Görüş Bildir
Haberler
Kahramanlık, Cesaret ve Savaşın Hiçbir Zaman Eksik Olmadığı Destansı Filmler

Kahramanlık, Cesaret ve Savaşın Hiçbir Zaman Eksik Olmadığı Destansı Filmler

Merhabalar. Epik yani destansı filmler, tarihi ve mitolojik konuların aksiyon ve drama türünde anlatılması yolunu izler. Bu filmlerde büyük savaş sahneleri ve görkemli yapılar görürüz. Ayrıca cesaret, aşk ve kahramanlık gibi duygular da epik filmlerde ön plandadır. Twitter'da @davidcinema adlı kullanıcı, takipçilerine 'İzlediğiniz en iyi epik film hangisi?' sorusunu sordu ve ben de hemen yanıtları topladım. Bakalım listede hangi efsane filmler var?

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Ben-Hur (1959)

22. Ben-Hur (1959)

Film, 1. yüzyılda Kudüs'te bir Yahudi prensin, Romalı bir arkadaşı tarafından ihanete uğrayıp köleliğe gönderildikten sonra özgürlüğünü geri kazanmasını ve intikam almak için geri dönmesini konu alıyor.

Yönetmen: William Wyler

Oyuncular: Charlton Heston, Jack Hawkins, Stephen Boyd

21. Metropolis (1927)

21. Metropolis (1927)

İşçi sınıfı ve şehir planlamacıları arasında keskin bir şekilde bölünmüş fütürist bir şehirde geçen film, şehrin dehasının oğlunun, aralarındaki farklılıkları ortadan kaldıracak bir kurtarıcının geleceğini kehanet eden işçi sınıfından bir peygambere aşık olmasını konu alıyor.

Yönetmen: Fritz Lang

Oyuncular: Brigitte Helm, Alfred Abel, Gustav Fröhlich

20. 2001: A Space Odyssey (1968)

20. 2001: A Space Odyssey (1968)

Ay yüzeyinin altına gömülü gizemli bir yapıyı ortaya çıkaran bir uzay aracı, yapının kökenlerini bulmak için Jüpiter'e gönderilir. Uzay aracında yalnız onlar vardır: İki adam ve süper bilgisayar H.A.L. 9000.

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester

19. Contact (1997)

19. Contact (1997)

Gökbilimci Dr. Ellie Arroway uzun süredir uzak diyarlarla temas kurmakla ilgilenmektedir. Bu, o dokuz yaşındayken ölen babası Ted Arroway'in çocukluğunda beslediği bir aşktır.

Yönetmen: Robert Zemeckis

Oyuncular: Jodie Foster, Matthew McConaughey, Tom Skerritt

18. Ran (1985)

18. Ran (1985)

Orta Çağ Japonya'sında, yaşlı bir savaş ağası emekli olur ve imparatorluğunu üç oğluna devreder. Ancak yeni buldukları gücün oğullarını nasıl yozlaştıracağını ve birbirlerine ve ona düşman olmalarına neden olacağını büyük ölçüde hafife alıyordur.

Yönetmen: Akira Kurosawa

Oyuncular: Tatsuya Nakadai, Akira Terao, Jinpachi Nezu

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Kagemusha (1980)

17. Kagemusha (1980)

Filmde bir samuray savaş lorduna çok benzeyen adi bir hırsız, lordun ikizi olarak işe alınır. Savaş ağası daha sonra öldüğünde ise hırsız onun yerine silaha sarılmak zorunda kalır.

Yönetmen: Akira Kurosawa

Oyuncular: Tatsuya Nakadai, Tsutomu Yamazaki, Ken'ichi Hagiwara

16. Apocalypse Now (1979)

16. Apocalypse Now (1979)

Film, Vietnam'da görev yapan bir ABD ordusu subayının, kendisini tanrı olarak ilan eden dönek ve hain bir Özel Kuvvetler albayını öldürmekle görevlendirilmesini konu alıyor.

Yönetmen: Francis Ford Coppola

Oyuncular: Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall

15. Hero (2002)

15. Hero (2002)

Eski Çin ve Qin İmparatorluğu, altı krallığı fethetmek için çıkar. Bu yola çıkış ise kralın suikast için bir hedef haline gelmesine neden olur. Ancak bir adam, ülkedeki en kötü şöhretli üç suikastçıyı öldürerek tek başına kralın güvenliğini sağlar. Adam sonunda bir kahraman muamelesi görerek kralla bir görüşmeye çağrılır.

Yönetmen: Yimou Zhang

Oyuncular: Jet Li, Tony Leung Chiu-wai, Maggie Cheung

14. Blade Runner (1982)

14. Blade Runner (1982)

Uzman bir Blade Runner olan Rick Deckard, görevini bırakır ama Los Angeles'a gelen bir grup replikantı yakalamak için verilen son bir görevi kabul eder. Ancak iki milyon insanın yaşadığı bu şehirde görünüşü insandan hiçbir farkı olmayan bu robotları teşhis etmek onun için hiç kolay olmaz.

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young

13. The Leopard (1963)

13. The Leopard (1963)

Film, kusursuz bir dürüstlüğe sahip asil bir aristokrat olan Salina Prensinin 1860'lı yılların Sicilya'sının çalkantılı toplumsal olayları arasında ailesini ve sınıfını korumaya çalışmasını konu alıyor.

Yönetmen: Luchino Visconti

Oyuncular: Burt Lancaster, Alain Delon, Claudia Cardinale

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Magnolia (1999)

12. Magnolia (1999)

Tanınmış bir yapımcı olan Earl Partridge kanser hastalığına yakalanır. Bu haberi aldıktan sonra az zamanının kaldığını bilerek yıllar önce terk ettiği oğlunu bulmak için çabalar. Paralel başka bir hikayede ise uyuşturucu bağımlısı Claudia Wilson'ın hayatı tanımadığı bir adamla tanıştığında bambaşka bir yere evrilir.

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Oyuncular: Tom Cruise, Jason Robards, Julianne Moore

11. War and Peace (1956)

11. War and Peace (1956)

Film, Napolyon'un 1812'deki felaket gibi işgali de dahil olmak üzere Rusya ile arasındaki çalkantılı ilişkilerini ve iki aristokrat ailenin karmaşık kişisel yaşamlarının zeminini konu alıyor.

Yönetmen: King Vidor

Oyuncular: Audrey Hepburn, Henry Fonda, Mel Ferrer

10. Nashville (1975)

10. Nashville (1975)

Beş günlük bir süre boyunca geçen film, Tennessee'de country ve gospel müzik işleriyle uğraşan çeşitli insanların yaşamlarını takip ediyor ve Replacement Party‘den Başkanlığa aday olan popülist bir yabancı için düzenlenen bir gala konserini konu alıyor.

Yönetmen: Robert Altman

Oyuncular: Keith Carradine, Karen Black, Ronee Blakley

9. Once Upon a Time in America (1984)

9. Once Upon a Time in America (1984)

Yasak döneminden kalma eski bir Yahudi gangster, 35 yıl sonra Manhattan'ın Aşağı Doğu Yakası'na geri döner ve burada eski hayatında yaptığı kötü şeylerle ve pişmanlıklarıyla bir kez daha yüzleşmek zorunda kalır.

Yönetmen: Sergio Leone

Oyuncular: Robert De Niro, James Woods, Elizabeth McGovern

8. Seven Samurai (1954)

8. Seven Samurai (1954)

Zor günler geçiren kıdemli bir samuray, bir köyün haydutlardan korunma talebine cevap verir. Kendisine yardım etmesi için 6 samuray daha toplar ve köy halkına kendilerini nasıl savunacaklarını öğretir. Bu arada köyhalkı da samuraylara günde üç küçük öğün verir. Film, 40 haydutun köye saldırmasıyla dev bir savaşla sonuçlanır.

Yönetmen: Akira Kurosawa

Oyuncular: Toshirô Mifune, Takashi Shimura, Keiko Tsushima

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Gladiator (2000)

7. Gladiator (2000)

İmparatorluğun en önemli generali Maximus'un ailesi katledilir ve kendisini ölümden zor kurtularak köle ticaretinin ortasında bulur. Film, başlarda kim olduğu anlaşılamayan ama daha sonra yetenekleri hemen fark edilen general Maximus'un artık bir gladyatör olarak dövüştürülmek üzere arenalara gönderilmesini konu alıyor.

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen

6. Barry Lyndon (1975)

6. Barry Lyndon (1975)

Film, İrlandalı bir haydutun, zengin bir dulun kalbini kazanmasını ve 18. yüzyıl İngiltere'sinde yaşayıp da ölmüş olan kocasının aristokrat konumunu üstlenmesini konu alıyor.

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Ryan O'Neal, Marisa Berenson, Patrick Magee

5. The Last Emperor (1987)

5. The Last Emperor (1987)

Film, Çin'in son imparatoru Pu-Yi'nin yaşamını ve çalkantılı saltanatını takip ediyor. 1950'de Kızıl Ordu tarafından bir savaş suçlusu olarak yakalandıktan sonra Pu-Yi, hapishanedeki çocukluğunu hatırlıyor. Aynı zamanda her türlü lükse sahip olduğu, ancak ne yazık ki dış dünyadan ve onu çevreleyen karmaşık siyasi durumdan korunduğu Yasak Şehir'deki müsrif gençliğini hatırlıyor.

Yönetmen: Bernardo Bertolucci

Oyuncular: John Lone, Joan Chen, Peter O'Toole

4. The English Patient (1996)

4. The English Patient (1996)

2. Dünya Savaşı'nın sonunda genç bir hemşire, ağır şekilde yanmış bir uçak kazası kurbanıyla ilgilenir. Filmde kurbanın geçmişi, kaderi olan bir aşk ilişkisine karıştığını ortaya çıkaran geri dönüşlerde gösterilir.

Yönetmen: Anthony Minghella

Oyuncular: Ralph Fiennes, Juliette Binoche, Willem Dafoe

3. Reds (1981)

3. Reds (1981)

Film, radikal bir Amerikalı gazetecinin, Rusya'daki komünist devrime dahil olmasını ve onun ruhunu ve idealizmini Amerika Birleşik Devletleri'ne getirmeyi ummasını konu alıyor.

Yönetmen: Warren Beatty

Oyuncular: Warren Beatty, Diane Keaton, Edward Herrmann

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Braveheart (1995)

2. Braveheart (1995)

William Wallace, İskoçya tacını kendisine miras almak isteyen acımasız İngiliz hükümdarı Edward'a karşı bir ayaklanmaya öncülük eden İskoç bir asidir. O genç bir çocukken, William Wallace'ın babası ve erkek kardeşi İskoçya'yı kurtarmaya çalışırken hayatlarını kaybetmiştir. William Wallace şimdi sevdiklerinden birini daha kaybettiğinde İskoçya'yı kesin olarak özgür kılmak için uzun yolculuğa çıkar.

Yönetmen: Mel Gibson

Oyuncular: Mel Gibson, Sophie Marceau, Patrick McGoohan

1. 300 (2006)

Sparta Kralı'nın ordusu ile Pers ordusu arasında başlayan savaş tüm Yunanistan'ın Perslere karşı birlik olmasını sağlar. Film, Sparta Kralı Leonidas ve emrindeki 300 Spartalının Pers Kralı Xerxes'in büyük ordusuna karşı ölümüne savaşmasını konu alıyor.

Yönetmen: Zack Snyder

Oyuncular: Gerard Butler, Lena Headey, David Wenham

Bu listede benim favori filmim Braveheart. Peki sizin en beğendiğiniz film hangisi? Yorumlarda buluşalım.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ipimle kuşağım

bütün herolar covid döneminde malikanelerinden sakın evden çıkmayın hep elinizi yıkayın falan diye paylaşımlar yapıyorlardı.