Görüş Bildir
Haberler
Kelepçeye Direnen Eski Haber Kameramanı Kalp Krizinden Öldü

Kelepçeye Direnen Eski Haber Kameramanı Kalp Krizinden Öldü

FreiGeist
11.02.2015 - 13:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eski haber kameramanı Yılmaz Koçyılmaz polis ile girdiği tartışma sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.  Polislerin Koçyılmaz'a tansiyon hastası olduğunu söylemesine rağmen yere yatırarak kelepçe taktıkları iddia edildi.

Ankara Ayaş'ta dün akşam saatlerinde iş yerinden evine dönmek için aracıyla yola çıkan Koçyılmaz’ın aracını durduran polis, havanın kötü olduğunu bu şekilde yola devam edemeyeceği uyarısında bulundu. 

Görgü tanıklarının ifadesine göre aracında kış lastiği ve zincir bulunduğunu, yola gidebileceğini söyleyen Koçyılmaz polislerle tartıştı. Tartışma üzerine güvenlik güçleri Koçyılmaz’a kelepçe takmak istedi. Polislere itiraz eden Yılmaz Koçyılmaz tansiyon hastası olduğunu söyledi. Ancak polisler dinlemedi ve Koçyılmaz’ı kelepçe takmak için yere yatırdı. Bu sırada kalp krizi geçiren eski kameraman Koçyılmaz orada hayatını kaybetti. UBA Ajansı ve CNN Türk ve TV8 ‘de haber kameramanı olarak çalışan Yılmaz Koçyılmaz, medya sektöründen ayrıldıktan sonra Ankara’nın Ayaş ilçesinde meyve kurutma işi yapıyordu.

Trafik polisi neden kelepçe takmak istedi?

Trafik polisi neden kelepçe takmak istedi?

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran yaşanan dehşet verici olayı İçişleri Bakanlığı'na sordu.

Umut Oran bakanlığa yönelttiği soruda şu ifadelere yer verdi;

Eski haber kameramanı olan Yılmaz Koçyılmaz (45) isimli yurttaşımız dün akşam saatlerinde özel aracıyla Ayaş ilçesinden Ankara’ya gelmek isterken, hava koşulları nedeniyle geçişine izin vermeyen trafik polislerinin kendisini yere yatırıp kelepçelemeye çalıştığı sırada kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Bu kapsamda;

1. Görgü tanıklarına göre aracında kış lastiği ve zincir bulunan eski haber kameramanı Yılmaz Koçyılmaz’a neden trafik polisi tarafından kelepçe takılmaya çalışıldı? ‘Zor kullanma’ yetkisine bir trafik polisi tarafından neden gerek duyuldu? Trafik polisi, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu’nun hangi maddesine dayanarak bu yetkiyi kullanmaktadır?

2. “Yapmayın ben tansiyon hastasıyım, kelepçelemeyin” diyen bir vatandaşın uyarısını polis memurunun dinlememesi nedeniyle yaşanan ölümün sorumlusu kimdir?

3. CNN Türk, TV 8 ve Ulusal Basın Ajansı (UBA) gibi ulusal haber merkezlerinde görev yapmış, rahatlıkla iletişim kurulabilecek bir yapıda olduğu bilinen eski medya mensubu Yılmaz Koçyılmaz’ın kelepçelenmek istenmesinin gerekçesi nedir? Yılmaz Koçyılmaz’ın öldürülmesi, görevli polisin “makul şüphe” uygulamasından mı kaynaklanmaktadır?

4. “İç güvenlik paketi” dediğiniz yasa değişikliği henüz TBMM’de görüşülmemişken kolluk tarafından uygulanması yönünde yazılı, sözlü talimat mı verdiniz?

5. Organik tarım işiyle uğrayan ve her akşam işyerinin olduğu Ayaş ilçesinden evinin bulunduğu Ankara şehir merkezine düzenli olarak gelip giden, yolun durumunu çok iyi bilen Yılmaz Koçyılmaz, yetere yatırılıp kelepçelenmeden engellenemez, ikna edilemez miydi? Koçyılmaz’ı durdurup kendisini zorla kelepçelemek isteyen, ölümüne yol açan trafik polisi ekibinde kimler vardı? Bu ölüm olayından sorumlu olan polis memurlarının isimleri, sicil numaraları ve görev yerleri, kısım-büro, şubeleri neresidir?

6. Görevini kötüye kullanan, yetki sınırlarını aşan, ölüme sebebiyet veren trafik polisleri hakkında inceleme, araştırma talimatı verdiniz mi? Söz konusu memurların daha önce benzeri biçimde vatandaşla yaşadıkları başka sorunlar, aldıkları adli-idari cezalar var mıdır, varsa bunların ayrıntıları nelerdir?

Kaynak: Cumhuriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0