Görüş Bildir
Haberler
Kabızlık Problemini Çözmek için Bunları Uygulayın

Kabızlık Problemini Çözmek için Bunları Uygulayın

Melda Köksal
15.07.2014 - 14:19 Son Güncelleme: 15.07.2014 - 19:51

Kabızlığın hangi hastalıklara yol açabileceğini ve Ramazan’da kabızlıktan korunmak için neler yapılması gerektiğini Hisar Intercontinental Hospital Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlker Abcı’dan öğrendik.

Kabızlığın, büyük tuvalette uzun süre kalma, acı baharatlı gıda tüketme ve diğer sebeplerle makatta normalde de bulunan toplardamar ağlarının sarkarak pake (meme) haline gelmesi ile hemoroide neden olduğunu belirten Op. Dr. Abcı; ‘Bu pakeler makattan sarkarak büyük tuvalet sonrasında kırmızı renkli kanama ve ağrı şikayetleriyle birlikte iç ya da dış hemoroid ismini alır. Özellikle ileri yaşlı hastalarda, kanama şikayetine kalın barsak kanserlerinin de sebep olabileceği akıldan çıkarılmamalı ve gerektiği zaman kolonoskopi ile kalın barsak incelemesi yapılmalıdır.

Sindirim sistemi hastalıkları yaşamak istemiyorsanız…

•  Günlük en az 20 gram lif tüketmeye çalışın.

•  Bol sebze ve meyve yiyin.

•  Ekmek, makarna ve beyaz pirinç yerine tam tahıllı ürünleri tercih edin.

•  Bol su tüketin; fakat aşırı kahve ve çaydan kaçının.

•  Çözünmüş liflerden zengin olan kuru erik gibi doğal laksatifler içeren ve kolesterolün düşürülmesine de yardımcı olan besinler tüketin.

• Egzersizi hayatınızın başköşesine oturtun. Egzersiz, bağırsak hareketlerinin düzenli olmasına yardımcı olur ve stresi azaltır. Gıdaları sindirmek için vücudunuza zaman verin ve yemek yedikten en az bir saat sonra egzersiz yapın.

haber kaynağı:  724saglik.org/sağlık haberleri

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın