Görüş Bildir
Haberler
Kafa Karıştırıcı ve Unutulmaz Bir Film Olan 'Inception'ı Sevenlerin Beğenerek İzleyeceği 20 Film

Kafa Karıştırıcı ve Unutulmaz Bir Film Olan 'Inception'ı Sevenlerin Beğenerek İzleyeceği 20 Film

Almila
14.10.2020 - 17:42 Son Güncelleme: 15.10.2020 - 10:04

Kafa karıştırıcı filmleri seviyorsanız bunlara bir göz atın...  🎥

Not: Açıklamalar beyazperde.com'dan alınmıştır.

Kaynak: https://editorial.rottentomatoes.com/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Thirteenth Floor / 13. Kat (1999)

1. The Thirteenth Floor / 13. Kat (1999)

IMDb: 7.1

Teknolojinin konuştuğu bir yerdeyiz. Bu işte uzman ve çok özel işler başaran iki arkadaşın elinde son ürünleri vardır. Douglas ve Whitney, son çalışmaları bir program yazılımını denemektedirler 13. kattaki ofislerinde. Bir simülatör aracılığı ile Douglas, 1930’ların Los Angeles’ine giderek eşsiz bir macera yaşamaktadır. Ancak kendisi gerçek hayata döndüğünde tatsız bir sürpriz onu beklemektedir. Şirketin kurucusu ve üretenlerin esin kaynağı şahsiyet Hannon Fuller öldürülmüştür. Dahası belleğinde boşluklar oluşan Douglas da esas şüphelidir.

Bu esnada ortaya çıkan gizemli güzel Jane, Hannon’un kızı olduğunu söyler. Bir süre sonra sanal ortam süreçleri, tuhaf olaylar ve gündelik yaşam arasındaki bağ bulanıklaşmaya başladığında, Douglas’ın en korkunç kabusunda bile görmek istemeyeceği bir şey gerçek olmaya başlayacaktır...

2. The Cell / Hücre (2000)

2. The Cell / Hücre (2000)

IMDb: 6.3

Bir psikolog olan Catherine Deane, yeni bir terapi metodu üzerinde azimli bir şekilde çalışmaktadır. Bilimin yeni imkanları sayesinde, Catherine, bir başkasının bilinçaltına erişerek onun saklı dünyasını tecrübe edebilmektedir. Bu sayede komada ölümle burun buruna olan bir çocuğu bile kurtarabilmiştir. Bir gün kendi yeteneklerini de sınamak isteyen Catherine oldukça riskli bir görevi kabul eder. Bir katilin bilinçaltına doğru yolculuğa çıkacaktır. Catherine şimdiye kadar bulunduğu en korkunç bilinçaltının göbeğindedir

3. What Dreams May Come / Aşkın Gücü (1998)

3. What Dreams May Come / Aşkın Gücü (1998)
İçeriğin Devamı Aşağıda

IMDb: 7.1

Chris ve karısı olan Annie, birbirlerine delicesine aşık bir çifttir. Kendi kurdukları pembe dünyalarında gayet huzurlu bir biçimde yaşamaktadırlar. Bir gün geçirdikleri bir trafik kazası tüm hayatlarını değiştirecektir. Canlarından çok sevdikleri çocukları, geçirdikleri trafik kazasında yitip gidecektir. Çocukları öldükten sonra Chris, acılar içerisinde olan Annie'yi bu psikolojik buhrandan kurtarabilmek için her şeyini ortaya koymak zorundadır. Ancak Annie, eski mutluluklarını asla bulamayacağının farkında olarak, Chris'i de kendi buhranının içerisine dahil etmeye başlayacaktır.

4. Mr. Nobody / Bay Hiçkimse (2013)

4. Mr. Nobody / Bay Hiçkimse (2013)

IMDb: 7.8

Başlıkta bahsi geçen Bay Hiçkimse, 2092 yılında dünyada kalmış son ölümlü olan 117 yaşındaki Némo adlı bir adam. Ölüm döşeğindeki Némo genç bir çocukken bir peronda durduğunu hatırlar. Tren kalkmak üzeredir. Annesiyle birlikte mi gitmeli, yoksa babasıyla mı kalmalıdır? Bu karar, sonsuz sayıda olasılığı doğuracaktır... Ve pek çok gezegen, iki ölüm ve sevilecek kadınlar...

5. Synecdoche, New York / New York Yanılsamaları (2008)

5. Synecdoche, New York / New York Yanılsamaları (2008)

IMDb: 7.6 

Filmde, tiyatro yönetmeni olan Caden Cotard'ın dünyasına bir bakış atacağız. Cotard, bir yandan işiyle uğraşırken, bir yandan da hayatındaki kadınlarla cebelleşmektedir. Aklına son tiyatro oyunu için bir fikir gelen Cotard, bir deponun içerisine New York’un doğal büyüklükte olan bir kopyasını yaratır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Shutter Island / Zindan Adası (2010)

6. Shutter Island / Zindan Adası (2010)

IMDb: 8.2 

Filmde, Teddy Daniels ve Chuck Aule isimli iki polis memurunun, Rachel Solando adlı bir akıl hastasının ortadan kaybolması üzerine tehlikeli akıl hastalarının tedavi gördüğü Shutter Adası isimli bölgede konuşlanan Ashecliffe Hastanesi'ne soruşturma yapmak için gitmesi ve sonradan gelişen esrarengiz olaylar aktarılıyor. Burada karşılaştıkları isyan tablosu ve çığrından çıkan işler bu davayı gittikçe zora sokacak, zamanla rüya ve gerçek arasındaki sınırlar zorlanacaktır.

7. Enemy / Düşman (2014)

7. Enemy / Düşman (2014)

IMDb: 6.9 

Üniversitede tarih dersleri veren Adam, okul ve ev arasında gidip gelen monoton hayatına en azından bir kız arkadaş sığdırmayı başarmıştır. Bir gün bir arkadaşının tavsiyesi üzerine bir film izler ve o filmde kendisine çok benzeyen birisini görerek, bu oyuncunun peşine düşer. Adam artık, kendisine ikizi kadar benzeyen Anthony'nin de hayatının bir parçasıdır, tabii Anthony de onunkinin.

8. Primer / Kapsül (2004)

8. Primer / Kapsül (2004)
İçeriğin Devamı Aşağıda

IMDb: 6.9 

Shane Carruth'un toplam 7.000 dolara mal ettiği film, kaza eseri zaman makinesini icat eden iki mühendisin başından geçenleri anlatıyor. Kendisi de eski bir mühendis olan ve filmin senaryosunu yazarken teorik fiziğin içinde bir hayli zaman harcayan Carruth, özgün görsel dili ve karmaşık senaryosuyla son derece zor ama bir o kadar da heyecan verici bir işe imza atmış.

9. The Congress / Son Şans (2014)

9. The Congress / Son Şans (2014)

IMDb: 6.5 

Robin Wright'ın canlandıracağı eski bir aktris, Hollywood'da bir film stüdyosuna tüm dijital haklarını devreder. Stüdyo oyuncudan aldığı bu bilgiyi ona benzer genç bir dijital aktris yaratmakta kullanır. Sözleşme gereği bir daha asla oyunculuk yapamayacak olan Wright'ın ve onun kopyasıyla yaratılan ve her türlü rolde oynamaya başlayan yeni dijital aktrisin geriye dönüşlerle anlatılacak hikayesi  yer yer canlı aksiyon yer yer ise animasyon olarak karşımıza çıkacak.

10. eXistenZ / Varoluş (1999)

10. eXistenZ / Varoluş (1999)

IMDb: 6.8 

Antenna Research, oldukça popüler bir oyun şirketidir. Şirket, çok büyük bir heyecanla beklenen yeni oyununu piyasaya sürmenin arifesindedir. Oyunun yaratıcısı olan Allegra Geller önderliğinde oyunu test etmek için toplantılar yapılmaktadır. Kendi yarattığı oyunun içerisindeki çılgınlıkları günden güne keşfeden Allegra, oyununun gerçek ile rüya arasındaki çizgiyi silikleştirdiğini fark eder. Oyunun piyasaya sürülmesiyle beraber, oyunu oynayacak herkes ve oyunun oynandığı dünya büyük bir serüvene atılmak üzeredir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dreamscape (1984)

11. Dreamscape (1984)

IMDb: 6.3 

Alex Gardner isimli bir genç, kendisi gibi medyumların başkalarının rüyalarına girmek için hükümet tarafından yürütülen bir eğitime katılıyor. Yeteneklerini iyi şeyler için kullanırken, yeni bir görevli geliyor ve projeyi eline alıyor.

12. Time Lapse / Zaman Sapması (2015)

12. Time Lapse / Zaman Sapması (2015)

IMDb: 6.5 

3 arkadaş, 24 saat sonrasının fotoğrafını çeken bir fotoğraf makinesi olduğunu keşfederler ve korkutucu fotoğraflar ortaya çıkana kadar kişisel amaçları için kullanırlar...

13. Total Recall / Gerçeğe Çağrı (1990)

13. Total Recall / Gerçeğe Çağrı (1990)
İçeriğin Devamı Aşağıda

IMDb: 7.5 

Bir adam hayalinde Mars gezegenine sanal yolculuklar yaparken umulmadık bir takım olaylar, onu gerçekte de söz konusu gezegene gitmek yönünde zorlayacaktır. Douglas Quaid her gece rüyasında bu gezegeni gören bir işçidir aslında. Bir şirket, anı transferi ile yolculuk satar. O da Mars tatili ister ve bunu satın alır. Ancak anı transferi esnasında sıra dışı bir durum olur. Quaid bir anda kendisini gizli bir ajan olarak bulur. Coogan adındaki Mars’ın acımasız lideri ile karşı karşıyadır. Gerçek ile hayal arasında bir yerde sıkışan Douglas, çıkış yolunu bulmak zorundadır.

14. Predestination / Zamanın Ötesinde (2015)

14. Predestination / Zamanın Ötesinde (2015)

IMDb: 7.5 

Sıkı bir bilimkurgu filmi olan Predestination, zamanda seyahat edip olmuş ya da olası olayların önüne geçmeye veya suçluları yakalamaya çalışan bir zamansal ajanın hikayesini konu eder. Gizli bir servise bağlı çalışan ajanın son görevi ise; 1975 yılında New York'ta yaptığı bir patlamada 11.000 insanın ölümünden sorumlu olan Fiyasko Bombacısı adlı kişiyi bulup bu patlamanın hiç yaşanmamış olmasını sağlamaktır... Görevi için 1970 yılına New York'ta bir barda, barmen olarak çalışmaya başlayan ajan orada “Evlenmemiş Anne” rumuzlu John isimli bir köşe yazarıyla tanışır. Küçük bir bar sohbetiyle başlayan ikilinin sohbeti, gecenin ilerleyen saatlerinde daha da derinleşir...

15. Paprika (2006)

15. Paprika (2006)

IMDb: 7.7

Yalnızca ruh doktorlarının kullandığı bir icat olan özel makine, kimliği belirlenmeyen kişiler tarafından çalınır. Bu makinenin özelliği, onu kullanarak doktorların, hastalarının bilinçaltlarına ve rüyalarına erişebilmesi ve burada olup bitene tanık olabilmesidir. Haliyle durum oldukça tehlikelidir. Yanlış ellerde olan makine yüzünden insanlığın rüyaları ortaya çıkacak ve gerçekliklerin yerini bu rüyalar almaya başlayacaktır. Genç ve idealist terapist Paprika'ya düşen ise bu kabusu sonlandırmaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Coherence / Paralel Evren (2014)

16. Coherence / Paralel Evren (2014)

IMDb: 7.2 

Bir grup arkadaş akşam yemeği yemek için bir araya gelir. Yemeğin keyifli olacağı açıktır, çünkü o gece bir kuyruklu yıldız dünyanın epey yakınından geçecektir. Ancak bu olağan durum, geceye olağanüstü bir yön de verecektir. Yemek sırasında elektrik kesilir. Bu aksiliğin üzerine çevrelerine baktıklarında, gizemli bir evde ışıkların hala yandığını fark ederler. Bu fark edişleri tanık olacakları enteresan olayların da habercisidir. başlarının üzerinde süzülen insanları gördüklerinde dünyayı algılayış şekilleri, gerçekle hayal birbirine karışacaktır. Ve bu durum, ilişkilerinde bazı kırılmaları da beraberinde getirecektir.

17. Los Cronocrímenes / Suç Zamanı (2007)

17. Los Cronocrímenes / Suç Zamanı (2007)

IMDb: 7.2 

Hector karısıyla birlikte yeni evlerine taşındığı gün inanılmaz bir olay yaşar. Elinde dürbünü çevreyi gözetlerken ormanda çıplak bir kadın görür, çaktırmadan yanına gider fakat bu esnada gizemli bir adam tarafından bıçaklanır. Aynı adamdan kaçarken garip bir mekana ve mekanda yer alan bir aletin içine sığınır. Fakat bu kaçış onun zamanda geriye gitmesine neden olacaktır. Hector zamanda geriye gidince bir anda 2. Hector durumuna düşer. Eski hayatına devam etmek için orijinalini öldürmesi gerekmektedir. Bu arada Hector’ların sayısı artar.

18. Being John Malkovich / John Malkovich Olmak (1999)

18. Being John Malkovich / John Malkovich Olmak (1999)
İçeriğin Devamı Aşağıda

IMDb: 7.7

Craig kendince yetenekleri olan bir kuklacıdır. Ancak bu meslek ona elbette ki hayatta kalmasını sağlayabilecek bir para kazandırmamaktadır. Bu nedenle önemli bir kararın eşiğinde olduğunu hissetmektedir. Craig'in karısı olan Lotte ise bir pet shop'da çalışmaktadır. Sürekli olarak kendi işinin tuhaf yanlarından dem vuran Lotte, Craig'in canını fazlasıyla sıkmaktadır. Şansı yaver giden Craig bir firmada iş bulur. Şirkette tanıştığı Maxine isimli bir kadın onun ilgisini cezbeder. Ancak Maxine, Craig'le hiçbir şekilde ilgilenmemektedir. Bir gün Craig çalıştığı firmada gizli bir kapıcık bulur. Kapıdan içeri giren Craig, nasıl olduysa, John Malkovich'in bedeninde uyanacaktır.

19. Truman Show (1998)

19. Truman Show (1998)

IMDb: 8.1 

Truman Show sinema tarihinin en yaratıcı senaryolarından birine sahip. Dünyanın en güzel adalarından birinde yaşayan halk imrenilecek derecede ütopik bir hayat sürmektedir. Bu adada yaşayan insanlar her güne mutlu uyanıp herhangi bir sorunla karşılaşmadan günü sonlandırıyorlardır. Başkarakterimiz Truman da bu şanslı insanlardan biridir. Güzel bir eşe ve mutlu bir hayata sahip olan Truman, bir gün öldüğünü zannettiği babasını bir gün caddede gördüğü ana kadar hayatı olduğu gibi yaşar. Babasını gördüğüne emindir ancak adam bir anda ortalıktan kaybolmuştur. İlerleyen günlerde çeşitli gizemli anlar yaşayan Truman bir şeylerin yolunda gitmediğini fark edecek, sahip olduğu hayatın gerçek olup olmadığını anlamaya çalışacaktır.

20. Welt am Draht / Yalan Dünya (1973)

20. Welt am Draht / Yalan Dünya (1973)

IMDb: 7.8 

Bu filmde, Simulacron 1 adındaki bir bilgisayar projesi adeta bir medyum gibi toplumsal ve siyasi olayları öngörebilmektedir. Bazı insanlar bunu iyiye, bazıları da kötülük için kullanacaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu filmlerden en çok hangisi ilginizi çekti? Hangilerini izlediniz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
8
7
3
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Saffet Filiz

inception in bazı sahneleri paprika dan araklama.

Viyol10sel

Bir ara bu konsepte takmıştım özellikle zamanda yolculuk ve paralel evren türü bilim kurgulara, o yüzden çoğunu özlemişim güzel liste...

Gizem Yenikler

Zindan Adası Truman Show çok beğenmiştim.