Görüş Bildir
Haberler
Kerem Kınık İstifa Etmişti: Kızılay'dan Açıklama Geldi

Kerem Kınık İstifa Etmişti: Kızılay'dan Açıklama Geldi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa çağrısı üzerine Kerem Kınık, Türk Kızılay Genel Başkanlığı'ndan istifa etmişti. Kızılay, Kerem Kınık’ın kurumun 11 şirketinde görev almaya devam ettiği yönündeki haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Tüm görevlerinden istifa etti'

'Tüm görevlerinden istifa etti'

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, 14 Mayıs'ta yapılan seçimlere 2 gün kala istifa etmişti. Kerem Kınık'ın yerine Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz gelmişti. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 50 bin 500’den fazla insan yaşamını yitirirken, 11 ilde de büyük yıkım meydana gelmişti. Deprem bölgesi için AHBAP'a ve Türk Eczacıları Birliği’ne çadır sattığının gündeme gelmesi sonrası  Kızılay Başkanı Kerem Kınık tepki çekmişti. 

Bir süredir iktidar kanadından isimlerin de eleştirdiği Kınık için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da açıklama gelmişti. Erdoğan, ''Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez. Süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Kızılay’ın çadır dendiği zaman en küçük bir sıkıntısı olmaması gerekirdi'' demişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bir soru üzerine ''Bir kişinin, bir vatandaşımızın bile kan ihtiyacı için kan vermesini etkileyebilecek bir algıya sebep olabiliyorsak, biz orada durmamalıyız'' diyerek Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a istifa çağrısında bulunmuştu.

Devlet hastanelerinin ihale açarak Kızılay’dan kan aldığının ortaya çıkması sonrası yurttaşlar Kızılay'a kan bağışında bulunmamaya başladı. Bu olay Kınık'ı koltuğundan etti.

Kızılay'dan açıklama

Kızılay'dan açıklama

İstifa etmesi sonrası Kınık’ın Kızılay’a bağlı 11 şirketteki görevlerine devam ettiği gündeme geldi. Kızılay‘dan olaya ilişkin açıklama geldi. Kızılay'dan yapılan açıklamada, “Dr. Kerem Kınık, Kızılay Tüzüğü ve Kızılay iştiraki olan şirketlerin kuralları gereği aynı gün tamamı Kızılay’a ait olan tüm iştiraklerin yönetim kurullarındaki görevlerini de bırakmıştır” denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
13
5
5
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

o kadar mal gitti e bı zahmet yeter artık, aldıkları yedi sülalesine yeter zaten

Özgür Arslan

İnsan bazen şeytandan daha aşağı bir varlık olabiliyor

Füsun Kütük

Bunlar şeytana pabucunu ters giydirirler

ömer

İnsan şimdi iki şeyi merak ediyor 1) Bu satıştan nasıl kimsenin haberi yoktu öle bişey olmadığına emindi herkes deprem zamanı 2) Hadi muhalifler bu olaydan g... Devamını Gör