Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüs Bilekliği Nedir, Ne İşe Yarar?

Koronavirüs Bilekliği Nedir, Ne İşe Yarar?

Sunay Korkmaz
29.11.2020 - 19:15

Sağlık Bakanı Koca.  Sorumsuzluk göstererek toplumda risk oluşturan kişilere karşı bir diğer önlem akıllı bileklik uygulamaları olacaktır.' açıklamasında bulundu. Bileklik ile koronavirüse karşı alınan tedbirlerin daha fazla ilde arttırılması bekleniyor. Peki Koronavirüs bilekliği ne işe yarıyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüs Bilekliği Ne İşe Yarıyor?

Koronavirüs Bilekliği Ne İşe Yarıyor?

Hastalara takılan tek kullanımlık bileklikler koronavirüs karantinası kontrolü sağlanıyor. Yani pozitif hastalara bileklik takılarak diğer vatandaşlar için bir uyarıcı oluşturuluyor.

Bakan Koca Ne Dedi?

Bakan Koca Ne Dedi?

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şunları söyledi;

'Karantina koşullarına uyulup uyulmadığını bu uygulamayla denetliyoruz. Bugüne kadar izolasyon da olması gerektiği halde dışarı çıkmaya teşebbüs eden yaklaşık 140 bin kişi bu sistemle engellenmiştir. Sorumsuzluk göstererek toplumda risk oluşturan kişilere karşı bir diğer önlem akıllı bileklik uygulamaları olacaktır. Taşıyıcı ve temaslıların bu dönemde özellikle toplum salığı açısından izolasyonu zorunlu kılmıştır. Kendisi hasta olmayan taşıyıcılardan virüs başkalarına bulaştığında bazen ağır sonuçlar karşı karşılaşıyoruz. Kişi kendisini düşünmese bile başkasını düşünmeye vicdanen ahlaken mecburdur. Tedbir bir sağlık kuralı ve ahlak kuralıdır.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
8
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın