Görüş Bildir
Haberler
Kadıköy Rıhtım'a Cami Planı

etiket Kadıköy Rıhtım'a Cami Planı

Onedio Medya
18.11.2015 - 13:54 Son Güncelleme: 18.11.2015 - 16:26

Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü’nün talepleri doğrultusunda, Kadıköy rıhtım bölgesine, kalabalık cemaate uygun büyüklükte yeni bir ‘Ulu Cami’ yapılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadıköy Deniz Otobüsü İskelesi yanındaki İSPARK alanına Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul İl Müftülüğü talebi doğrultusunda yapımı planlanan Ulu Cami için1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Plan raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda askıya çıkarıldı. 

7 Haziran 2005’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile söz konusu yer, Büyükşehir Belediyesi’nin tasarrufuna bırakılmıştı.

‘Karmaşık problemlerin görüldüğü alanlar’

‘Karmaşık problemlerin görüldüğü alanlar’

Caferağa Mahallesi sınırlarında şu anda açık otopark olarak kullanılan yaklaşık 34 bin metrekarelik cami alanının Marmara tarafındaki bölümü, deniz doldurularak kazanılmış. Rapora göre, planlama alanı aynı zamanda ‘Karmaşık Problemlerin Görüldüğü Alanlar’ kategorisinde. Yani, proje alanındaki bazı bölgeler, sıvılaşma, kütle hareketleri, su baskını ve çeşitli mühendislik problemleri içeriyor.

Rapordan: 'Ulu Cami inşa edilebilecek nitelikte uygun bir yerin planlanması gerektiği tespit edilmiştir'

Rapordan: 'Ulu Cami inşa edilebilecek nitelikte uygun bir yerin planlanması gerektiği tespit edilmiştir'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre, Askıya çıkarılan raporda, İstanbul’un Anadolu yakasında, özellikle de söz konusu planlama alanı ve yakın çevresinde, ‘Selatin Cami’ veya ‘Ulu Cami’ mahiyetinde cami yer almadığı belirtildi. Raporda, plan değişikliğinin gerekçesi şöyle anlatıldı: “Büyük cemaatlerle cuma namazlarının, bayram namazlarının veya kalabalık kitlelerin katılımıyla ifa edilecek cenaze namazlarının kılınacağı bir ‘Ulu Cami’ inşa edilebilecek nitelikte uygun bir yerin planlanması gerektiği tespit edilmiştir.”

Belediye Başkanı: 'Siyasal bir karar. Buna Ankara değil Kadıköylüler karar verir'

Belediye Başkanı: 'Siyasal bir karar. Buna Ankara değil Kadıköylüler karar verir'

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, cami projesi için hukuki süreç başlatacaklarını ve yol haritası çizip kamuoyunu bilgilendireceklerini söyledi. Cami yapımı planlanan alana yürüme mesafesinde camiler bulunduğunu ifade eden Nuhoğlu, Hürriyet’e yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Bu tamamen siyasal bir karar. Ortalığı karıştırmak için yapılıyor. Ankara’dan Kadıköy’de cami mi lazım, kilise mi lazım nasıl görüyorsun? Sana ne? Kadıköylüler oturup kendi aralarında karar verir. Dünyada bu kadar sorun varken, camiyle mi uğraşıyorlar? Camiler kutsal mekanlardan, siyasete alet edilmesi doğru değil. Dava açacağız.”

'Jeolojik açıdan sakıncalı olan dolgu alanında cami yapımı...'

'Jeolojik açıdan sakıncalı olan dolgu alanında cami yapımı...'

Kadıköy ve İBB’nin CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ ise Jeolojik açıdan sakıncalı olan dolgu alanında cami yapımını eleştirdi ve  “Kadıköy’le ilgili sürekli bir cami tartışması gündemde tutuluyor açıklamasında bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
248
62
20
17
15
4
1