Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'Bu Tabloyu Görüp Vicdanı Sızlamayan Var mı?

etiket Kılıçdaroğlu: 'Bu Tabloyu Görüp Vicdanı Sızlamayan Var mı?

FreiGeist
19.02.2019 - 17:00 Son Güncelleme: 20.02.2019 - 09:49

CHP Genel Başkanı KılıçdaroğluCumhuriyet gazetesi davasında cezaların onanmasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'varlık kuyruğu' sözlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, çöp konteynerini karıştıran bir vatandaşın fotoğrafını gösterdi ve sordu: 'Bu tabloyu görüp vicdanı sızlamayan var mı?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sözlerine Zeytin Dalı Harekatı'ndan hayatını kaybeden askere başsağlığı dileyerek başladı ve ' Zeytin Dalı operasyonunda şehit olan Umut Özlütepe kardeşimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Şehit hepimizin şehididir. Bir eve ateş düştü, sabırlar diliyorum' dedi. 

Kılıçdaroğlu, aydınlara yeni bir tehdidin oluştuğunu, Cumhuriyet gazetesi yazarlarının, istinaf mahkemesinin cezayı onamasıyla cezaevine gireceğini ifade etti. 

Ünlü karikatürist Musa Kart'ın bunlardan biri olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu 'Aydınları, gazetecileri hapse atıp ne yapacaksınız? Bunu içimize sindirebilir miyiz, adil, hakka, hukuka uygun olduğunu kabul edebilir miyiz? Türkiye'nin itibarını zedeliyorsunuz. Ne yaptıklarının farkında değiller. Türkiye'de yargının bağımsız olduğunu kimse söylemesin. Onu külahıma anlatın' diye konuştu.

"Fakir fukarayı tanzim satışın önünde kuyruğa dizmeyeceğiz"

"Fakir fukarayı tanzim satışın önünde kuyruğa dizmeyeceğiz"

Kılıçdaroğlu, hafta sonu İzmir'e gittiğini hatırlatarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, kendisine 'Biz zaten kentimizi, İzmir'i çok iyi biliyoruz. Hangi ailelerin fakir olduğunu da gayet iyi biliyoruz. 35 bin fakir aile var' dediğini aktardı.

Tanzim satış mağazalarını eleştiren CHP lideri, 'Öyle tanzim satış mağazaları kuralım, gelsinler alışveriş yapalım değil, 35 bin eve 10 kilo soğan, 10 kilo domates götürüp teslim edeceğiz. Hiçbiri gidip tanzim satış mağazaları önünde kuyruğa girmeyecek. Hiçbiri cebinden para vermeyecek. Herkesin evine teslim edilecek. İşte sosyal adalet budur' dedi.

"Madem 'varlık kuyruğu' sen niye yoksun?"

"Madem 'varlık kuyruğu' sen niye yoksun?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tanzim satışlara ilişkin, 'Bay Kemal, onlar varlık kuyruğu, yokluk değil' sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: 

'Efendim diyor ki 'Bu kuyruk, varlık kuyruğudur.' Eskiden yokluk kuyruğuydu şimdi 'varlık kuyruğu'. Peki sevgili kardeşim, en varlıklı adam sensin, sarayda oturan sensin, uçak sarayda oturan sensin. Şimdi kendisine bir de Amerika'da saray yaptırıyor. O sarayı da yaptıran sensin. Sen niye bu kuyrukta yoksun? Madem 'varlık kuyruğu' sen de bu kuyruğa gir, damadın girsin bu kuyruğa. Bütün AK Parti milletvekillerini al, hep beraber kuyruğa girin. Vatandaş niye kuru soğana muhtaç oldu? Vatandaşın aklıyla dalga geçiyorlar.'

"Çayyolu artık 'Çayyolu koridoru' oldu"

"Çayyolu artık 'Çayyolu koridoru' oldu"

Özellikle Ankara ve İstanbul'a yüksek binalar yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu, 'Çayyolu'na bakın, orası artık 'Çayyolu koridoru' oldu. İki tarafta da beton bloklar yükseliyor. Şikayet eden kim? Erdoğan.' ifadesini kullandı.

10 Ocak'ta Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında bir karar yayımlandığını anımsatan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

'Çayyolu'na giderken bizim Genel Merkez'in hemen ön tarafında, cadde üzerinde 34 bin 754 metrekarelik bir arsa var. Bu arsaya sınırsız kat yapılması imkanını veren karar bu. Cumhurbaşkanı kararı. Sınırsız kat çıkma imkanını veren Recep Tayyip Erdoğan. Hani sen 'Bizim kültürümüzle örfümüzle adetimizle bağdaşmıyor. Bu yüksek binalara kim, nasıl izin verdi' diye bağırıp çağırıyordun. Acaba Erdoğan'ın yerine başka biri imza atıyor, onun da haberi yok mu diyorum. Bunu söylüyorum ki haberi olsun. İptal et bu kararı. İptal etmeyecek çünkü bu belli. Büyük bir ihtimalle alıcısı da bellidir. Kupon arazi çünkü. Nasıl olacağı belli, yüksek kat veriyorlar, istediğin kadar çıkabilirsin sonra vatandaşın önüne çıkıyor, 'Kim yaptı bu yüksek binaları.' Kim izin verdi? İzin verenin Allah belasını versin.'

"Kimin çocukları işsiz?"

"Kimin çocukları işsiz?"

'Bütün işsiz kardeşlerime sesleniyorum' diyen Kılıçdaroğlu ekledi: 

'17 yıldır iktidardalar. Onların çocukları işsiz değil. Saray'da ve çevresinde işsizlik yok. İşsizliği, yoksulluğu bilirler mi? Bilemezler... Kimin çocukları işsiz? Fakirin, fukaranın, arkası olmayanın çocuğu işsiz. Ama sen hâlâ gidip oy vereceğim diyorsan seni işsiz bırakana, yarın ağzındaki lokmayı da alır. Ona göre.'

"Fotoğrafı görünce tüylerim diken diken oluyor." 🎥

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

'Gelelim sosyal devlete. Geçen 6 milyon kişiyi etkileyen bir toplantı yaptık; sokak ekonomisi. 6 milyon kişiyi aileleriyle düşününce 25 milyon kişi ediyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi'yiz, ilk kez bunların sorunlarını nasıl çözeriz diye biz masaya yatırdık, toplantı yaptık. Önce şunu düşünmeliyiz; devlet kime hizmet eder? Dolayısıyla devletin kimin hizmet etmesi gerektiğini Anayasa'ya yazmışlar. Türkiye demokratik, laik, sosyal hukuk devletidir. Nedir sosyal devlet demek? 

'Bu tablo 21. yüzyılın tablosudur. Tablonun aktörü de bu tabloda görünüyor. Bu kadıncağızın tanzim satış noktasına gidecek parası bile yok. Hangi sosyal devlet? Hangi fakirin fukaranın yanında oldu devlet? Bu tabloyu görüp vicdanı sızlamayan var mı? Fotoğrafı görünce tüylerim diken diken oluyor. Saray'da oturup bu fotoğrafa bakan acaba ne hissediyor?'

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
654
132
83
34
29
24
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Orhan Yiğit

Adam doğruyu söylüyor hala yobazlar ona cevap verme çabasında sizin vicdanınız olsa çalanı desteklemezsiniz ...

xxxxdd

aynen

yeşilzytn

bu çöp toplayanlar durumlarının farkında değiller ki hala akp ye oy veriyolar

Büşra Mescioğlu

hepiniz boşsunuz koltuk sevdalıları, mazlumun üzerinden prim yapma. Çok düşünüyorsanız bu milleti istifa et o partinin önünü aç bu kadar beyinsiz olma. Yapam... Devamını Gör

can

Seçimden sonra ilk kurultayda aday olmayacak. Bak gör. At fava bekle. Çok yıprandığını, yorulduğunu düşünüyorum ama dediğin gibi birisi olduğunu düşünmüyorum.