Görüş Bildir
Haberler
Kemal Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı Adayımızı 13 Şubat'ta Açıklayacağız

etiket Kemal Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı Adayımızı 13 Şubat'ta Açıklayacağız

Ali Can YAYCILI
29.01.2023 - 20:38 Son Güncelleme: 29.01.2023 - 21:10

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Şubat'ta Cumhurbaşkanı adayının ismini açıklayacaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, adayın ortak olarak belirleneceğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

'6 Nisan'a kadar olursa buna destek veririz diye düşündük. Parlamento 6 Nisan'da bir karar alır, biz de o karara saygı duyarız, eski seçim yasasına göre seçimler yapılır diye düşündük. Erdoğan, 'Hayır ben daha sonra yapacağım' derse altı lider de buna destek vermeyeceğini kamuoyuna açıkladı. Erdoğan kendi istediği bir atmosferde seçimlerin yapılmasını istiyor. Biz iktidar olunca yapacağımız dediğimiz şeyleri Erdoğan yapmaya başladı.

Ama halk bunun farkında. Erdoğan bunu kendi iradesiyle yapmadı. Bizim baskımız, söylemlerimiz, baskın çıkmamız üzerine, halk tarafından da baskı gelince bunları yaptı. Hazirana doğru atarsa, enflasyon her ay yükseliyor. Dolayısıyla yaptığı zamların bir anlamının kalmadığını herkes görecek. Bu sürece ya da bu anlayışa kendini hapseden birisinin seçimi kazanma şansı yoktur.

Bizim açımızdan hangi tarihte yapıyorsa getirsin sandığı koysun dedik. Ama Parlamento'da oy kullanmayacağız dedik. Tek yolu var. O da Meclis'i feshetmek.'

"YSK'da militan yargıçlar olduğunu herkes biliyor"

"YSK'da militan yargıçlar olduğunu herkes biliyor"

Erdoğan'ın üçüncü kez adaylığını koyması konusunda açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, 'Anayasa açık. Anayasa hukukçuları üçüncü kez aday olamaz diyor. Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurular olacaktır ama kabul edilmeyecektir. Çünkü YSK üyelerini kendisi belirledi aslında. Yargının yargı olmaktan çıktığını aklı başında olan herkes biliyor' ifadelerini kullandı.

"Erdoğan sıfırlamak konusunda bir numaralı uzmandır"

"Erdoğan sıfırlamak konusunda bir numaralı uzmandır"

Erdoğan, '2018 seçimleriyle birlikte yeni yönetim sistemine geçtik. Kronometre sıfırlandı. 2018'de seçilen Cumhurbaşkanı yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanıdır' şeklinde konuşmuştu. 

Kılıçdaroğlu programda yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın bu sözlerine, 'Kronometreyi sıfırlamanın ne olduğunu Erdoğan çok iyi bilir. Sıfırlamak konusunda bir numaralı uzmandır' yanıtını verdi.

Aday 13 Şubat'ta açıklanacak

Aday 13 Şubat'ta açıklanacak

Kılıçdaroğlu programda Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat'ta açıklanacağını, seçim için yol haritasını sözkonusu cumhurbaşkanı adayının anlatacağını bildirdi.

'CHP'nin cumhurbaşkanı adayı siz misiniz?' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, 'Her parti doğal olarak kendi liderini cumhurbaşkanı adayı olarak görmek ister. CHP'liler de kendi genel başkanlarını cumhurbaşkanı adayı olarak görmek ister. Ama burada aslolan altı liderin oturup ortak karar vermesidir' cevabını verdi.

Sözkonusu cumhurbaşkanı adayının nasıl olması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, 'Belirleyeceğimiz adayın ortak çalışma geleneğini devam ettirmesi gerekiyor. Her şeyi ben bilirim anlayışına sahip olmaması lazım. Devleti iyi tanıması, liyakatın ne kadar önemli olduğunu bilmesi lazım' ifadelerini kullandu.

"Devletin tek kişinin eline teslim edilmesi beka sorunudur"

"Devletin tek kişinin eline teslim edilmesi beka sorunudur"

'Türkiye Cumhuriyeti'nin tek bir kişinin eline teslim edilmesi bir beka sorunudur. Hayatımızın her alanında sorun çıkmaya başladı. Dış ve iç politikada sorun var mı var. Parlamento'nun iradesi var mı var. Saray her şeye hakim mi hakim. Yargıtay, devletin kurumlarında çürüme var mı var. Çürüme o boyutlara ulaştı ki rüşvet alandan büyükelçi atanır hale geldik.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
76
33
24
20
8
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enes Erol

umarım ben adayım demez

Diğdem Çakır

Galiba kendisinin olduğu kesinleşti

cagatay

eger KK aday olursa tayyip erdogandan daha buyuk ak partilidir

Enes Erol

kime anlatamıyosun adamın kendi seçmeni bile onun aday olmasını istemiyor zaten

Laik ve demokratik Türkiye'min geleceği için akepe iktidarının yaptığı hukuksuzlukların hesabını soracak kimi aday çıkarsalar tam destek..