Görüş Bildir
Haberler
Kendini Bulmanın Hikayesi: Simyacı Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Simyacı Kitabı Ne Anlatır?

Kendini Bulmanın Hikayesi: Simyacı Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Simyacı Kitabı Ne Anlatır?

Tam 42 ülkede, 26 dile çevrilen, dünyanın en çok satan kitaplarından birisi, Simyacı. Peki Simyacı kitabını bu denli meşhur yapan nedir? Okuyan herkesin beğenisini kazanan, tekrar tekrar okuma isteği uyandıran Simyacı'nın konusu nedir? Simyacı yazarı ve karakterleri kimdir?

İşte birbirinden güzel alıntılarla Simyacı hakkında detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çok satanlar listesinin daimi bir üyesi: Simyacı.

Çok satanlar listesinin daimi bir üyesi: Simyacı.

Simyacı, Brezilyalı yazar Paulo Coelho'nun kaleminden çıkan bir eserdir. Simyacı ilk kez 1988 yılında yayınlanmıştır. Türkçe'ye ise ilk kez 1996 yılında çevirmen Özdemir İnce tarafından kazandırılmıştır. 

Birçok dile çevrilen Simyacı, her okurun beğenisini kazanan bir eser olmayı başarmıştır. Eleştirmenlerden de tam not olan bu eser, uzun süredir birçok ülkenin çok satanlar listesinde yer almaktadır. Simyacı, fantastik bir nasihat romanı olarak ele alınabilir. Satır aralarını okumasını bilen bir okur için, altın değerinde bir kitaptır. 

Simyacı, İspanya'dan kalkıp Mısır Piramitleri'nin eteklerinde hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago'nun masalsı yaşamının felsefi öyküsüdür. Simyacı'nın dünya çapında bu kadar satmasının sebebi belki de kılavuzculuk ve nasihat verme niteliğinin ön planda olmasıdır. Simyacı'yı okumak, herkes uykudayken uyanıp şafak vakti güneşin doğuşunu beklemeye benzemektedir.

Simyacı Konusu Nedir?

Simyacı Konusu Nedir?

Simyacı, yolculuk etme arzusuyla yanıp tutuşan ancak anne babasının katı kuralları karşısında hiçbir isteğini yerine getiremeyen Endülüslü genç Santiago'yu konu alır. Santiago ailesi tarafından rahip olmak üzere yetiştirilen bir gençtir. Ancak Santiago içindeki seyahat etme arzusuna bir dur diyemez. Öyle ki rüyasında bile uzak diyarlara gittiğini görmektedir. 

Rüyasında bir hazine bulduğunu gören Santiago bu rüyasını bir falcıya anlatır. Falcı, Santiago'ya bu rüyanın gerçekleşmesi gereken bir kehanet olduğunu söyler ve Santiago'nun rüyasının peşinden gitmesini salık verir. Santiago, ne pahasına olursa olsun hiç bilmediği diyarlara doğru bir yolculuğa çıkar.

Simyacı, hayatında mutluluğu ve iç huzuru arayanların mutlaka okuması gereken kült bir eser.

Simyacı, hayatında mutluluğu ve iç huzuru arayanların mutlaka okuması gereken kült bir eser.

Santiago yolculuğu sırasında birçok gizemli olay yaşar. Hazinesini bulmaya odaklanan Santiago bu yolculukta aşkı tadar. Yaptığı yolculukla sadece kendi hazinesini keşfetmekle kalmaz aynı zamanda kendi iç dünyasını da keşfeder. 

Santiago, yolculuğunun sonuna geldiğinde aradığı hazineyi bulur. Bu yolculuk ve yolculuk sırasında deneyimlediği duygular, belki de hazineden daha değerli olacaktır.

Okurken iç dünyamıza yolculuk yaptığımız Simyacı kitabından en sevilen alıntılar

Okurken iç dünyamıza yolculuk yaptığımız Simyacı kitabından en sevilen alıntılar
  • Her arama anı, bir karşılaşma anıdır.

  • Hayatı ilginç kılan bir rüyanın olma olasılığıdır. 

  • Öyleyse neden yüreğimi dinlemek zorundayım? Çünkü onu susturmayı hiçbir zaman başaramazsın.

  • Bir şeyi gerçekten istediğin zaman, arzunu gerçekleştirmeni sağlamak için bütün evren işbirliği yapar. 

  • Yeryüzündeki her insanın kendisini bekleyen bir hazinesi vardır. 

  • En iyisini sonraya saklamayın. Yarının ne getireceğini bilemezsiniz.

  • Kitaplar, dinlemek isterseniz size ilginç öyküler anlatır. Ama insanlarla konuşurken durum başka, öylesine tuhaf şeyler söylerler ki, konuşmayı nasıl sürdüreceğinizi bilemezsiniz.

Paulo Coelho'nun Diğer Eserleri

Paulo Coelho'nun Diğer Eserleri

Paulo Coelho 1947 yılında Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde dünyaya gelmiştir. İlk kitabını 1987 yılında çıkarmıştır. Paulo Coelho 1988 yılında ise en tanınan eseri Simyacı'yı çıkarmıştır. Bu eserle Coelho, Gabriel Garcia Marquez'den sonra en çok okunan Latin Amerikalı yazar olma unvanını almıştır. Simyacı toplamda 26 dile çevrilmiştir. Yazarın diğer eserleri ise aşağıdaki gibidir:

  • Veronika Ölmek İstiyor

  • Elif

  • Hippi

  • On Bir Dakika

  • Aldatmak

  • Zahir

  • Okçu'nun Yolu

İlginizi çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Çağlar Durmuş

Kitap gerçekten güzel bende çok sevmiştim.Sonra Mesnevî okuyunca oradaki bir bölümden alıntı olduğunu düşündüm nerdeyse birebir aynı