Görüş Bildir
Haberler
Kızılay Başkanı Kerem Kınık İstifa Etti

etiket Kızılay Başkanı Kerem Kınık İstifa Etti

Kübra Köklü
12.05.2023 - 15:23 Son Güncelleme: 12.05.2023 - 15:44

Kızılay Başkanı Kerem Kınık seçimlere 2 gün kala istifa etti. Kerem Kınık'ın yerine Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz'ın geçeceği iddia edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir soru üzerine 'Bir kişinin, bir vatandaşımızın bile kan ihtiyacı için kan vermesini etkileyebilecek bir algıya sebep olabiliyorsak, biz orada durmamalıyız' diyerek Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a istifa çağrısında bulunmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez'

'Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez'

Kahramanmaraş depremlerinde AHBAP'a çadır sattığının gündeme gelmesi sonrası eleştirilen Kızılay Başkanı Kerem Kınık, görevinden istifa etti. Kerem Kınık'ın yerine Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz'ın geçeceği iddia edildi. 

Yeni Şafak muhabiri Ersin Çelik'in haberine göre, Kızılay'ın olağanüstü genel kurula gittiğini söyleyerek, 'Kızılay Başkanı Kerem Kınık aday olmayacak. Bu durumda Kınık, dolaylı yoldan istifa etmiş oluyor' dedi.

Bir süredir iktidar kanadından isimlerin de eleştirdiği Kınık için son açıklama dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelmişti. Erdoğan, 'Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez. Süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Kızılay’ın çadır dendiği zaman en küçük bir sıkıntısı olmaması gerekirdi' demişti.

'İstifa ettiğimde işler durur'

'İstifa ettiğimde işler durur'

Geçtiğimiz mart ayında TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda konuşan Kerem Kınık, Kızılay Başkanı istifa ettiğinde tüzük gereği genel kurula gidilmesi gerekir. Kızılay'ın idari işleri durur ve kaotik bir durum oluşur” demişti.

İstifa haberlerinin gündem olması sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kerem Kınık, 'Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla! Bana tarafından yardım edici bir güç ver! İsra 80' diye yazdı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
251
50
31
14
12
7
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Hayırdır seçim mi var. Yolsuzlukları temizlemek üç ayını aldıktan sonra bavulları toplamak için istifa etmiştir.

demet s.

bakara makara sallayan bakana uymuş... salla kınnık, bir tane de sen salla! ben gidersem Türkiye yıkılır!

Nuray

Acelen neydi? biraz daha dursaydın tekmeyi yiyecektin zaten.

arif ışık

Gerçekten bu kadar acele karar vermeseydi keşke

sinan

Seçim geldi göt sıkıştı