Görüş Bildir
Haberler
Uzak Doğu Mutfağını Sevenler Buraya! İzmir'in En İyi Uzak Doğu Restoranları

Uzak Doğu Mutfağını Sevenler Buraya! İzmir'in En İyi Uzak Doğu Restoranları

Uzak Doğu mutfağı; Çin, Kore, Tayland, Japonya ve Bangkok'u içine alan geniş bir mutfaktır. Bu mutfağın temeli pirinç ve çorbalardan oluşur. Besin çeşitliliği oldukça fazla olan Uzak Doğu mutfağında; tropikal meyveler, deniz ürünleri, çeşitli hayvan etleri, soya ürünleri, kuşkonmaz ve bambu kamışı bu mutfağın çeşitliliğini anlamamız için örnek olarak verilebilir. Hadi hep birlikte en büyük Uzak Doğu mutfaklarına bakalım;

Çin mutfağı; sadece Uzak Doğu'nun değil, dünyanın da en büyük mutfaklarından biridir. Çin deyince ilk akla gelen pirinçtir. Hemen hemen her baharat ve malzemenin kullanıldığı bu mutfakta, zeytinyağı yerine susam yağı kullanılır. Japon mutfağı; özellikle deniz ürünleri bakımından oldukça zengindir. Bu ülkede tarım az yapıldığı için sade ve az besinden oluşan bir mutfaktır. Örneğin bu mutfakta; suşi, ıstakoz, midye, karides gibi deniz mahsülleri yaygındır. Kore mutfağında ise; sebze yemeklerinin yerini et yemekleri almıştır. Kore mutfağında susam ve soya sosu yaygın olarak tüketilir. Kahvaltı kültürü olmayan bu mutfakta, kahvaltıda da ana yemek gibi ürünler yenir. Eğer bu tarz mutfaklara ilgi duyuyor ve beğeniyorsanız ya da denemek istiyorsanız, İzmir'de bu lezzetleri deneyimleyip, tadabileceğiniz Uzak Doğu restoranlarını sizin için derledik.

1. Red Dragon Çin Restoranı

1. Red Dragon Çin Restoranı

Bu restoran, Çin mutfağının en sevilen lezzetlerinden oluşmaktadır. Türkiye'nin en iyi Çin restoranları arasında yer alan Red Dragon Alsancak, Shanghai ve Pekin'den getirilen dekoratif motiflerle, etnik bir atmosfere sahip. İzmir'de Çin restoranı arayanların mutlaka gitmesi gereken bir müessese.

Adres: Alsancak Efes İş Hanı, Şevket Özçelik Sk. No:57A, 35220 Konak

Ziyaretçi Yorumu: Keşke 10 yıldız verebilseydim dediğim yer. Farklı kültürlerin mutfaklarını tatmayı düşünüyorsanız kesinlikle olumlu bir başlangıç yapacağınız yer. Biz bir menü aldık, içerisinde iki çorba, ördek, noodle, salata, tatlı, içecek vardı. Tadı hem güzeldi, hem doyurucuydu. Kesinlikle gitmenizi öneririm.

2. Jün Taiwanese Kitchen

2. Jün Taiwanese Kitchen

Jün Taiwanese, Tayvan mutfağından farklı lezzetler tadabileceğiniz bir restorandır. En çok tercih edilenler arasında kıymalı ve karidesli wonton yer almaktadır. Bunun dışında buraya gittiğinizde mutlaka; Teppanyaki, biftek, noodle ve Sushi denemelisiniz.

Adres: İsmet Kaptan, Sezer Doğan Sokağı No:20/A, 35360 Konak/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Uzun zamandir yedigim en iyi asian cusine. Kıymalı ve karidesli wonton, teppanyaki, biftek, noodle ve yengeç suşhi denedik. Hepsi birbirinden iyiydi. Noodlelar ve wonton hamuru elde taze hazirlaniyor. Wonton sosu müthiş. İşletme ferah, temiz ve servis çok güzeldi. Tekrar gitmek icin sabırsızlanıyorum. Toplam 200 tl gibi bir hesap ödedik.

3. Genki Sushi & Asian Food

3. Genki Sushi & Asian Food

Sıra Vegan arkadaşları unutmayan bir mekanda. Genki'nin menüsünde birçok Vegan seçeneği bulunmaktadır. Buraya gitmeyi düşünüyorsanız; noodle, Çin Mantısı ve Pad Thai yemeden dönmeyin.

Adres: Yalı, 6403. Sk. no 34/A, 35150 Karşıyaka/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Özellikle noodle ve pad thai çok lezzetliydi, vegan olarak pek çok seçenek vardı. Servis çok iyi, güler yüzlü ve samimi 🍃❤❤

4. SushiCo Alsancak

4. SushiCo Alsancak

Sushico zincirlenmiş bir restorandır. Bu restoran zincirinde; Çin, Thai ve Japon mutfağından özenle seçilen birbirinden farklı lezzetlere menüsünden ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra buraya gittiğinizde en çok sevilen spesiyalleri; SushiRollar, Zencefil Soslu Çıtır Tavuk, Kuşkonmazlı Dana Eti, Kızarmış Pekin Ördeği, Teriyaki Soslu Somon ve Kızartılmış Dondurmayı mutlaka denemelisiniz.

Adres: Kültür, Şht. Nevres Blv. No: 2 D:F, 35220 Konak/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Güzel mekan. Rezervasyon yaptırmakta fayda var her zaman dolu. Park sorun olabilir. Değişik tat, mutfak sevene süper alternatif. Çalışanlar ilgili güler yüzlü. Ekşili acılı çorba enfes. Sebzeli noodle da süperdi. Bir de menüde yeni pancarlı ekmek arasında soslu tavuk enfesti...

5. Sakoshi Noodle

5. Sakoshi Noodle

Sakoshi, menüsünde vejetaryen ve vegan sushi seçeneği sunuyor. Eğer vegan olduğunuzu belirtirseniz de içine koydukları krem peynir vb. ürünleri çıkartıp size uygun bir şekilde servise hazırlıyorlar. Mekanda ayrıca her şey tek kullanımlık olarak servis ediliyor. En çok tercih edilen yemeklerinden biri Noodle'dır.  

Adres: Alsancak, Kıbrıs Şehitleri Cd. 53 A, 35220 Konak/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Yemekler lezzetli, işletme sahibi güler yüzlü ve fiyatlar uygun. Gerçek sokak yemeği konseptini deneyimleyebileceğiniz bir adres.

6. Hai Hai Sushi Bar & Asian Kitchen

6. Hai Hai Sushi Bar & Asian Kitchen

Hai Hai'de, klasik sushi, sıcak ve çıtır sushi lezzetleri Asya sosları ile hazırlanıyor. Menünün en sevilenlerinden biri Pad Thai'dir. Bunların yanı sıra noodle çeşitleride oldukça beğeniliyor. Buraya kadar gelmişken ekşili tavuk siparişi vermeyi de unutmayın derim. 

Adres: Bostanlı, 1810. Sk. No:3C, 35590 Karşıyaka/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Ufak ama lezzetli ürünlerin satıldığı butik bir işletme. Ben Dynamite Shrimp, set sushi, ve rice noodle yedim. Noodle güzeldi, geri kalan harikaydı. Özellikle Dynamite Shrimp müthişti. Tavsiye ederim.

7. My Fugu Sushi

7. My Fugu Sushi

My Fugu, Uzakdoğu mutfağının en güzel lezzetlerini, en taze haliyle müşterilerine sunan bir mekandır. Zengin menü içeriğiyle; Special Sushi Rolls, Cooked Sushi, çorba, salata, et, tavuk, deniz mahsülleri severler için ideal bir seçenek olabilir. Ayrıca menüsünde  vejetaryen ve veganları da unutmamışlar.

Adres: Mansuroğlu, Manas Blv. No: 10, 35535 Bayraklı/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Noodler muhteşem lezzetli ve porsiyonlar doyurucuydu. Kaliteli ve çok ilgililerdi. Herkese tavsiye ederim mutlaka denenmesi gereken lezzetler. Güler yüzünüz için teşekkür ederim 🙏

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
3
3
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın