Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Kafanızın Bir Miktar Karışmasına Neden Olacak Karmaşık Senaryolu Film Önerileri

İzlerken Kafanızın Bir Miktar Karışmasına Neden Olacak Karmaşık Senaryolu Film Önerileri

Merhaba. Sinemada macera, aksiyon ve dram türlerinde hikayesi karışık olan birçok film vardır. Bu filmler, izleyenin olayları çözerken zekasının sınırlarını zorlar ve sonunda da çok derin hisler uyandırır. Eğer siz de karmaşıklığın bol olduğu filmler arıyorsanız doğru adrestesiniz. Bu içerikte senaryosu karışık, karakterleri de bir o kadar dolambaçlı olan filmleri sizler için listeledim.

İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. Inception (2010)

24. Inception (2010)

Rüya paylaşım teknolojisini kullanarak şirket sırlarını çalan bir hırsıza, bir CEO'nun zihnine bir fikir yerleştirmek gibi zor bir görev verilir. Ancak trajik geçmişi, her an projeyi ve ekibini felakete sürükleyebilir.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Elliot Page

23. Parasite (2019)

23. Parasite (2019)

Açgözlülük ve sınıf ayrımcılığının derinden bir anlatımı olan film, zengin Park ailesi ile yoksul Kim klanı arasında yeni kurulan simbiyotik ilişkinin her iki aileyi de nasıl tehdit ettiğini gözler önüne seriyor.

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong

22. Oldboy (2003)

22. Oldboy (2003)

Oh Dae-Su, kaçırılıp on beş yıl hapsedildikten sonra serbest bırakılır. Film, onun beş gün içinde kendisini tutsak eden kişiyi bulması gerektiğini öğrenmesini ve bundan sonra başına gelen olayları konu alıyor.

Yönetmen: Park Chan-wook

Oyuncular: Choi Min-sik, Yoo Ji-tae, Kang Hye-jeong

21. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

21. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Film, başlangıçta her şey yolundayken ilişkileri giderek kötüye giden bir çiftin, birbirlerinin hafızalarından sonsuza kadar silinmesi için tıbbi bir prosedüre tabi tutulmalarını konu alıyor.

Yönetmen: Michel Gondry

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Tom Wilkinson

20. American Hustle (2013)

20. American Hustle (2013)

Film, zeki bir dolandırıcı olan Irving Rosenfeld'in, çılgın FBI ajanı Richie DiMaso için çalışmak zorunda kalan ve aynı derecede kurnaz ve baştan çıkarıcı olan İngiliz ortağı Sydney Prosser'la hikayesini anlatıyor. DiMaso, onları büyüleyici olduğu kadar tehlikeli de olan Jersey güç komisyoncuları ve mafya dünyasına itiyor. 

Yönetmen: David O. Russell

Oyuncular: Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Mulholland Drive (2001)

19. Mulholland Drive (2001)

Açgözlü film endüstrisinin sahte vaatleriyle henüz karşılaşmamız olan aktris Betty, Hollywood'a ayak basar. Umutla dolup taşan Betty, Ruth Teyze'nin pahalı dairesine taşınır ancak kaderin onu bekleyen başka planları vardır.

Yönetmen: David Lynch

Oyuncular: Naomi Watts, Laura Harring, Justin Theroux

18. Memento (2000)

18. Memento (2000)

Memento, karısının katilini bulmaya çalışırken artık yeni anılar oluşturamayan ve eski bir sigorta müfettişi olan Leonard'ın iki ayrı hikayesini anlatıyor. Hikayelerden biri zamanda ileriye doğru hareket ederken diğeri hikayeyi geriye doğru anlatıyor.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano

17. The Social Network (2010)

17. The Social Network (2010)

Harvard öğrencisi Mark Zuckerberg, Facebook olarak bilinen sosyal ağ sitesini yaratırken fikirlerini çaldığını iddia eden ikizler ve daha sonra işten atılan kurucu ortak tarafından dava edilir.

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake

16. Traffic (2000)

16. Traffic (2000)

Amerika'nın uyuşturucuya karşı savaşına öncülük etmesi için başkan tarafından muhafazakar bir yargıç atanır, ancak genç kızının bir uyuşturucu bağımlısı olduğunu keşfeder.

Yönetmen: Steven Soderbergh

Oyuncular: Michael Douglas, Benicio Del Toro, Catherine Zeta-Jones

15. Marriage Story (2019)

15. Marriage Story (2019)

Film, evli bir çiftin New York'tan Los Angeles'a kadar uzanan boşanma hikayesini konu alıyor. Bir yönetmen olan Charlie ve oyuncu olan eşi Nicole, evliliklerinde sona gelmiştir. Boşanmaya karar veren çift, bu süreci kolayca sona erdirmeyi düşünür ancak işler pek yolunda gitmez.

Yönetmen: Noah Baumbach

Oyuncular: Adam Driver, Scarlett Johansson, Julia Greer

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Synecdoche, New York (2008)

14. Synecdoche, New York (2008)

Bir tiyatro yönetmeni, yeni oyununun bir parçası olarak bir depoda New York şehrinin gerçek boyutlu bir kopyasını yaratırken işiyle ve hayatındaki kadınlarla da mücadele etmek zorunda kalır.

Yönetmen: Charlie Kaufman

Oyuncular: Philip Seymour Hoffman, Samantha Morton, Michelle Williams

13. Adaptation. (2002)

13. Adaptation. (2002)

Charlie Kaufman, dönemin en meşhur kitaplarından biri olan The Orchid Thief'ı Hollywood için senaryolaştırmak için çalışır. Çok uğraşmasına rağmen bir türlü senaryosunda ilerleyemez ve tıkanır. Yaşadığı tüm bu sıkıntılı süreç ona yetmiyormuş gibi bir de son derece başarısız bir gerilim senaryosu yazmaya çabalayan ikiz kardeşiyle de uğraşmak zorunda kalır. Film, Charlie'nin her geçen gün biraz daha kendi başını belaya sokmasını konu alıyor.

Yönetmen: Spike Jonze

Oyuncular: Nicolas Cage, Meryl Streep, Chris Cooper

12. Primer (2004)

12. Primer (2004)

Film, bu sefer icat ettikleri aletin daha önceki hata kontrol cihazlarından daha büyük ve daha yenilikçi bir şey olduğunu bilen dört arkadaşın ya da bu işe yeni başlayan girişimcinin yeni icatları için yaşadıkları sıkıntıları konu alıyor.

Yönetmen: Shane Carruth

Oyuncular: Shane Carruth, David Sullivan, Casey Gooden

11. Waking Life (2001)

11. Waking Life (2001)

Genç bir adam, rüyaların gerçek dünyadan ayrıldığı yeri arayıp durur. Bunun için de düş, uyanmak, gerçeklik gibi konular üzerine farklı düşünen insanlarla konuşur. Bu konuşmalar ona farklı deneyimler, dünya görüşleri ve rüyalar hakkında değişik bakış açıları sunar.

Yönetmen: Richard Linklater

Oyuncular: Ethan Hawke, Trevor Jack Brooks, Lorelei Linklater

10. American Beauty (1999)

10. American Beauty (1999)

Orta sınıf bir Amerikan ailesinin içinde bulunduğu çöküntü ve dağılmayı konu edinen filmde Lester, kızıyla ve orta yaş bunalımındaki karısıyla iletişim kurmakta başarısızlığa uğrayan ve rutinlerle dolu yaşamından tiksinerek yaşlanan bir babadır. İşini bırakıp zamanını yeniden genç hissetmeye harcarken, henüz 16 yaşındaki kızının arkadaşı Angela ile arasında tuhaf bir cinsel gerilim doğar. Bu ilişki, kızı ve karısıyla arasındaki kopmuş olan bağı iyice koparır ve her bir aile ferdini farklı kaderlere sürükler.

Yönetmen: Sam Mendes

Oyuncular: Kevin Spacey, Annette Bening, Thora Birch

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. The Usual Suspects (1995)

9. The Usual Suspects (1995)

Hayatta kalan tek bir kişinin bütün olayları anlattığı film, beş suçlunun rastgele bir polis karşılaşmasıyla başlayan ve bir teknede korkunç bir silahlı çatışmaya yol açan sarsıcı olayları konu alıyor.

Yönetmen: Bryan Singer

Oyuncular: Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Chazz Palminteri

8. Magnolia (1999)

8. Magnolia (1999)

Tanınmış yapımcı Earl Partridge kanser hastalığına yakalanmıştır ve son zamanlarını yıllar önce terk ettiği oğlunu bulmak için harcar. Uyuşturucu bağımlısı Claudia Wilson'ın hayatı da tanımadığı bir adamla tanıştığında bambaşka bir yere evrilir. Film, birbirinden bağımsız ona yakın insanın trajik hayat hikayesini bir noktada buluşturuyor.

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Oyuncular: Tom Cruise, Jason Robards, Julianne Moore

7. Being John Malkovich (1999)

7. Being John Malkovich (1999)

Kuklacı Craig bir gün atölyesinde çalışırken Amerika'nın en ünlü aktörlerinden John Malkovich'in beynine açılan gizli bir yol bulur. Bu yoldan Malkovich'in beyninde gezinmek mümkündür. Craig bu buluşu hoşlandığı iş arkadaşı Maxine'i etkilemek için bir araç olarak kullanmak ister. Fakat zamanla işler karışır.

Yönetmen: Spike Jonze

Oyuncular: John Cusack, Cameron Diaz, Catherine Keener

6. Goodfellas (1990)

6. Goodfellas (1990)

Filmde Henry Hill adındaki bir gangster, Jimmy Conway ve Tommy De Vito adlı iki arkadaşıyla birlikte bir soyguna kalkışır. Gözleri daha yukarda olan iki arkadaşı, soyguna katılan diğerlerini öldürür ve mafya içinde yükselmeye başlar. Bu durum Henry’i olumsuz etkiler ve bu konuda bir şeyler yapması gerektiğini düşünür.

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci

5. Groundhog Day (1993)

5. Groundhog Day (1993)

Film, aşırı narsist ve bencil bir hava durumu sunucusunun, Groundhog Day'de kendini bir zaman döngüsü içinde bulmasını ve o bir şeyleri doğru yapana kadar günün tekrar etmesini konu alıyor.

Yönetmen: Harold Ramis

Oyuncular: Bill Murray, Andie MacDowell, Chris Elliott

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Glengarry Glen Ross (1992)

4. Glengarry Glen Ross (1992)

Chicago'daki bir emlak ofisii finansal açıdan zor zamanlar geçirir. Ofisin başındaki Blake, yaptığı açıklamada yeni bir yarışma yapacaklarını ve bu yarışmada sadece birinci ve ikinci olanlara ödül verileceğini; geriye kalanların işten kovulacağını söyler. Film, bir gece içerisinde önemli birer satış yapması gereken bir grup çalışanın zorlu bir maceraya atılmasını konu alıyor.

Yönetmen: James Foley

Oyuncular: Al Pacino, Jack Lemmon, Alec Baldwin

3. Three Colors: Red (1994)

3. Three Colors: Red (1994)

Valentine, Cenevre'de yaşayan genç bir modeldir. Ezdiği bir köpek yüzünden komşularının telefon görüşmelerini dinleyen emekli bir yargıçla tanışır. Film, Valentine ve yargıç arasındaki ilişkinin hikayesidir, ancak aynı zamanda Valentine ile eski yargıcın ilişkisinden haberdar olmayan diğer insanlar arasındaki ilişkilerin de hikayesidir.

Yönetmen: Krzysztof Kieslowski

Oyuncular: Irène Jacob, Jean-Louis Trintignant, Frédérique Feder

2. Burning (2018)

2. Burning (2018)

Jong-su, aynı mahallede yaşayan bir kızla karşılaşır. Kız, ondan Afrika gezisindeyken kedisine bakmasını ister. Döndüğünde ise onu orada tanıştığı ve gizli hobilere sahip gizemli bir adam olan Ben ile tanıştırır.

Yönetmen: Lee Chang-dong

Oyuncular: Yoo Ah-in, Steven Yeun, Jeon Jong-seo

1. The Machinist (2004)

1. The Machinist (2004)

Bir yıldır uykusuzluk hastalığı çeken Trevor, bir fabrikada işçi olarak çalışmaktadır. İyi dinlenemediği için de vücudu harap haldedir. Dikkat gerektiren bir işte çalışır ancak konsantre olmakta zorlanır. Trevor'un asıl merakı giderek azalan kilosunu sarı kağıtlara yazıp dairesine asmaktır. İş arkadaşları ise bu kilo kaybı ve bedensel çöküş yüzünden giderek Trevor'a iyi gözle bakmamaya başlar. 

Yönetmen: Brad Anderson

Oyuncular: Christian Bale, Jennifer Jason Leigh, Aitana Sánchez-Gijón

Siz bu aşırı karmaşık senaryolu filmlerden hangilerini kafa karıştırıcı buldunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Bide shutter island’ı ekleyelim listeye….

ömer

Her seferinde finalde o ikileme düşürüyor seni

Aleyna

ben black swan de görmek isterdim bu listede