Görüş Bildir
Haberler
Yanlış Anlamalarla Dolu Kültür Çatışmalarını Konu Alan Birbirinden Muhteşem Filmler

Yanlış Anlamalarla Dolu Kültür Çatışmalarını Konu Alan Birbirinden Muhteşem Filmler

Merhabalar. Kültürel farklılıkları ele alan filmler, birbirinden çok bağımsız kültürlerin aynı ortamda bulunurken yaşadıkları zorlukları konu alır. Bu filmlerde inançlar, gelenekler, değerler oldukça çeşitlidir. Film karakterleri arasında oldukça çok iletişim sorunu vardır ancak buna rağmen uyum sağlama ve anlaşma arayışı da mümkündür. Bu içerikte kültürel ön yargıların ön planda olduğu ve kültürel farklılıkların çatışma boyutuna çıktığı filmleri sizler için listeledim. Umarım beğenirsiniz.

İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Farewell (2019)

25. The Farewell (2019)

Bili, Amerika'da büyüyen bir genç kızdır. Bir gün babasından aldığı haber, genç kız için büyük bir yıkım olur. Bili'nin Çin'de yaşayan büyükannesi Nai Nai'ye dördüncü evre kanser teşhisi konmuştur ve aile, ninelerinden bu haberi saklamaya karar.

Yönetmen: Lulu Wang

Oyuncular: Shuzhen Zhao, Awkwafina, X Mayo

24. The Yakuza (1974)

24. The Yakuza (1974)

Film, Amerikalı özel bir dedektif olan Harry Kilmer'ın, bir arkadaşının kaçırdığı kızını Yakuza'nın pençelerinden sağ salim kurtarabilmek için Japonya'ya dönmesini konu alıyor.

Yönetmen: Sydney Pollack

Oyuncular: Robert Mitchum, Ken Takakura, Brian Keith

23. The Wedding Banquet (1993)

23. The Wedding Banquet (1993)

Eşcinsel bir ev sahibi ve kadın bir kiracı, dırdırcı anne babasını tatmin etmek için bir mantık evliliği yapmaya karar verir. Ancak anne babası ziyarete gelir ve işler kontrolden çıkar.

Yönetmen: Ang Lee

Oyuncular: Winston Chao, May Chin, Ah-Lei Gua

22. Merry Christmas Mr. Lawrence (1983)

22. Merry Christmas Mr. Lawrence (1983)

İkinci Dünya Savaşı sırasında bir İngiliz albay, kan dökülmesini önlemek için bir İngiliz savaş esiri ile Japon kamp komutanı arasındaki kültürel uçurumları kapatmaya çalışır.

Yönetmen: Nagisa Ôshima

Oyuncular: David Bowie, Tom Conti, Ryuichi Sakamoto

21. Black Panther (2018)

21. Black Panther (2018)

Wakanda'nın gizli ama gelişmiş krallığının varisi olan T'Challa, halkını yeni bir geleceğe doğru bir şekilde götürmek için ilerlemeli ve ülkesinin geçmişinden gelen bir rakiple yüzleşmelidir.

Yönetmen: Ryan Coogler

Oyuncular: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Pushing Hands (1991)

20. Pushing Hands (1991)

Emekli bir Çinli Tai-Chi ustası olan Usta Chu, oğlu Alex, Amerikalı gelini Martha ve oğulları Jeremy ile birlikte yaşamak için Westchester, New York'a taşınır. Alex, kültürel gelenek ile modern Amerikan yaşam tarzı arasındaki iç çatışmayla savaşırken ailesini bir arada tutmak için mücadele etmelidir.

Yönetmen: Ang Lee

Oyuncular: Sihung Lung, Lai Wang, Bozhao Wang

19. Red Sun (1971)

19. Red Sun (1971)

1870'li yıllarda bir çete bir treni soyar ve ABD Başkanı'na hediye olması amaçlanan törensel bir Japon kılıcını çalar. Film, onu geri almak için bir insan avına çıkılmasını konu alıyor.

Yönetmen: Terence Young

Oyuncular: Charles Bronson, Toshirô Mifune, Alain Delon

18. Turning Red (2022)

18. Turning Red (2022)

Film, ergenliğin getirdiği sorunların altında sıkışıp kalan on üç yaşındaki Mei Lee'nin hayatına odaklanıyor. Mei Lee, annesinin beklentisi ve ergenliğin beraberinde getirdiği kaos arasında kalır. Baskıcı olduğu kadar koruyucu bir anne olan Ming ise kızının yanından uzaklaşmasını hiç istemez.

Yönetmen: Domee Shi

Oyuncular: Rosalie Chiang, Sandra Oh, Ava Morse

17. In the Loop (2009)

17. In the Loop (2009)

İngiltere'deki diplomatik ilişkilerden sorumlu Simon Foster, katıldığı bir programda Ortadoğu ile ilgili bazı açıklamalarda bulunur. Ancak radyo programı onun sözlerini olduğu gibi aktarmaz ve yanlış anlaşılmasına neden olur. Bu açıklamalar İngiliz hükümetini olduğu kadar ABD Dışişleri'ni ve orduyu bir kaosa sürükler.

Yönetmen: Armando Iannucci

Oyuncular: Tom Hollander, Peter Capaldi, James Gandolfini

16. Minari (2020)

16. Minari (2020)

Kırsal bir bölgeye taşınan bir ailenin hayatına odaklanan film, 1980'li yıllarda 7 yaşındaki Kore kökenli Amerikalı David'in, babası Jacob'un isteği üzerine annesi ve kardeşi ile birlikte Arkansas'a taşınmasını ve onun orada farklı bir yaşam tarzıyla karşılaşmasını konu alıyor.

Yönetmen: Lee Isaac Chung

Oyuncular: Steven Yeun, Yeri Han, Alan Kim

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Kingsman: The Secret Service (2014)

15. Kingsman: The Secret Service (2014)

Film, bir casus teşkilatının gelecek vadeden bir sokak çocuğunu teşkilatın eğitim programına almasını ve sapkın bir teknoloji dehasından küresel bir tehdit yaratmalarını konu alıyor.

Yönetmen: Matthew Vaughn

Oyuncular: Colin Firth, Taron Egerton, Samuel L. Jackson

14. Sicario (2015)

14. Sicario (2015)

İdealist bir FBI ajanı, ABD ile Meksika arasındaki sınır bölgesinde uyuşturucuya karşı tırmanan savaşa yardım etmesi için bir hükümet görev gücü tarafından askere alınır.

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Emily Blunt, Josh Brolin, Benicio Del Toro

13. Aquaman (2018)

13. Aquaman (2018)

Yarı insan yarı Atlantisli Arthur Curry, gelen tehditler karşısında yurdu Atlantis'i savunmak için amansız bir mücadeleye girişir. Bu savaşı sırasında gerçekte kim olduğunu keşfetmeye ve doğuştan kazandığı kral sıfatına layık olmaya çabalar.

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe

12. Snatch (2000)

12. Snatch (2000)

Bu filmde vicdansız boks organizatörleri, şiddetli bahisçiler, bir Rus gangster, beceriksiz amatör soyguncular ve sözde Yahudi kuyumcular, çalıntı paha biçilmez bir elması bulmak için mücadele ediyor.

Yönetmen: Guy Ritchie

Oyuncular: Jason Statham, Brad Pitt, Stephen Graham

11. Wonder Woman (2017)

11. Wonder Woman (2017)

Bir pilot düştüğünde ve dış dünyadaki çatışmadan kendisine bahsettiğinde, Amazon'da eğitim gören bir savaşçı olan Diana, savaşmak için evinden ayrılır ve tüm güçlerini ve gerçek kaderini keşfeder.

Yönetmen: Patty Jenkins

Oyuncular: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Hot Fuzz (2007)

10. Hot Fuzz (2007)

Yetenekli bir Londra polis memuru, utanç verici etkinliğiyle üstlerini rahatsız ettikten sonra, başka bir kasabaya tayin edilir. Bu kasabayı bir dizi tüyler ürpertici cinayet vururken, sakin memurlar onun düzenlemelere olan tutkusuna itiraz etmeye başlar.

Yönetmen: Edgar Wright

Oyuncular: Simon Pegg, Nick Frost, Martin Freeman

9. Lost in Translation (2003)

9. Lost in Translation (2003)

Bob, Tokyo'ya bir viski reklamında oynamak için gelmiş, Charlotte ise işkolik bir fotoğrafçı olan kocasının peşinden sürüklenmiştir. Bir gece her ikisini de uyku tutmayınca lüks bir otelin barında yolları kesişir. Bu buluşmanın sonunda aralarında sıkı bir dostluk başlar.

Yönetmen: Sofia Coppola

Oyuncular: Bill Murray, Scarlett Johansson, Giovanni Ribisi

8. The Outpost (2019)

8. The Outpost (2019)

Afganistan savaşı sırasında, Taliban hareketini ve tedarik zincirlerini kontrol etmek için birkaç ileri karakol yerleştirilir. Dağlarla çevrili bir vadide yer alan Camp Keating de onlardan biridir. 

Yönetmen: Rod Lurie

Oyuncular: Scott Eastwood, Caleb Landry Jones, Orlando Bloom

7. Hell or High Water (2016)

7. Hell or High Water (2016)

Film, ailesinin çiftliğini kurtarmak için banka soygunu dizisi gerçekleştiren iki kardeşin ve onların peşine düşen Teksas Korucusu iki arkadaşın başına gelenleri konu alıyor.

Yönetmen: David Mackenzie

Oyuncular: Chris Pine, Ben Foster, Jeff Bridges

6. The Dictator (2012)

6. The Dictator (2012)

Wadiya Cumhuriyeti, Hafız Aladeen adında eksantrik ve baskıcı bir lider tarafından yönetiliyordur. Aladeen, ülkesinin nükleer silah programıyla ilgili endişeleri ele almak için BM toplantısına New York'a çağrılır ancak yolculukta ters giden olaylar başına gelir.

Yönetmen: Larry Charles

Oyuncular: Sacha Baron Cohen, Anna Faris, John C. Reilly

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Captain Phillips (2013)

5. Captain Phillips (2013)

Film, Kaptan Richard Phillips'in ve iki yüz yıldır ilk defa kaçırılan bir Amerikan kargo gemisi olan ABD bandıralı MV Maersk Alabama'nın 2009'da Somalili korsanlar tarafından kaçırılmasının gerçek hikayesini konu alıyor.

Yönetmen: Paul Greengrass

Oyuncular: Tom Hanks, Barkhad Abdi, Barkhad Abdirahman

4. Borat (2006)

4. Borat (2006)

Kazak televizyonu muhabiri Borat, dünyanın en büyük ülkesi hakkında haber yapmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderilir. Tek bir belgesel ekibi ile buraya gelen Borat, Pamela Anderson'ı bulup onunla evlenmekle daha fazla ilgilenmeye başlar.

Yönetmen: Larry Charles

Oyuncular: Sacha Baron Cohen, Ken Davitian, Luenell

3. Sweet Home Alabama (2002)

3. Sweet Home Alabama (2002)

Film, kendini New York sosyetesi olarak yeniden keşfeden genç bir kadının, yedi yıllık ayrılıktan sonra kocasından boşanmak için Alabama'daki evine geri dönmesini konu alıyor.

Yönetmen: Andy Tennant

Oyuncular: Reese Witherspoon, Patrick Dempsey, Josh Lucas

2. My Big Fat Greek Wedding (2002)

2. My Big Fat Greek Wedding (2002)

Toula Portokalos 30 yaşında bir Yunan Amerikalıdır ve ailesinin Chicago'daki restoranı Dancing Zorba's'ta çalışıyordur. Babası Gus'ın tek istediği onun hoş bir Yunan çocuğuyla evlenmesidir. Ancak Toula'nın istekleri daha farklıdır. Babası, onun Yunan olmayan biriyle evlenmek istediğini öğrenince olaylar karışır.

Yönetmen: Joel Zwick

Oyuncular: Nia Vardalos, John Corbett, Michael Constantine

1. Ip Man (2008)

1. Ip Man (2008)

Japonların Çin'i işgali sırasında zengin bir dövüş sanatçısı, şehri işgal edildiği için evini terk etmek zorunda kalır. Kendilerini geçindirmenin yolunu zor bulan Ip Man ve şehrin geri kalan üyeleri hayatta kalmanın çaresini bulmalıdır.

Yönetmen: Wilson Yip

Oyuncular: Donnie Yen, Simon Yam, Siu-Wong Fan

İçeriğin Devamı Aşağıda

Benim bu listedeki en çok beğendiğim film "Diktatör" filmiydi. Sizin hangisi? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın