Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'ndan Almanya Ziyaretini Eleştirenlere Yanıt: 'Beraat Çıkacağını Düşünüyordum'

Kılıçdaroğlu'ndan Almanya Ziyaretini Eleştirenlere Yanıt: 'Beraat Çıkacağını Düşünüyordum'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yargının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili vermiş olduğu siyasi yasak ve hapis cezası ile ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, duruşma günü Almanya'ya gitmesi ile ilgili yapılan eleştirilere de yanıt verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu, 'beraat ya da erteleme olacağını düşünüyordum' dedi

Kılıçdaroğlu, 'beraat ya da erteleme olacağını düşünüyordum' dedi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası alması ve siyasi yasak getirilmesi ardından Almanya ziyareti nedeniyle eleştirilerin odağında olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugünHalk TV kanalında kararla ilgili açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu'na verilen hapis cezası kararının 'milli iradeye darbe' olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, Almanya ziyaretine yönelik eleştirilere ise 'Kararın dün açıklanacağını tahmin etmiyordum. Beraat ya da ertelenme olacağını, bir beraat çıkacağını düşünüyordum.' diyerek yanıt verdi.

"Kararın onanacağı düşüncesine sahip değilim"

"Kararın onanacağı düşüncesine sahip değilim"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

'Tek kişilik hükümet, yasama, yargı kendisine bağlı, yürütme organının başında. İstediği hakimden, istediği kararı çıkartabiliyor. Kendisinin önüne çıkabilecek engelleri, İstanbul'un rantlarını devşirmek istiyor. İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder demişti, şimdi Türkiye'yi de kaybediyor. Milli iradenin seçtiği belediye başkanını bir yargıç, siyasi yasak getirme cüretini gösterebiliyor. Bu tablo bizim alışkın olmadığımız bir tablo. Sayın Kaftancıoğlu'na aynı şekilde siyasi yasak getirildi. Sanıyorlar ki geri adım atarız. Asla, zalimin karşısında bir milim bile geri adım atmayacağız. Kimse karamsarlığa kapılmasın. Bu ülke sahipsiz değil. ülkenin halkı demokrasi istiyor.

Daha önceki duruşmada yargıç bunun İçişleri Bakanı'na yönelik söylem olduğunu, zaten tutanaklarda var. Bunu başka olayla bağlantı kurdurup bir şekliyle bizim İBB Başkanımızı cezalandırmak istiyorlar. Ben sayın İmamoğlu'na sakın üzülme dedim. Senin sorumluluğun var ve İstanbul'a hizmet için harcadığın emeği görmek istiyor, gülümseyerek asla üzülme hizmet etmeye devam et dedim. Bizim üzülmemiz onların keyifli olmasına yol açıyor. Öteden beri gelen bir süreç var zaten. Bu süreç, kendi iktidarını pekiştirmek istiyor. Ben koltukta kalayım, Türkiye yanabilir, ben koltukta kalayım, çocuklar yatağa aç girebilir.

Siz CHP'nin elini kolunu bağlamak istiyorsunuz. İl başkanlarından, belediye başkanlarından başlıyor. Özel birimlerin oluşturulduğunu biliyorum. Bunu aşama aşama hayata geçirmeye çalışıyorlar. Onlar hukuk dışı yola saparak, yargıçların gücünü arkalarına alarak bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Biz de halkın iradesini kazanmak istiyoruz. Halkın iradesine darbe yapan siyasi anlayış, demokrasilerde yok. 16 milyon İstanbullunun hakkı gasp edilmiştir.

Hala bu ülkede namuslu ve yürekli yargıçlar var. Biz onlara güveniyoruz. Adalet kurumuna en büyük zararı verenin, iradelerini ipotek eden yargıçlar olduğunu biliyorlar. İstinaftan neden dönmesin. Adaletin zerreciği kalmışsa kararın dönmesi lazım. Aşağıdaki yargıç bu kararı verdi, aşamaları var. Elini vicdanına koyan bir yargıç, 16 milyonun seçtiği İBB Başkanı'nın bir ifadesi dolayısıyla, bilirkişi raporu da ortaya koydu, yargıçlara yönelik değil, bunu alıyorsunuz siyasi yasağa getiriyorsunuz. Bu işin sağı solu yok. Bu iş bir hukuk, insan hakları olayıdır. Yargı ya demokrasiye sahip çıkacak ya da o zaman yargıyı da kaldırmamız lazım. Bu mücadele bir demokrasi, insan hakları mücadelesidir.

Ben kararın onanacağı düşüncesine sahip değilim. Bu ülkenin namuslu hakimleri, yargıçları var. Adaletsizliğe dur diyeceklerdir. Adalet varsa bu karar döner

'Kararın dün açıklanacağını tahmin etmiyordum'

'Kararın dün açıklanacağını tahmin etmiyordum'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kararın dün açıklanacağını tahmin etmiyordum. Beraat ya da ertelenme olacağını, bir beraat çıkacağını düşünüyordum. Geçen duruşmaya katılan arkadaşlarımla da görüştüm. Bu normalde beraat dediler. Benim İngiltere'ye, ABD'ye, Almanya'ya gidişim, Türkiye'nin hızla büyümesi, kalkınması, dünyada söz sahibi bir ülke haline gelmesi içindir. Bu amaçla, gezileri yaparken, ben geliyorum, siz hazır mısınız değil, belli bir zaman dilimi var. O çerçevede randevular alınır, programlar yapılır. Bunu yaparsınız. Biz da Almanya'ya bu çerçevede gittik. Almanya, hem bilgiyi hem teknolojiyi bir arada büyüten bir devlet. Biz buraya gitmek zorundaydık. Ayrıca Türkiye'nin temiz paraya ihtiyacı var. Kısır çekişmelerden bağımsız olarak bu programları yaptık, oraya da gittim. Normalde beraat gereken, bilirkişi raporu var, açıklamalar var. Arkadan beklemediğimiz bir olay ve ben üzülerek ifade edeyim, görüşmeleri kesmek zorunda kaldım. Karar çıktıktan sonra hemen uçakla dönmek lazımdı, özel uçak ayarladık ve oradan Türkiye'ye döndüm. 

Karar, aday belirleme sürecini etkiler mi?

Karar, aday belirleme sürecini etkiler mi?

Hükümet programı için gerçek metnin ortaya çıkması lazım. Kamuoyu ile paylaşılması lazım. Bu ortaya çıkınca 6 lider aynı şeyi seslendireceğiz. Arkasından güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş yol haritası var. O da netleşince, hangi süre içinde geçilecek, hangi kararlar alınacak, bu çalışmalar da var. Dünkü gelişme adaylık sürecini etkilemez. Biz attığımız her adımın belli bir kararlılık ve bilgi birikimi ile ilerlediğini biliyoruz. Acele etmiyoruz. 6 liderin altında gerçekten güçlü kadrolar var. O kadrolarda akademisyenler var, emekli bürokratlar, eski yeni siyasiler var. Uzlaşılmayan konular varsa liderlere intikal edecek.

Ekrem Bey, büyükşehir belediye başkanı olarak İstanbul'a hizmet etmeye devam ediyor. Arkasında güçlü irade var, CHP var.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
6
5
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Saffet Filiz

Bu adamı bu konuda eleştirenler aklı başında insan küfür etti diye 2 yıl ceza vereceğini düşünüyor muydunuz gerçekten, biri çıkıp belki hapis kararı çıkar de... Devamını Gör

EngineerMind

Sen davanın gelişimini okuyamıyorsan, o koltuğu yıllardır boşuna işgal ediyorsun. Türkiye bu, artık her şey beş dakikada değişebiliyor bir kişinin emriyle. A... Devamını Gör

hakan balta

karşındaki rakibi hala tanımıyorsun o zaman. 20 yıl oldu be.