Görüş Bildir
Haberler
İnsan Aklının Hayal Bile Edemeyeceği Teknolojik Yeniliklerle Dolu Bir Gelecekte Geçen Fütüristik Filmler

İnsan Aklının Hayal Bile Edemeyeceği Teknolojik Yeniliklerle Dolu Bir Gelecekte Geçen Fütüristik Filmler

Merhabalar. Fütüristik, diğer bir adıyla gelecekte geçen filmler insanların hayal edebileceği en ileri teknolojileri kullanarak dünyamızı anlatan filmlerdir. Bunları izlerken 'Yok artık, gelecekte böyle şeyler mi başımıza gelecek' diye düşünebilirsiniz. Gelecekte geçen filmler genelde bizim aklımızın ucundan geçmeyen ve hayal edemediğimiz şeyleri betimler. Bunlar bize fantastik gelebilir, şimdilik. Bu içerikte aksiyon ve macera unsurlarını içeren ve geleceğin toplumsal değişimlerini ele alan filmleri sizler için derledim. Listede birkaç tane geçmişe dönüş filmi de görürseniz şaşırmayın. Hem zaten gelecek ve geçmiş birbirinden nasıl koparılabilir ki?

İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. Timecop (1994)

23. Timecop (1994)

Zaman yolculuğunu düzenleyen bir güvenlik teşkilatında memur olan Max Walker, geleceği kontrol etmek için geçmişi değiştirmeye niyetli karanlık bir politikacıya karşı hayatı için mücadele etmelidir.

Yönetmen: Peter Hyams

Oyuncular: Jean-Claude Van Damme, Mia Sara, Ron Silver

22. Tenet (2020)

22. Tenet (2020)

Tenet ile donanmış ve tüm dünyanın hayatta kalması için savaşan bir kahraman, gerçek zamanın ötesinde ortaya çıkacak bir görevle uluslararası casusluğun alacakaranlık dünyasında yolculuk ediyor.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki

21. Cavegirl (1985)

21. Cavegirl (1985)

Tuhaf bir kristal sayesinde utangaç bir öğrenci kendini Taş Devri'nde bulur ve burada güzel bir mağara kadınına aşık olur. Klanının da bir yamyam kabilesini savuşturmasına yardım eder.

Yönetmen: David Oliver Pfeil

Oyuncular: Daniel Roebuck, Cynthia Thompson, Darren Young

20. The Butterfly Effect (2004)

20. The Butterfly Effect (2004)

Evan Treborn, hayatındaki önemli olaylar sırasında bayılır. Büyüdükçe, günlüğünü okuyarak bu kayıp anıları hatırlamanın ve hayatını değiştirmenin doğaüstü bir yolunu bulur.

Yönetmenler: Eric Bress, J. Mackye Gruber

Oyuncular: Ashton Kutcher, Amy Smart, Melora Walters

19. The Tomorrow War (2021)

19. The Tomorrow War (2021)

Film, bir aile babasının insanlığın kaderinin geçmişle yüzleşme yeteneğine bağlı olduğu gelecekteki bir savaşta savaşmak üzere askere alınmasını konu alıyor.

Yönetmen: Chris McKay

Oyuncular: Chris Pratt, Yvonne Strahovski, J.K. Simmons

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. The Adam Project (2022)

18. The Adam Project (2022)

Film, 2022'de yanlışlıkla zorunlu iniş yapan ve zamanda yolculuk yapan savaş pilotu Adam Reed'in, geleceği kurtarma görevi için 12 yaşındaki haliyle iş birliği yapmasını konu alıyor.

Yönetmen: Shawn Levy

Oyuncular: Ryan Reynolds, Walker Scobell, Mark Ruffalo

17. Hot Tub Time Machine (2010)

17. Hot Tub Time Machine (2010)

Film üç arkadaşın hikayesini konu alıyor: Kız arkadaşı onu terk eden Adam, kötü bir işi ve aldatan bir karısı olan Nick ve intihara meyilli bir alkolik olan Lou. Adam ve Nick, Lou'nun araba egzosundan zehirlenmesinden kurtulmasına yardım etmek için Adam'ın yeğeni Jacob'la birlikte eski parti yerleri olan bir kış tatil yerine giderler. Bir gece jakuzide içki içmek için toplanırlar. Her nasılsa jakuzi onları 1986'ya geri götürür. 

Yönetmen: Steve Pink

Oyuncular: John Cusack, Rob Corddry, Craig Robinson

16. Primer (2004)

16. Primer (2004)

Yaptıkları icadın farklı hata kontrol cihazlarından daha büyük ve daha yenilikçi bir şey olduğunu bilen dört arkadaş/yeni başlayan girişimci, yeni icatları için mücadele etmek zorunda kalır.

Yönetmen: Shane Carruth

Oyuncular: Shane Carruth, David Sullivan, Casey Gooden

15. Safety Not Guaranteed (2012)

15. Safety Not Guaranteed (2012)

Film, üç dergi çalışanının zaman yolculuğu için bir refakatçi arayan ve bunun için de sınıflandırılmış bir ilan veren bir adamla röportaj yapmak üzere yola çıkmasını konu alıyor.

Yönetmen: Colin Trevorrow

Oyuncular: Aubrey Plaza, Mark Duplass, Jake Johnson

14. Avengers: Endgame (2019)

14. Avengers: Endgame (2019)

Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı'ndaki olayların ardından evren harabeye döner. Yenilmezler, kalan müttefiklerin yardımıyla Thanos'un eylemlerini tersine çevirmek ve evrendeki dengeyi yeniden sağlamak için bir kez daha toplanır.

Yönetmenler: Anthony Russo, Joe Russo

Oyuncular: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Interstellar (2014)

13. Interstellar (2014)

Dünyanın geleceği felaketler, kıtlıklar ve kuraklıklarla doludur. İnsanlığın hayatta kalmasını sağlamanın ise tek bir yolu vardır: Yıldızlararası yolculuk. Güneş sistemimizin uzak noktalarında yeni keşfedilen bir solucan deliği, bir astronot ekibinin daha önce hiç kimsenin gitmediği bir yere, insan yaşamını sürdürmek için doğru ortama sahip olabilecek bir gezegene gitmesine olanak tanır.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain

12. Looper (2012)

12. Looper (2012)

2074'te mafya birinden kurtulmak istediğinde, hedef geçmişe gönderilir ve orada kiralık bir tetikçiyle öldürülür. Tetikçi Joe, bir gün mafyanın Joe'nun gelecekteki benliğini geri göndererek 'döngüyü kapatmak' istediğini öğrenir: Sıradaki suikast onadır.

Yönetmen: Rian Johnson

Oyuncular: Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt

11. The Terminator (1984)

11. The Terminator (1984)

Soğuk makinelerin tüm dünyayı fethettiği distopik bir 2029'dan yılından 1984 Los Angeles'ına geri gönderilen ve 'Terminatör' olarak bilinen yok edilemez cyborg-suikastçı, insanlığın en önemli kadınını, hiçbir şeyden şüphelenmeyen Sarah Connor'ı öldürmek için ölümcül görevine başlar.

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Michael Biehn

10. Terminator 2: Judgment Day (1991)

10. Terminator 2: Judgment Day (1991)

Sarah Connor'ı öldürmeyi başaramayan makinenin tıpatıp aynısı olan bir cyborg, şimdi 10 yaşındaki oğlu John'u çok daha gelişmiş ve güçlü bir cyborgdan korumalıdır.

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong

9. Idiocracy (2006)

9. Idiocracy (2006)

Ortalama bir Amerikalı olan Onbaşı Joe Bauers, çok gizli bir kış uykusu programı için kobay olarak seçilir ancak unutulur. O kadar inanılmaz derecede aptalca bir geleceğe uyanır ki kolaylıkla yaşayan en zeki insan olur.

Yönetmen: Mike Judge

Oyuncular: Luke Wilson, Maya Rudolph, Dax Shepard

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. About Time (2013)

8. About Time (2013)

Tim, 21 yaşında zamanda yolculuk yapabileceğini ve kendi hayatında olup bitenleri değiştirebileceğini keşfeder. Bir kız arkadaş edinerek dünyasını daha iyi bir yer haline getirme kararı verir ama bu sandığı kadar kolay olmaz.

Yönetmen: Richard Curtis

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy

7. Source Code (2011)

7. Source Code (2011)

Bir asker başka birinin vücudunda uyanır ve kendisinin bir banliyö trenindeki bombacıyı 8 dakika içinde bulmaya yönelik deneysel bir hükümet programının parçası olduğunu keşfeder.

Yönetmen: Duncan Jones

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga

6. Timecrimes (2007)

6. Timecrimes (2007)

Bir adam yanlışlıkla bir zaman makinesine biner ve zamanda yaklaşık bir saat geriye gider. Kendini bulmak, öngörülemeyen sonuçları olan bir dizi felaketin ilki olacaktır.

Yönetmen: Nacho Vigalondo

Oyuncular: Karra Elejalde, Candela Fernández, Bárbara Goenaga

5. 12 Monkeys (1995)

5. 12 Monkeys (1995)

Gelecekteki bir hastalık tarafından harap edilmiş bir dünyada bir mahkum, gezegendeki insan nüfusunun çoğunu yok eden insan yapımı virüs hakkında bilgi toplamak için zamanda geriye gönderilir.

Yönetmen: Terry Gilliam

Oyuncular: Bruce Willis, Madeleine Stowe, Brad Pitt

4. In the Shadow of the Moon (2019)

4. In the Shadow of the Moon (2019)

Film, bir Philadelphia polis memurunun, suçları açıklamaya meydan okuyan gizemli bir seri katilin izini sürmek için ömür boyu süren bir saplantıyla mücadele etmesini konu alıyor.

Yönetmen: Jim Mickle

Oyuncular: Boyd Holbrook, Cleopatra Coleman, Bokeem Woodbine

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Time Trap (2017)

3. Time Trap (2017)

Bir profesör bir mağaraya girer ve kaybolur. Profesörün kayboluşunun ardından öğrencilerinden bazıları onu aramaya gelir ve onlar da mağarada mahsur kalır.

Yönetmenler: Mark Dennis, Ben Foster

Oyuncular: Reiley McClendon, Cassidy Gifford, Brianne Howey

2. Project Almanac (2015)

2. Project Almanac (2015)

Bir grup genç, bir zaman makinesinin gizli planlarını keşfeder ve bir tane de kendileri icat eder. Film, gençlerin tasarladığı zaman makinesi yüzünden işlerin kontrolden çıkmaya başlamasını konu alıyor.

Yönetmen: Dean Israelite

Oyuncular: Amy Landecker, Sofia Black-D'Elia, Virginia Gardner

1. Deja Vu (2006)

1. Deja Vu (2006)

New Orleans'ta bir feribot bombalandıktan sonra bir ajan, bombacıyı bulmak için deneysel gözetleme teknolojisini kullanan benzersiz bir soruşturmaya katılır. Ancak kısa süre sonra kendisini kurbanlardan birine takıntılı hale gelirken bulur.

Yönetmen: Tony Scott

Oyuncular: Denzel Washington, Paula Patton, Jim Caviezel

Bu arada ütü yapan Iron Man kırmızı çizgimdir. "Iron" kelimesi Türkçede hem demir hem de ütü anlamına gelir. Siz ileri teknolojinin boyut atladığı ve gelecekte geçen bu filmler hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın