Görüş Bildir
Haberler
Korku ve Gerilim Tutkunlarının Vakit Kaybetmeden Bir An Önce İzlemesi Gereken İspanyol Korku Filmleri

Korku ve Gerilim Tutkunlarının Vakit Kaybetmeden Bir An Önce İzlemesi Gereken İspanyol Korku Filmleri

Beyza
01.07.2023 - 20:26

İspanyol sinemasının karanlık ve gizem dolu dünyasına adım atarken, korku türündeki filmler özellikle dikkat çeker. Bu filmler, sadece korku unsurlarını değil, aynı zamanda psikolojik gerilim ve gerçeküstü öğeleri de bir arada barındırır. İspanyol korku filmleri, izleyicileri sıradanın ötesine taşıyan ve beklenmedik sonlarla şaşırtan hikayeleriyle bilinir. Bu filmler, korku türünün sınırlarını zorlayarak, izleyicilere unutulmaz bir deneyim sunar. İşte İspanyol korku sinemasının en sevilen filmleri!r5

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. A Real Friend (1995)

20. A Real Friend (1995)

IMDb: 5,2

Özet: On yaşında bir kız olan Estrella, çok küçükken babasını kaybettiğinden beri annesi Angela ile yalnız yaşamaktadır. Canlı ve girişken bir çocuk olan Estrella evde çok fazla zaman geçirir. Estrella fantezi ve korku hikayelerinden hoşlanır ve 'büyük canavarların' neden olduğu korkusunu gidermek için onlarla arkadaş olur. Bu 'arkadaş' sadece kızın hayal gücünün bir ürünü olmayabilir mi?

Yönetmen: Enrique Urbizu

Oyuncular: Goya Toledo, Nerea Inchausti, Josep Maria Pou

19. Romasanta (2004)

19. Romasanta (2004)

IMDb: 5,2

Özet: Hikaye, 1851'de küçük bir İspanyol köyünde geçiyor. Köyde hem vahşice sakatlanmış hem de hassas cerrahi kesikler taşıyan cesetler keşfedilir. İpuçları ise suçları itiraf eden ancak likantropi kurbanı olduğunu iddia eden Manuel Romasanta'ya işaret eder . Bir bilim adamı olan Profesör Philips, Romasanta'nın doğaüstü bir lanetten değil, bir akıl hastalığından muzdarip olduğunu savunur .

Yönetmen: Paco Plaza 

Oyuncular: Julian Sands , Elsa Pataky, John Sharian

18. Hipnos (2004)

18. Hipnos (2004)

IMDb: 5,4

Özet: Beatriz henüz mesleğine yeni adım atmış bir psikiyatrist olarak oldukça yeteneklidir. Bir gün karşısına değişik bir iş teklifi çıkar. Farklı yöntemler kullanarak çalışan şehir dışında bir hastaneden kendisine, birlikte çalışma davetinde bulunulur. Hastanenin temel olarak seçtiği yöntem hipnozdur. Çok geçmeden Beatriz, hiçbir tedaviye cevap vermeyen bir hasta ile diyalog kurmayı başarır. Hal böyle olunca da yıldızı parlar. Fakat ertesi gün o hasta intihar eder. Yalnızca bu değil, başka tuhaflıklar da göze çarpmaya başlar. Bir noktadan sonra Beatriz, çalıştığı yerin hastaneden çok bir hapishane olduğundan şüphe duymaya başlar.

Yönetmen: David Carreras

Oyuncular: Cristina Brondo, Demian Bichir, Féodor Atkine

17. Darkness (2002)

17. Darkness (2002)

IMDb: 5,4

Özet: Taşınan ailesiyle birlikte yeni bir eve çıkan Regina, ilk celsede enfes bir yaşam tecrübesi sunacak olan bir evle tanışır. Bu ev, onun hayatı boyunca hayalini kurduğu huzuru kendisine sunacak gibi görünmektedir. Kısa bir süre sonra kazın ayağının aslında öyle olmadığı anlaşılır. Çünkü evde, oldukça eski kehanetlerden kuvvet bulan, karanlık bir güç bulunmaktadır. Regina, ölümlerinin yakında olduğunu anlar ve ailesini bu girdabın içerisinden çıkarmanın planlarını yapmaya başlar.

Yönetmen: Jaume Balagueró

Oyuncular: Anna Paquin, Lena Olin, Iain Glen

16. Kurban (2002)

16. Kurban (2002)

IMDb: 5,4

Özet: Biyoloji uzmanı Daniella Logan, çok sevdiği babasının intiharının ardından, akıl rahatsızlıkları ile ilgili bir enstitüde kalan katatonik annesini ziyarete gider. Yaşadığı trajik olayı annesine anlatmak ister. Bu sırada annesi onu Josephine diye çağırır. Dikkatini çeken diğer tuhaf ayrıntıları birleştirmek isteği ile babasının geçmiş yaşamını araştırmaya koyulur. Bu süreçte hiç ummadığı gerçeklerle karşılaşmak genç kadının kaderini dahil değiştirecektir. Daha da önemlisi keşifleri onu, babasına dair tehlike sözcüğüne götürecektir. Film ödül sahibidir.

Yönetmen: Paco Plaza

Oyuncular: Erica Prior, Trae Houlihan, Denis Rafter

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. İsimsiz (2009)

15. İsimsiz (2009)

IMDb: 5,8

Özet: Paris'te İki Gün, Zodiac, Er Ryan'ı Kurtarmak gibi filmlerden tanıdığımız Adam Goldberg ve Quentin Tarantino'nun yönetmen ve yapımcılığını üstlendiği Death Proof ve Grindhouse filmlerinin oyuncusu Marley Shelton'un başrollerini paylaştığı bu eğlenceli yapım, New York alternatif sanat camiasını kendisine fon alarak, kağıt hışırtısı, bardak kırılması gibi sesleri kullanan garip bir müzisyenle, ona gördüğü anda kapılan genç, güzel galeri sahibinin en az kendileri kadar garip hayatlarını anlatıyor...

Yönetmen: Jonathan Parker

Oyuncular: Adam Goldberg, Marley Shelton, Vinnie Jones

14. Fràgiles (2005)

14. Fràgiles (2005)

IMDb: 6

Özet: Ansızın meydana gelen bir tren kazası, uzun yıllardır hizmet veren bir çocuk hastanesinin akıbetini değiştirir. Mercy Falls Çock Hastanesi, her anlamda bakımsız kaldığı için ve gereksinimlerini karşılayan olmadığından tahliyesine karar verilmiştir. Ancak bu süreçte hastane koridorlarında dolaşan garip bir cisme rastlanır. Bu cisim sadece varlığını hissettirerek insanlara acı dolu anlar yaşatmaktadır. Ne gözle görülebilir ne de kimse ona dokunabilir. O dönemde hastanede meydana gelen düzen bozuklukları ile ilgilenmesi gereken hemşire Amy, olan bitenle mücadele etmekte kararlıdır. 

Yönetmen: Jaume Balagueró

Oyuncular: Calista Flockhart, Richard Roxburgh, Elena Anaya

13. Mimic (1997)

13. Mimic (1997)

IMDb: 6

Özet: Biyolojik bir evrim nedeniyle hamam böceklerinde peyda olan bir hastalık insanlara bulaşmakta ve küçük çocukların ölümüne sebebiyet vermektedir. Susan Tyler ise yaşanan felaketi kontrol altına almak ve yayılan hastalığa dur demek için bir plan yapmaktadır. Susan, genler üzerinde bir çalışma yaparak yeni bir böcek türü yaratır. Bu böcek türü, hastalığı yayan hamam böceklerini yok edecektir. Öldürdükten sonra ölmeye programlanan bu yeni böcek türünün dünyadan silinmesi ise bilim insanlarının tahmin ettiği kadar sorunsuz olmayacaktır. 

Yönetmen: Guillermo del Toro

Oyuncular: Mira Sorvino, Jeremy Northam, Giancarlo Giannini

12. To Let (2006)

12. To Let (2006)

IMDb: 6,2

Özet: Bekleyen yeni evli bir çiftin kiralık yeni bir yer bulması gerekir ve tüyler ürpertici bir daireyi ziyaret ettiklerinde bundan etkilenmezler ve evi geri çevirirler. Ancak kiralama acentesi ve ev sahibesinin başka fikirleri vardır ve çifti kendi istekleri dışında kalmaya zorlar.

Yönetmen: Jaume Balaguero

Oyuncular: Macarena Gómez, Nuria Gonzalez, Adrià Collado

11. Kasa 507 (2002)

11. Kasa 507 (2002)

IMDb: 6,7

Özet: Enrique Urbizu, bu uzun metrajlı sinema filminde İspanya'nın güneyinde yaşayan bir banka müdürünün dramını aktarıyor. Bir suç filmi formatını taşıyan bu gerilim filminde, kızını orman yangınında kaybeden Modesto adlı bir yöneticinin yaklaşık yedi yıl sonra, çalıştığı bankanın soyulmasının ardından açılan kasada çarpıcı belgelere ulaşmasıyla tırmanan olaylar zinciri işleniyor. Bu belgeler kızının öldüğü orman yangınıyla ilgili sır perdesini aralamaktadır.

Yönetmen: Enrique Urbizu

Oyuncular: Dafne Fernández, Antonio Resines, Miriam Montilla

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Blade 2 (2002)

10. Blade 2 (2002)

IMDb: 6,7

Özet: İşte 'insancıl' vampir Blade, yeniden görev başında! Yine tepelemesi gereken onlarca Şam Şeytanı, gulyabani ve ecinni vampirler, karanlıkta fink atmaktadır. En azılıları olan Reaper, vampirler arasında bile bir korku yaratan bir mutant vampirdir. Bir kaza sonucunda ortaya çıkmıştır ve sadece insanların değil vampirlerin de türünü sürdürmesi konusunda bir tehdit oluşturmaktadır. Bir yarı vampir-yarı insan olan vampir avcısı Blade ise tehlikenin farkındadır. Bu kez Whistler ve Scud gibi iki destekçisini yanına alarak oluşan bu büyük tehlikenin önünü kesmeye çalışacaktır. 

Yönetmen: Guillermo del Toro

Oyuncular: Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Ron Perlman

9. Cronos (1993)

9. Cronos (1993)

IMDb: 6,7

Özet: Jesus Gris bir antikacı dükkanında çalışmaktadır. Bir gün tamamen tesadüfi bir şekilde 450 yıl önce üretilmiş mekanik bir kapsülle karşılaşır. Bu kapsül, onu kullanan kişiye gençlik ve kuvvet aşılamaktadır. Ancak bir de kötü yanı vardır. İnsana kana karşı bir açlık yaşatmaktadır. Gris yavaş yavaş bir vampire dönüşmeye başlamıştır.

Yönetmen: Guillermo del Toro

Oyuncular: Federico Luppi, Ron Perlman, Claudio Brook

8. The Baby's Room (2006)

8. The Baby's Room (2006)

IMDb: 6,8

Özet: İspanya'da spor muhabiri Juan'ın eşi Sonia ile mükemmel bir hayatı vardır: Yeni bir bebekleri olmuştur ve lüks bir mahallede tamir edilmesi gereken eski bir eve taşınmışlardır. Juan'ın kız kardeşi ve kocası çifti ziyaret ettiklerinde, bebeğin odasını izlemeleri için onlara elektronik bir dadı verirler. Gece boyunca Juan ve Sonia odada sesler duyar ama kimseyi bulamazlar. Ertesi gün Juan, ev için bir alarm sistemi ve bebeğin odasını gözlemlemek için bir monitör tutar. Juan odada bir adam görünce oğlunu korumak için bir bıçak alır. Ancak Sonia, kocasının deli olduğuna inanır ve annesinin evine taşınır.

Yönetmen: Álex de la Iglesia

Oyuncular: Javier Gutierrez, Leonor Watling, Sanço Gracia

7. Hellboy (2004)

7. Hellboy (2004)

IMDb: 6,8

Özet: İkinci Dünya Savaşı'nın son günlerinde Naziler, ölüm sebeplerini iyileştirmek üzere kara büyü kullanırlar. Bu sırada farkında olmadan bir iblis dünyaya getirirler. Müttefikler seremoninin gerçekleştirildiği yere baskın yaparlar. Ancak iblis henüz çağırılmıştır. Küçük Hellboy, büyüyüp yetişkin olduğunda kötülük yerine iyiliğe hizmet etmeye karar verir, kara büyü yapan Rasputin’den kurtulan Profesör Broom tarafından yetiştirilir. Dünyaya iyiliğin penceresinden bakan takım arkadaşları ile birlikte maceralar yaşayan Hellboy’un yapabileceklerinin gücü sınır tanımamaktadır. Deneysel olarak, istenmeden dünyaya gelişinin aslında bir anlamı vardır...

Yönetmen: Guillermo del Toro

Oyuncular: Jeremy Zimmermann (I), Ron Perlman, John Hur

6. Kim Bir Çocuğu Öldürebilir Ki? (1976)

6. Kim Bir Çocuğu Öldürebilir Ki? (1976)

IMDb: 7,2

Özet: İngiliz çift Tom ve Evelyn, üçüncü çocuklarının doğumundan önce tatile çıkarlar. Adanın tüm nüfusu gibi görünen asık suratlı, sessiz çocuklarla karşılaştıkları bir adaya varırlar. Kaldıkları süre boyunca çocukların tuhaf davrandığına tanık olurlar. Daha sonra çocukların şiddet uygulayabileceklerini öğrenirler çocuklar adadaki hemen hemen her yetişkini öldürürler. Çift şimdi nefsi müdafaa için çocukları öldürmeyi düşünmek zorunda kalır.

Yönetmen: Narciso Ibàñez Serrador

Oyuncular: Lewis Fiander, Prunella Fidyesi, Antonio Iranzo

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Day of the Beast (1995)

5. Day of the Beast (1995)

IMDb: 7,3

Özet: İspanyol sinemasının kült yönetmeni Álex de la Iglesia'nın 1995 tarihli filmi, kehanetlerin bir bir gerçekleştiğini fark eden bask bir rahibin, şeytanın Noel'de dünyaya ineceğini fark etmesi ve onu durdurmak için harekete geçmesi üzerine kurulu...Rahibin şeytanı bulmak için seçtiği yol ise filmi benzerlerinden keskin çizgilerle ayıracak cinsten: Yapacağı kötülüklerle günahlarını çoğaltıp karanlığın efendisine ulaşmak!

Yönetmen: Álex de la Iglesia

Oyuncular: Alex Angulo, Armando De Razza, Santiago Segura

4. Devil’s Backbone (2001)

4. Devil’s Backbone (2001)

IMDb: 7,4

Özet: 1930'lu yılların son demleri... İspanyol İç Savaşı sona ermek üzeredir. Diktatör Franco'nun ulusalcı partisi, Sol Parti'yi alt etmenin eşiğindedir. Solcu babası tarafından bir yetimhaneye bırakılan 10 yaşındaki Carlos, bir gün babasının geri gelip onu yeniden yanına alacağının hayallerini kurmaktadır. Carlos bu ortamda oldukça zor günler geçirmektedir. Bir gün yine aynı yetimhanede yıllarını geçirmiş olan Jacinto isimli bir hayalet tarafından taciz edilmeye başlayacaktır.

Yönetmen: Guillermo del Toro

Oyuncular: Marisa Paredes, Eduardo Noriega, Federico Luppi

3. Tez (1991)

3. Tez (1991)

IMDb: 7,4

Özet: Sakin ve kendi halinde bir üniversite öğrencisi olan Angela, tez konusu olarak seçtiği ‘sinemada şiddet’ temasıyla ilgili problemler yaşamaktadır. Genç kadın izlemeye bile dayanamadığı şiddet kavramından o kadar bihaberdir ki okuldaki başka bir öğrenciden yardım almaya karar verir. İlginç ve gizemli bir görünüme sahip olan Chema korku filmleri konusunda üst düzey bir bilgiye sahiptir. İkili proje üzerine çalışırlarken, Angela talihsiz bir tesadüfle tez profesörünün ölümüne tanık olur. Yaşlı adam sinema salonunda bir filmi izlerken ölü bulunmuştur. Bu anı görebilen tek kişi olan Angela, kasedi ele geçirir ve gördüğü şey karşısında şoke olur. Bu kaset hem okulun kirli oyunlarını hem de saklı kalan bir katilin kimliğini açığa çıkaracaktır.

Yönetmen: Alejandro Amenábar

Oyuncular: Walter Prieto, Emiliano Otegui, Ana Torrent

2. The Others (2001)

2. The Others (2001)

IMDb: 7,6

Özet: Amerika İkinci Dünya Savaşı'nın yaralarını sarmaya çalışmaktadır. New Jersey'de hayatını devam ettirmekte olan Grave ise savaşta eşini kaybetmiştir. Çocuklarının güneşe karşı alerjisi olduğundan oldukça karanlık bir evde yaşamaktadırlar. Grace, onlardan yardım almak üzere malikanelerine gelen insanlara yardım edip onlara iş vermektedir. Grace'in kızı olan Anne ise, Victor isimli bir hayali arkadaşa sahiptir. Bir gün oluşan sis yüzünden evin dünyanın geriye kalanıyla olan irtibatı tamamen kesilir. Grace ve çocukları, bir türlü güvenemedikleri çalışanlarıyla beraber yalnız kalmışlardır.

Yönetmen: Alejandro Amenábar

Oyuncular: Nicole Kidman, Elaine Cassidy, Christopher Eccleston

1. Pan’s Labyrinth (2006)

1. Pan’s Labyrinth (2006)

IMDb: 8,2

Özet: İspanya’da faşist iktidarın tüm vahşetinin gölgesinde yalnız bir kız çocuğu olan Ofelia, sadist eğilimleri olan babasının etrafındakilere yaptığı tüm eziyetleri bizzat gözlemlemektedir. Bu küçük kız çocuğunun gerçeklikten kaçabileceği tek yer kendi hayal gücüdür. Ofelia, gerçeklikte bulamadığı huzuru, hayallerinde aramaya başlayacaktır. Bu esnada vahşet ise tüm sertliğiyle Ofelia’nın çevresinde vuku bulmaya devam edecektir.

Yönetmen: Guillermo del Toro

Oyuncular: Ivana Baquero, Sergi López, Doug Jones

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

flash TV deki saçma sapan bı film ve blade benim travmam, battaniyenin altından gizli gizli izlediğim zamandan beridir korku filmi izleyemiyorum, gerçi blade... Devamını Gör

kubrickss

bende "O" ve "Chucky"den sonra tövbe dedim,onları da azıcık izlemiştim.. Ama İspanyol yapımı filmler diziler çok güzel oluyor yav

Emel

Korku filmleri en sevdiğim 😊

Otto Skorzeny

Ah be azizim yıllardır korkukolik olarak adamakıllı bir korku izlemeyemedik 🥺