Görüş Bildir
Haberler
İzmir'de Lezzetleriyle Ön Plana Çıkan En İyi İtalyan Restoranları

İzmir'de Lezzetleriyle Ön Plana Çıkan En İyi İtalyan Restoranları

İtalya mutfağı dünya genelinde herkesin damak zevkine hitap eden mutfakların başında gelir. İtalya mutfağında pizza ve makarna gibi yemeklerin yanı sıra peynir çeşitleri, şarapları, tatlıları ve tabii ki Risotto gibi yemekleriyle de meşhurdur. Biz Türklerin bile en sevdiği yemekler arasında mutlaka pizza veya makarna vardır. Peki bu İtalyan incilerini İzmir'de yemek isteyenler için en doğru adres neresi olacaktır? İşte İzmir'de İtalya esintileri yaşayacağınız restoranlar...

11. Basta La Pasta

11. Basta La Pasta

Arkada Rock'n Roll çalan, parmesan soslu el yapımı makarnaları ile müşterilerini müdavimi yapan bir işletmedir. Taze İtalyan makarnası şefe özel reçetelerle hazırlanıyor. Makarnalarıyla İzmir'in iddialı restoranlarından olan Basta La Pasta'ya gelen müşteriler gün sonunda doymuş ve mutlu bir şekilde mekandan ayrılıyor.

Adres: Kazımdirik, 367. Sok. 35100 Bornova/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Makarna çeşidi, kek çeşidi ve kahve çeşitleri çok lezzetli; kendine has damak tadı var kesinlikle mekanı gelmeniz ve bu eşsiz lezzetleri deneyimlemenizi isterim.

10. Eatalian

10. Eatalian

Küçük ve şirin bir mekan içerisinde yer alan Eatalian, özellikle pizzaları ile İzmir'in en çok tercih edilenleri arasında yerini alıyor. Füme ve peyniri pizzada tadabileceğiniz muazzam bir yer. Ayrıca buraya gider ve pizza yemeyi düşünürseniz lezzetini iki katına çıkartan sarımsak sosunu ilave ettirmeyi de unutmayın.

Adres: Kazımdirik, 175. Sok. No:23/A, 35100 Bornova/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Eğer gerçekten İtalya'da pizza yediyseniz buranın ne kadar doğru bir yer olduğunu o zaman anlayacaksınız. İzmir'de pek eşi benzeri bir lezzete denk gelmedim. Şirin bir aile işletmesi olması ve işlerini severek yapmaları pizzanın ruhuna uyuyor.

9. Peperino Pizza Italiana

9. Peperino Pizza Italiana

Peperino'da yediğiniz her şey gerçek İtalya lezzetlerini alabileceğiniz seviyede leziz ve kalitelidir. Hem sunum hem tarz hem de lezzet bakımından uyum içerisindedir. Çünkü restoranda İtalyanca müzik yayanı, Tv'de İtalyan kanalı yanı sıra mekanın dekoruylada müşterilerine İtalya havası yaşatmaya çalışan bir işletmedir. Ayrıca kendi ürünlerininde satışını yapıyorlar. Dilerseniz bu İtalyan lezzetlerini evde de yemek için satın alabilirsiniz. 

Adres: Yenikale, Şht. Onur Akarsu Cad. 14/A, 35320 Narlıdere/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: İzmir de gerçek İtalya lezzetti tatmak isteyen herkesin mutlak uğraması gereken noktadır ayrıca alışveriş için de gidilebilecek bir yer olduğunu hatırlatırım.

8. Vento Caffe

8. Vento Caffe

İlgili ve güler yüzlü çalışanların bulunduğu bir müessesedir. Kendi açtıkları incecik pizza hamurları ve misafirlerinin müdavimi olduğu makarna ve salata çeşitleriyle İzmir'in gözde işletmelerinden biridir. 

Adres: Kazımdirik, Süvari Cad. 49/A, 35100 Bornova/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Dekoru, yemekleri ve servisi gerçekten çok başarılı; fiyat-lezzet-kalite üçlemesinde asla hayal kırıklığı yaşatmıyor. Ayrıca çalışanları ve işletmecileri çok nazik ve güler yüzlü.

7. Nappo Pizza Mavibahçe

7. Nappo Pizza Mavibahçe

Mekanın menüsündeki çok çeşitli pizzalar ve salatalar size İtalyan havasını yaşatmayı başarıyor. Menüdeki Napoli pizza ve Nappo Burger gerçekten denenmeye değer bir lezzette... Bunun yanı sıra mekanın ambiyansı da insanı etkilemeyi başarıyor. 

Adres: Mavişehir, Mavişehir Mah. Aziz Nesin Bulvarı C Blok Giriş Kat, Çarşı Alanı No:24 D:Z30, 35590 Karşıyaka/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Gerçek Napoli pizzasını uzunca zamandır keyifle yemediğimizi fark ettik. hamuru içindeki malzemelerin kalitesi kendine özel yaptıkları sosları ile bence pizza tercihi konusunda İzmir’deki tek işletme. Çalışanlar güler yüzlü fiyatlar verdikleri hizmet kalitesi ve ürün lezzeti için bence kabul edilebilir seviyede...

6. Mezzaluna

6. Mezzaluna

Mekan atıştırmalıklarından ara sıcaklarına, salatalarından pizzalarına kadar yediğiniz her şeyden keyif alacağınız tam tadında bir işletmedir. Lazanyası, Raviolisi ve Risottası keyifle yiyebileceğiniz menünün iddialı lezzetlerinden...

Adres: Bahçelerarası Mah. Şehit Binbaşı Ali Resmi Tufan Sok. İzmir İstinyePark AVM No: 3 Kat: 1, 35330 Balçova/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Ortam, atmosfer, çalışanlar ve yemekler güzeldi... Kibar garson arkadaşlara teşekkürler, deniz mahsüllü risottoyu beğendim şarapları da güzeldi aradığınızı bulabiliyorsunuz...

5. Lupos Ristorante Pizza - Bar

5. Lupos Ristorante Pizza - Bar

Denize nazır, İtalyan müzikleri eşliğinde birbirinden lezzetli İtalyan yemeklerini yemek için en doğru adres Lupos Ristorante olacak. Hem kış aylarında hem de yaz aylarında gidilebilecek İzmir'in en güzel İtalyan restoranlarından biridir. Özellikle kışın şömine eşliğinde romantizmi yaşayabileceğiniz ve yemeğinizin yanında şarabınızı yudumlayarak keyifli bir akşam geçirebileceğiniz bir işletmedir. 

Adres: Altıevler, Derviş Sok. No: 1/A, 35320 Narlıdere/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Harika bir deneyimdi, gerçek İtalyan mutfağını deneyimleyebileceğiniz mükemmel bir restoran. Malzemelerin lezzeti, içkilerinin kalitesiyle bize harika bir lezzet şöleni yaşattı. Restoran sahibi Ayhan Bey çok ilgili. Pizzaları, el yapımı makarnalarıyla, sahil kenarındaki mükemmel yeriyle sürekli olarak tercih edeceğim bir mekan. Mutlaka bu deneyimi yaşamalısınız.

4. Sapori Italiani

4. Sapori Italiani

Mekanın en büyüleyici tarafı ambiyansın, yemeklerin ve müziğin muhteşem uyumu olabilir. Güzel bir akşam yemeği eşliğinde günün yorgunluğunu atmak istiyorsanız ve kendinizi değerli hissetmek istiyorsanız Sapori bu konuda size çok yardımcı olacak. Ayrıca Costala pizza menünün en iddialılarından biri...

Adres: Yalı, 6522. Sok. No:3, 35550 Karşıyaka/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Özel bir günümüzü harika lezzetleriyle tamamladık. Önce gözümüz sonra damak tadımız doydu. Hanımefendinin şarap önerisi için çok teşekkür ederiz. Kibar çalışanlar, lezzetli yemek ve nezih bir ortam için çok doğru bir tercih yapmışız. :)

3. Ristorante Pizzeria Venedik

3. Ristorante Pizzeria Venedik

Romantik bir ambiyansa sahip olan Ristorante Pizzeria Venedik, lezzetleriyle de misafirlerini mest etmeyi başarıyor. Özellikle üç mantarlı makarnası ve lazanyası denemeye değer bir lezzette. Tabii ki bu şahane İtalyan yemeklerinin yancısı olarak Ristorante'nin kendi imalatı olan beyaz şarabını mutlaka denemelisiniz.

Adres: Kültür, 1382 Sokak, Alsancak - İzmir Gül Sok. No:10/A-B, 35220 Konak

Ziyaretçi Yorumu: Romantik bir akşam yemeği deneyimi arıyorsanız. Aynı zaman da lezzetli bir pizza yemek istiyorsanız. Aradığınız özel mekan burası olabilir. Keyifli bir deneyimdi.

2. Murano's Kitchen

2. Murano's Kitchen

Murano's Kitchen misafirleri için İtalya'daymış gibi hissettirebilmek için elinden geleni yapan bir işletmedir. Gerek lezzetleriyle gerek çalışanlarıyla gerekse de ambiyansıyla keyifli bir gün geçirebileceğiniz bir İtalyan restorandır. Menüdeki pizzaları, Risotto'su ve Tiramisu'su en çok tercihi edilen lezzetlerinden... Burada ne yerseniz yiyin menüdeki her şey genel olarak yerken size keyif verecektir.

Adres: Kültür Mahallesi Ümran Baradan Sok. The Alsancak Apt, D:No:7 A, 35220 Konak/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Çok güzel bir restoran, çalışanlar güler yüzlü, servis çok hızlı. Şimdiye kadar yediğim en iyi pizzaydı diyebilirim. İtalya da yediğim pizzadan bile daha lezzetliydi. Fiyatlar da restorana göre normal bence. Mutlaka gitmelisiniz ♥️

1. Filo D'olio İzmir İstinye Park

1. Filo D'olio İzmir İstinye Park

İstinye Park avm içerisinde yer alan Filo D'olie, hepimizin yakından tanıdığı şef Danilo Zanna'nın yeridir. Menüsünde birçok İtalya'nın farklı lezzeti bulunmaktadır. Bizim size tavsiyemiz gittiğinizde Lasanya, Prosciutto’lu pizza ve tiramisu tatlısını denemenizdir.

Adres: Bahçelerarası, Şehit Binbaşı Ali Resmi Tufan Sok. No:3 D:280, 35330 Balçova/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Bolonez soslu makarna ve mantarlı pizza yedik. İkisi de güzeldi. İtalyan şarapları da denemenizi tavsiye ederim. Tatli olarak tiramisu ve panna cotta yedik. Tiramisu mutlaka denenmeli. Hatta buraya sadece tiramisu yemek için bile gelebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
d.topal

Kim hazırlıyor bu içerikleri. 1. Restoran olan Filo D'olio İzmir İstinye Parka bizzat gitmiş biri olarak söylüyorum korkunç bir restoran. Google yorumlarını ... Devamını Gör

Bir İzmirli olarak şu ana kadar sadece Mezzalunayı deneyimledim. Fena değildi.