Görüş Bildir
Haberler
Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'na Operasyon

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'na Operasyon

ATKN
17.07.2016 - 18:38 Son Güncelleme: 17.07.2016 - 18:41

Konya'da çok sayıda polis, darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan rütbeli askeri personeli gözaltına almak için Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığına girdi. Anadolu Ajansı, Harekat Komutanı Kurmay Albay Ertürk'ün de aralarında bulunduğu 7 kişinin gözaltına alındığını paylaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Konya'da polis ekipleri 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'na operasyon düzenledi. Ankara yolundaki üssün giriş ve çıkışları, polis araçlarıyla kapatıldı. 

Hareket Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk ve F16 pilotları için gözaltı kararı olduğu bildirilmişti. Anadolu Ajansı, Ertürk'ün de aralarında bulunduğu 7 kişinin gözaltına alındığını paylaştı.

Diğer taraftan 15 temmuz tarihinde gerçekleştirilen darbe kalkışması sırasında Ankara’yı bombalayan F-16 uçaklarına yakıt ikmali yapmak için Adana’dan kalkan tanker uçaklardan bir tanesinin yakıt almak için Konya 3’üncü Ana Jet Üssü’ne inmek isteği ancak darbe karşıtı askerlerin araçlarla pisti kapatarak uçağın inişine izin vermediği öğrenildi. 

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
13
6
5
4
1
1