Görüş Bildir
Haberler
Kahve Sevenler Buraya: Hangi Kahve Hangi Bardakta İçilir? Doğru Bardak Seçimi Nasıl Yapılır?

Kahve Sevenler Buraya: Hangi Kahve Hangi Bardakta İçilir? Doğru Bardak Seçimi Nasıl Yapılır?

Özlem Taner
28.02.2023 - 10:10

Kahvenizi içerken lezzetli bir deneyim yaşamak isterseniz, misafirlerinize en uygun kahve sunumunu yapmayı dilerseniz bu satırlardaki bilgilerden yola çıkarak kahvenizi hazırlayabilirsiniz. Gün içinde birçok kişinin severek ve sık sık sık tükettiği kahve çeşitleri hangi bardaklarda içilmeli hep beraber inceleyelim 👇

Türk kahvesi

Türk kahvesi

Türk kahvesi, yoğun aromalı kahvelerden biridir. Arzuya göre şekerli ya da sade içilebilir. Yoğun kahve tadından ötürü, fincanda içilir ve fincanın küçük olması yaygındır. Rahat tutmak için minik bir kulp fincanda yerini alırken genellikle porselen malzeme kullanılır. Zaman zaman cam fincan ya da toprak malzemeli fincanla Türk kahvesi servisi yapılır. Türk kahvesinin birkaç yudumluk olması, kendine has özelliğidir.

Espresso

Espresso

Espresso da tıpkı Türk kahvesi gibi yoğun bir kıvama ve sert bir aromaya sahip kahvelerden bir tanesidir. İçimi oldukça zor olan bu içecek çeşidi de küçük porsiyonlar halinde servis edilir. Tek bir dikişte bitirebileceğiniz espresso fincanı Türk kahvesi fincanı ile oldukça benzer bir forma sahiptir. Fakat bu iki kahve çeşidini sunum şekilleri ve kıvamları ile birbirinden kolaylıkla ayırabilirsiniz. Türk kahvesinin üzerinde köpük bulunurken espresso üzerinde ince bir kremaya sahiptir.

Macchiato

Macchiato

Macchiato her bardağa uyum sağlayan sıcak bir kahvedir. Tadı yumuşak olduğu için ılık ya da sıcak içilebilir. Bu nedenle özel bir bardak önerilmez. Ancak en çok kullanılan bardağı merak ederseniz; cam malzemeli bardakların olduğunu ifade edebiliriz.

Latte

Latte

Latte, espressonun süt ile lezzetlendirilerek daha hafif bir kıvamda sunulması ile hazırlanan bir kahve çeşididir. Oldukça hafif bir içime sahip olan bu kahve aynı zamanda hoş bir aromaya sahiptir. Uzun ve ince fincanlar ile servis edilen bu kahve, üzerinde bulunan bol köpükle kendi farkını hemen belli eder.

Cappuccino

Cappuccino

Dünya genelinde cappuccino kahve türü benzer bardaklarda sunulur. Kahvenin sıcak kalacağı, rahat içileceği fincanlar kullanılır. Armut şeklindeki fincanlarda servisi daha kolay olan cappuccino, bardakta tam ölçüde sunulur. Hatta bu kahve fincanının tabakla servis edilmesi, kahvenin lezzetini artırabilir. Dileyen zaman zaman kahveyi kaşıkla karıştırıp içime devam eder.

Americano

Americano

Espressoya göre daha yumuşak bir içimi olan Americano, küçük fincanda tam kapasitede servis edilebilir. Kahvenin fincan içindeki dağılımını görmek isteyenler cam fincanları kullanabilir. Genellikle sıcaklığı koruyan, kolay tutulabilen geniş ve orta boydaki fincanlarda Americano servisi yapılır.

Soğuk kahve

Soğuk kahve

Soğuk kahve, genellikle çikolata ya da meyve sosuyla servis edilmektedir. Bu sosları daha rahat göstermek için cam bardak tercih edilir. Cam bardakların desensiz olması, kahvenin süslemesini daha iyi yansıtır. İnce uzun ya da orta boy bardaklarda soğuk kahve daha kolay içilebilir.

Filtre kahve

Filtre kahve

Filtre kahve fincanının temel özelliği kahveyi sıcak tutması ve ağzına kadar doldurulmasına uygun olmasıdır. Filtre kahve için uygun olan mug yani kupa olarak bilinen tarza yakın fincanlardır.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın