Görüş Bildir
Haberler
Yeni Yasaklar Gelebilir! Sokağa Çıkma Yasağı, Seyahat Kısıtlaması ve Dahası...

Yeni Yasaklar Gelebilir! Sokağa Çıkma Yasağı, Seyahat Kısıtlaması ve Dahası...

Sunay Korkmaz
30.11.2020 - 10:55

Koronavirüs önlemlerinin arttırılması hükümetin gündeminde. Artan vaka sayısı bunda en büyük etken. Bugün yapılacak olan kabine toplantısının gündemi de pandemi olacak. Peki Kabine toplantısında neler konuşulacak? Yeni yasaklar neler olabilir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kabine Toplantısının Gündeminde Neler Var?

Kabine Toplantısının Gündeminde Neler Var?

Kabine Toplantısının gündeminde sokağa çıkma yasağının genişletilmesi, pazar yerlerine ilişkin düzenlemeler(Hes kodu uygulaması) ve elektronik bileklik uygulaması var. Ayrıca seyahat kısıtlaması da gündemdeki konulardan. Yeni yasakların gelip gelmeyeceğini Kabine sonrası beraber göreceğiz

Bakan Koca Yeni Yasaklar İçin Ne Demişti?

Bakan Koca Yeni Yasaklar İçin Ne Demişti?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın tedbirlerin artırılıp artırılmayacağı konusunda yaptığı açıklamasında ilk tedbirlerin sonuçlarını görmek için yaklaşık 10 günlük sürenin geçmesi gerektiğini belirtmesiyle bu hafta yeni yasakların eklenmesi beklenmiyor.

Erdoğan Yeni Yasaklar İçin Ne Dedi?

Erdoğan Yeni Yasaklar İçin Ne Dedi?

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan şunları söyledi:

'Tabii burada vatandaşlarımızın hassasiyeti çok önemli. Defaatle birçok tedbir açıklamamıza rağmen vatandaşlarımızın hala kapalı mekanlarda bu işlere hiç dikkat etmediğini, kapalı mekanlarda bakıyorsunuz sigara içmeye varıncaya kadar bunları yaptıklarını görüyoruz. Maske takmadıklarını görüyoruz. 'TAMAM' diye ifade ettiğimiz, özellikle maske, mesafe ve hijyen, bunlar çok çok önemli fakat buna dikkat edilmediği sürece, hele hele büyükşehirlerde bunun artarak devamı kaçınılmaz hale geliyor. Tabii biz şu anda Sağlık Bakanlığımızın da attığı bu adımlarla bu tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız.'

Koronavirüs Kapsamında Gelen Son Yasaklar Neler?

Koronavirüs Kapsamında Gelen Son Yasaklar Neler?
  • Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek.

  • Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.

  • 65 yaş ve üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek.

  • Sinemalar, sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak.

  • Alışveriş merkezi, market, restoran, berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak.

  • Ara tatilde olan okullardaki eğitim-öğretim, yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.

  • Kıraathanelerimizin faaliyetlerine bir süre ara verilecek.

  • Restoran ve kafelerde sadece paket servis uygulamasına geçilecek.

  • Kamu ve özel sektördeki esnek mesai düzenine ve mesai saatlerinin yoğunluk oluşturmayacak şekilde belirlenmesine hassasiyet gösterilecek.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın