreyesus, 3 Şubat'ta ise Çin'e karşı ticaret ve seyahat kısıtlamalarına karşı olduklarını tekrarlamıştı.

İtalya'da can kaybı 27 bin 682'ye yükseldi

İtalya'da can kaybı 27 bin 682'ye yükseldi

İtalya'da Kovid-19 salgınına ilişkin son bilgiler, Sivil Savunma kurumundan yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 323 artarak 27 bin 682'ye yükseldi.

Ülkedeki aktif koronavirüs vaka sayısı 548 azalarak, 104 bin 657'ye geriledi. Ülkede bugüne kadar Kovid-19 bulaşanların toplam sayısı ise 203 bin 591 oldu.

İyileşenlerin sayısının bugün 2 bin 311’lik artışla 71 bin 252’ye çıktığı kaydedildi.

Yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısındaki düşüş bugün de sürdü. Dün 1863 olan sayının bugün 1795’e gerilediği kaydedildi.

Ülke genelinde bugüne kadar 1 milyon 910 bin 761 test yapıldığı bildirildi.

Diğer yandan, Sağlık Bakan Yardımcısı Pierpaolo Sileri, çok sayıda ölümün görüldüğü yaşlı bakımevlerine yönelik soruşturmalar çerçevesinde, jandarmanın ilgili birimlerinin 600 kadar merkezde kontroller yaptığını belirtti. Sileri, bu kontroller sonucunda her 4 yaşlı bakımevinden 1’inde ciddi usulsüzlükler tespit edildiği bilgisini verdi.

İngiltere ölüm sayılarına hastane dışından olanları da ekleyecek

İngiltere ölüm sayılarına hastane dışından olanları da ekleyecek

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısı huzurevlerindeki ölümlerin de eklenmesiyle 26 bin 97'ye yükseldi.


Dışişleri Bakanı Dominic Raab, günlük basın toplantısında, ülkede Kovid-19 kaynaklı can kaybının 2 Mart ile 28 Nisan arasında hastane dışında hayatını kaybeden 3 bin 811 kişinin ve son 24 saatteki 765 ölümün eklenmesiyle 26 bin 97'ye çıktığını bildirdi.

Raab, bugünden başlayarak açıklanan günlük ölüm sayılarına hastane dışı ölümlerin de dahil olacağını kaydetti.

Raab'ın verdiği bilgiye göre son 24 saatte yapılan 52 bin 429 test ile ülkedeki toplam test sayısı 818 bin 539'a yükselirken, pozitif vaka sayısı 4 bin 76 artışla 165 bin 221'e çıktı.

İngiliz hükümeti Nisan sonuna kadar günlük test sayısını 100 bine çıkarmayı vadetmişti.

İngiltere'de hükümet huzurevlerinde hayatını kaybedenlerin sayısını açıklamadığı için eleştirilerin hedefi olmuştu. Ülke genelinde 4 bin 516 huzurevi Kovid-19 salgını bildirmiş ancak bugüne kadar huzurevindeki ölümlerle ilgili bir resmi sayı açıklanmamıştı. Ülkede, bazı huzurevleri yakınında inşa edilen prefabrik morglar dikkat çekmişti.

Fransa'da hayatını kaybedenlerin sayısı 24 bin 87 oldu

Fransa'da hayatını kaybedenlerin sayısı 24 bin 87 oldu

Fransa'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 24 bin 87'ye yükseldi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, virüs tespit edilen kişi sayısı son 24 saatte 626 artışla 198 bin 215'e ulaştı.

Kovid-19 nedeniyle 4 bin 207'si yoğun bakımda olmak üzere 26 bin 834 kişi hastanelerde tedavi görüyor.

İyileşen kişi sayısı da son 24 saatte 1430 artarak 48 bin 228'e çıktı. 

Yoğun bakımda bulunanların sayısı ise 21 gündür düşmeye devam ediyor.

Dünya geneli can kaybı 220 bini geçti

Dünya geneli can kaybı 220 bini geçti

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 220 bini geçti.

Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki vakalara ilişkin verilerin derlendiği 'Worldometer' internet sitesine göre, dünya genelinde Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 220 bin 713'e, vaka sayısı 3 milyon 179 bin 532'ye ulaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'de can kaybı 3 bini geçti

Türkiye'de can kaybı 3 bini geçti

Sağlık Bakanlığı'nın akşam saatlerinde açıkladığı verilere göre, bugün virüs nedeniyle 89 kişi hayatını kaybederken, toplam ölüm sayısı 3.081 oldu. 

Bugün 43 bin 498 kişiye test yapılırken, 2 bin 936'sının sonuçları pozitif çıktı. Toplam vaka sayısı 117 bin 589 oldu. Bugün iyileşen sayısı ise 5 bin 231 olarak açıklandı.

Haberin ayrıntıları için 👇

Uluslararası Çalışma Örgütü: "Salgın nedeniyle 1.6 milyar işçi geçim kaynağını kaybedebilir"

Uluslararası Çalışma Örgütü: "Salgın nedeniyle 1.6 milyar işçi geçim kaynağını kaybedebilir"

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle küresel çapta iş saatlerinde keskin düşüşün devam ettiği, küresel iş gücünün yarısını oluşturan kayıt dışı ekonomideki yaklaşık 1,6 milyar işçinin geçim kaynaklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

Örgütün açıkladığı raporda, Kovid-19 krizinin dünya genelinde kayıt dışı ekonomide ve yüz milyonlarca işletme üzerinde yıkıcı etkiler oluşturacağı vurgulandı.

Raporda, 2020 yılı başından bu yana küresel çapta iş saatlerinde yüzde 10,5 daralma yaşanacağı, bunun da 305 milyon tam zamanlı çalışanın işsiz kalmasına denk düştüğü belirtildi.

Salgın nedeniyle dünya genelinde çalışma saatlerinde keskin düşüşün devam ettiğine işaret edilen raporda, 'Bu, küresel iş gücünün neredeyse yarısını oluşturan kayıt dışı ekonomideki 1,6 milyar işçinin geçim kaynaklarının ortadan kalkması tehlikesiyle karşı karşıya olduğu anlamına geliyor.' ifadesi yer aldı.

Koca: "Pik dönemindeyiz ancak tedbirlere uyulmazsa yeni pik yaşanabilir"

Koca: "Pik dönemindeyiz ancak tedbirlere uyulmazsa yeni pik yaşanabilir"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada ''Pik döneminde olduğumuzu söyleyebiliriz, bir düşüş trendine girdiğini de görüyoruz, ama bunun kalıcı olması önemli. Tedbirlere uyum gösterilmezse yeni pik dalgasına yol açabilir ama şu an bu tedbirlerle pik dalgasının herhangi olabilirliği yok' dedi.

Koca ayrıca 7 bin 428 sağlık çalışanının enfekte olduğunu açıkladı.

Haberin ayrıntıları için 👇

ABD'de ölü sayısı 58 bin 368'e yükseldi

ABD'de ölü sayısı 58 bin 368'e yükseldi

ABD'de Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 3 bin 112 artarak 58 bin 368'e yükseldi.

Polonya kısıtlamaları gevşetiyor

Polonya kısıtlamaları gevşetiyor

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemleri gevşetmeye başlayan Polonya’da 4 Mayıs’tan itibaren oteller ve alışveriş merkezleri yeniden açılacak. Kısıtlamaların gevşetilmesine ilişkin bilgi veren Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, okul öncesi eğitime 6 Mayıs’ta yeniden başlanacağını söyledi. Polonya, ekonomiyi gerekçe göstererek, kısıtlamaların gevşetilmesine Nisan ayının başında başlamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Afrika’da kaynaklar koronavirüsle mücadeleye aktarıldı, çocuk felci aşıları durduruldu

Afrika’da kaynaklar koronavirüsle mücadeleye aktarıldı, çocuk felci aşıları durduruldu

Afrika’da sağlık kaynaklarının koronavirüs salgınıyla mücadeleye aktarılması nedeniyle çocuk felci aşıları durduruldu.

Bu nedenle aşı yapılamayacak çocukların sayısı 12 milyona kadar çıkabilir.

Dünya Sağlık Örgütü Afrika Çocuk Felci Birimi Başkanı Dr. Pascal Mkanda, yeni çocuk felci salgınlarının gerçekleşmemesi için aşıların devam etmesi gerektiğini fakat en iyi ihtimalle 2020’nin ikinci yarısına kadar aşıların durdurulduğunu söyledi:

“Almamız gereken bu zor kararın yeni çocuk felci salgınlarını engellemede önemli bir etkisi olacak. Zamanında aşı yapamayacağımız için yeni çocuk felci salgınları ortaya çıkacak.”

Brezilya, koronavirüs kaynaklı ölüm sayısında Çin’i geçti

Brezilya, koronavirüs kaynaklı ölüm sayısında Çin’i geçti

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle son 24 saatte 474 kişi hayatını kaybetti. 71 binden fazla Kovid-19 vakasının görüldüğü Brezilya, yeni tip koronavirüs kaynaklı ölümlerin 5 bini geçmesiyle virüsün çıkış noktası olan Çin'i geride bıraktı.

İran'da ölü sayısı 5 bin 957'ye yükseldi

İran'da ölü sayısı 5 bin 957'ye yükseldi

İran'da Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 80 artarak 5 bin 957'ye yükseldi.

Dünya genelinde Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 3 milyon 147 bini geride bıraktı

Dünya genelinde Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 3 milyon 147 bini geride bıraktı

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 3 milyon 147 bin 623'e yükseldi.

'Worldometer' internet sitesine göre, dünya genelinde Kovid-19 nedeniyle 218 bin 187 kişi hayatını kaybetti, hastalığa yakalanan 961 bin 871 kişi de iyileşti.

İspanya'da son 24 saatte 325 kişi hayatını kaybetti

İspanya'da son 24 saatte 325 kişi hayatını kaybetti

İspanya'da Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 325 artarak 24 bin 147'ye çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzaktan eğitim 31 Mayıs'a kadar uzatıldı

Uzaktan eğitim 31 Mayıs'a kadar uzatıldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar uzatıldığını açıkladı. Selçuk ayrıca 'LGS tarihiyle ilgili hafta başında yapılacak kabine toplantısı sonrasında cumhurbaşkanımız açıklama yapacak' dedi.

KKTC Başbakanı: "Salgın kontrol altına alındı"

KKTC Başbakanı: "Salgın kontrol altına alındı"

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, ülkede koronavirüs salgınının kontrol altına alındığını söyledi. Salgın ile ilgili açıklama yapan Başbakan Tatar, 'Rehavete kapılmadan sorumluluklarımıza sıkı sıkıya bağlı kalarak, aynı duyarlılıkla mücadelemize devam etmeliyiz' dedi.

Fransa 'çıkış planını' açıkladı: 11 Mayıs'tan itibaren önlemler gevşetiliyor

Fransa 'çıkış planını' açıkladı: 11 Mayıs'tan itibaren önlemler gevşetiliyor

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, koronavirüs salgınına yönelik alınan önlemlerin 11 Mayıs'tan itibaren kademeli olarka gevşetilmeye başlanacağını açıkladı.

Okullar, kreşler ve ilkokullar önce olmak üzere, kademeli olarak açılacak. Kreşlerde aynı anda en fazla 10 çocuk bir arada olabilecek.

11-15 yaş arası çocuklar okullarda maske takacak.

Hayati malzemeleri satmayan dükkanlarla marketler de 11 Mayıs'ta açılacak ancak bar ve restoranlar kapalı kalmaya devam edecek.

Almanya'da 202 kişi daha hayatını kaybetti

Almanya'da 202 kişi daha hayatını kaybetti

Robert Koch Enstitüsü verilerine göre, Almanya'da vaka sayısı bin 304 artarak, 157 bin 641'e yükseldi. COVID-19 nedeniyle 202 kişi daha hayatını kaybetti ve ölü sayısı 6 bin 115 olarak kaydedildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
4
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın