Görüş Bildir
Haberler
Bir Yiyen Bir Daha İsteyecek! İzmir'de Döner Nerede Yenir?

Bir Yiyen Bir Daha İsteyecek! İzmir'de Döner Nerede Yenir?

Biz Türklerin vazgeçilmez yerel fast food yemeklerinden biri olan döner, Osmanlı döneminden itibaren hayatımıza girmiş ve vazgeçilmez yemeklerimizden biri olmuştur. Acıkınca hepimizin sıkça aklına gelen döner, pratik ve hemen bir şeyler yemek istiyorsak can kurtaran gibi karşımıza çıkmayı başarıyor. Peki İzmir'de döner yemek için nerelere gidilir? İşte bu sorunun cevabı için İzmir'in en güzel ve en lezzetli dönercilerinin listesini derledik. Hadi hep birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ali Paşa Dönercisi - Konak

1. Ali Paşa Dönercisi - Konak

Odun ateşinde pişen döneriyle Ali Paşa Dönercisi, Kemeraltı'nın en iyi dönercilerinden biridir. Etin odun ateşinde pişmesi lezzetin iki katına çıkmasını sağlıyor. Mekan biraz salaş, çalışanları güler yüzlü ve ilgililer. Odun ateşinde döner yemek istiyorsanız Ali Paşa'yı denemenizi öneririz. 

Adres: Konak, 866. Sok. No:13/A, 35250 Konak/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Uzun zamandır Kemeraltı'nda canım iskender çektiğinde gittiğim tek yer. Döner odun ateşinde yapılıyor ve lezzetli. Restoran sahibi ve çalışanlar çok güler yüzlü aileden gibi davranıyorlar.

2. Dönerci Vedat Usta - Bornova

2. Dönerci Vedat Usta - Bornova

Odun ateşinde pişen dönerleri, sıcak tandır lavaşıyla servis edilmektedir. Kendi spesiyalleri olan salata, dönerlerinin en güzel eşlikçilerindendir. Ayrıca döner yağı ve ateşiyle hazırlanmış soğan, domates ve biber dönerin lezzet bütünlüğünü sağlamayı başarıyor. Döner sonrası en çok tercih edilen tatlısı Münver etin üzerine yenilebilecek en güzel tatlıdır. Yolunuz Dönerci Vedat Usta'ya düşerse döner ve tatlı ikilisini denedikten sonra müdavimi olma ihtimaliniz oldukça yüksektir.

Adres: Koşukavak, 4240. Sok. No:4/A, 35080 Bornova/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Dönerci Vedat’ta servisler hızlı, getirilen döner tabağı taze, servis personeli nazik. Etin yağı, tuzu vesaire oranı uygun. Tadı güzel. Salata ve ayranın kıvam ve lezzeti de güzel. Et kesinlikle mideyi rahatsız edici değil.

3. Dönerci Ali Usta- Gaziemir

3. Dönerci Ali Usta- Gaziemir

Dönerci Ali Usta'nın dönerini yedikten sonra ağızda kalan enfes tat üzerine en kısa sürede bu işletmeye döner yemek için tekrardan ziyaret edeceğinizi söyleyebiliriz. Et döner yemenin tadına varılan bu işletmede babadan oğula gelenekselleşmiş bir lezzet aktarımı vardır. Yıllardır lezzetini ve kalitesini bozmadan işini hakkıyla yapan bir müessesedir. 

Adres: Yeşil, Cengizhan Cad. No:9/A, 35410 Gaziemir/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Döneri gerçekten çok iyi, güzel bir tat bırakıyor ağızda... Kesinlikle tavsiye ediyorum, yediğiniz için asla pişman olmazsınız. Eşinizi dostunuzu rahatlıkla misafir edebilirsiniz.👏👏👏

4. Tombul Döner - Buca

4. Tombul Döner - Buca

Buca'nın en iyilerinden biri olan Tombul Döner'in iç mekanı küçük esnaf lokantası gibidir. Mekan küçük ama bir o kadar da hoş. Mekana dahil olan iki söğüt ağacı adeta mekanla bütünleşmiştir. Böyle bir mekanda hem doyurucu hem de lezzetli döner yemek isteyenlerin uğraması gereken bir işletmedir.

Adres: Dumlupınar, 552. Sok. No:83, 35400 Buca/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Et döneri lezzetli, fiyatları makul. Biz genelde tombik tercih ediyoruz. Ekmek arası severlere tavsiye ederim.

5. Motto Döner - Bostanlı

5. Motto Döner - Bostanlı

Tabiri caizse dönerin değişik sürümlerini denemek isteyenler için Motto Döner en doğru adrestir. Sıcacık lavaş ekmeğinin içerisinde, etin suyu üzerinde özenle kesilmiş döner, klasik döner severlerin de beğenisini kazanacak bir lezzettedir. Hem yenilik arayışında olanlara hem de klasik döner severlere hitap edebilecek Karşıyaka'da gidilmesi gereken bir mekandır.

Adres: Bostanlı Mahallesi Cemal Bülbül Sok. No: 17/F, 35590 Karşıyaka

Ziyaretçi Yorumu: Döner'de yeni adresimiz belli oldu, lezzetinin yani sıra temiz bir yer, çalışanlar da serviste hızlı ve işlerini iyi yapıyorlar. 👍

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Maharet Döner

6. Maharet Döner

İzmir Bayraklı'da bulunan Maharet Döner'in özellikle lavaş döneri, sarma döneri ve çökertme döneri menünün en iyilerindendir. Dönerin yancıları olarak masaya; salata, patates kızartması ve acı biber turşusu geliyor. Yolunuz düşerse bu üç döner çeşidinden en az birini denemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca yemek sonrası kalburabastı tatlısını da denemeniz gerektiğini ufak bir not düşmek isteriz.

Adres: Mansuroğlu Mahallesi, 1593/1. Sok. No:10, 35535 Bayraklı/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Döner İzmir'de yediğim dönerler arasında en iyilerden, İzmirde gerçekten döneri bilen işletme sayısı az, burası benim için bir altın gibi değerli oldu, etin lezzetli, yumuşaklığı, yağ oranı çok iyi👍 kalitenin bozulmaması temennilerimle...

7. 1990 Şaban Usta

7. 1990 Şaban Usta

Sıradaki durağımız Gaziemir'deki Dönerci Şaban Usta'ya... Döneri tamamen gerçek etten olup kıyma ile et karışımı değildir. İlginin ve talebin yoğun olduğu Dönerci Şaban Usta, sabah akşam hiç durmadan hizmet veren bir işletmedir. Tam bir esnaf olan işletmenin sahibi Şaban Usta dönerinin başında bizzat kendisi durarak müşterilerine döneri kesiyor. Yılların dönercisi, İzmir'in en iyilerinden biri olmayı başarmış ve kalitesinden asla ödün vermemiş Dönerci Şaban Usta'ya bir gün hususi yolunuzu düşürün deriz.

Adres: Atıfbey, Abdülhamit Yavuz Cad. No:36 C, 35410 Gaziemir/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Arkadaşımın tavsiyesi üzerine geldim ve dönerini çok beğendim. Şaban Ustanın ilgi ve alakası çok iyiydi. Bu kadar çok isminin duyulmasına şaşırmamak lazım. Piyasadaki bir çok dönerciye göre daha lezzetli ve daha hesaplı. Gaziemir’e yolum düştüğünde bundan sonra uğrayacağım bir yer olacak.

8. 232 Döner - Bayraklı

8. 232 Döner - Bayraklı

Odun ateşinde pişen lezzetli dönerinin yanı sıra mekanın temizliği ve hizmet kalitesi de ayrı cabası. Bulunduğu bölgenin en iyilerinden olan 232, ister tek başınıza isterseniz sevdiklerinizle birlikte gönül rahatlığıyla gidip lezzetli döner yiyebileceğiniz, her anlamda güvenilir bir işletmedir. 

Adres: Mansuroğlu, 286/1. Sok. No:13, 35535 Bayraklı/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Odun ateşinde yediğim en lezzetli döner olduğunu söyleyebilirim . temizliği ve hizmet kalitesi çocuklarıma da gönül rahatlığı ile 'et ' yedirebildiğim nadir yerlerden biri tavsiye ederim..

9. Dönerci Vahap Usta - Karşıyaka

9. Dönerci Vahap Usta - Karşıyaka

Porsiyon olarak gayet tatmin edici olan Dönerci Vahap Usta, yıllardır bu işin içinde olan ve işini hakkıyla yapan birisidir. Ayrıca çalışanların oldukça güler yüzlü olduğu ve müşterilerine en hızlı şekilde servis etmeyi amaçlayan bir müessesedir. Yıllardır döner ve hizmet anlayışını bozmayan ve Karşıyaka'da bulunan Dönerci Vahap Usta'ya yolunuz düşerse bu enfes lezzeti denemenizi öneririz.

Adres: Bahriye Üçok, Latife Hanım Sok. No:89/A, 35530 Karşıyaka/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Porsiyonu daha bol bir döner görmedim. Yarım ekmeğe koydukları dönerden 3 yarım çıkar. Tebrikler. Fiyatları günümüz için gayet iyi. Porsiyon; 100 tl, yarım 50 tl.

10. Öz Karadaş

10. Öz Karadaş

İşe el arabasında başlayan, 25 yılı geçkindir bu işi yapan, dönerini kendi saran, lezzetini kendi ayarlayan Remzi Usta İzmir'deki en iyi dönercilerden biridir. Bu özenle hazırlanmış lezzeti ne kadar anlatsak az kalır, gidip kendi gözlerinizle görüp tatmanızı öneririz. Gıda çarşısında yenilebilecek en iyi döner desek abartmış olmayız. 

Adres: Yenişehir, 1202. Sok. No:27/F 140, 35000 Konak/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Güvenli damak tadının tek adresi aç gelen gönlü ile gözü ile doyup gidiyor. Gıda çarşısının en güvenilir ailece gidilecek tek adresi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dönerci Mehmet Usta

11. Dönerci Mehmet Usta

Dönerci Mehmet Usta, %100 gerçek et döneriyle belki döner yemek için tek adres değil ancak en iyisi için oldukça iddialı olan bir işletmedir. Döner özel olarak kekik ve reyhan ile yapılan marinasyon sayesinde damakta hoş bir tat bırakıyor. Ayrıca dönerin yanında gelen salata da taze ve lezzetli. Döner'den gelen kekik aroması kekik sevmeyene bile sevdirebilecek iddiada bir lezzette. Siz de bu muazzam lezzet aromasını mutlaka denemelisiniz.

Adres: Ekrem Akurgal Yaşam Parkı, Cengizhan Mahallesi 1620/27. Sokak, Karşısı 31 A, 35540 Bayraklı/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: İzmir'de döner yiyeceğim yerlere bir yenisini daha ekledim. Lezzeti ve esnaflığı gerçekten çok iyi . Dönerdeki kekik aroması sevmeyen insanlara bile kekiği sevdirebilir. Ellerine sağlık yapan ustaların.

12. Ankara Dönercisi Şemikler

12. Ankara Dönercisi Şemikler

Güler yüzlü, ilgili çalışanların bulunduğu işletme; temiz, lezzetli ve kaliteli döner yapıyor. İşletme, eti sütle marine ederek dönerini kendi hazırlıyor. Bu lezzet bütünlüğünün birleştiği mekana gidip döner yedikten sonra tekrar uğramak isteyeceğinize eminiz. 

Adres: Şemikler, Erdoğan Akkaya Sok. No:46, 35560 Karşıyaka/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Muhteşem bir lezzet... Kıyma yok, siniri tamamen alınmış tadı tuzu, temizlik 10 numara..

13. Dönerci Kenan

13. Dönerci Kenan

Dönerci Kenan'a giderseniz yoğunluktan dolayı salona oturmadan önce isim yazdırmanız gerekebilir. Bu yoğunluktan dolayı servis beklemeniz gerekebilir. Ancak sabreder ve bu lezzetli döneri yemek için beklerseniz sonunda pişman olmayacağınızı söyleyebiliriz. 

Adres: Ali Fuat Cebesoy, Eski İzmir Cad. No:448, 35160 Karabağlar/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: İzmir'in en iyi dönercisi diyebilirim. Et ağızda eriyor tadı, tuzu, yağı çok iyi. En büyük sorunu öğle saatlerinde gittiğinizde 40-45 dakika sıra bekliyorsunuz ben 40 dakika bekledim ama değdi.

14. Kadıoğlu Döner Pide

14. Kadıoğlu Döner Pide

Uzun yıllardır bu işi yapan bir işletme olduğu için artık lezzeti oturmuş, kalitesini korumayı başarmış İzmir'in en iyilerinden biridir. Özellikle tombil ekmekte et döneri çok güzel. Yolunuz Kadıoğlu Döner'e düşerse tombil ekmekte dönerini denemenizi tavsiye ederiz. 

Adres: İnkılap, 448. Sok. No:10, 35380 Buca/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Tombul ekmekte döner yedik çok iyiydi ayrıca fiyatlarıda uygundu. Temizlik ve hijyende sorun yoktu.

15. Karataş Alsancak Döner

15. Karataş Alsancak Döner

Menüsü oldukça geniş olan Karataş Alsancak Döner'de her çeşit döner'i yiyebilirsiniz. Hepsi birbirinden leziz. Çalışanlar servis hızları da lezzetleri kadar başarılı. Eğer buraya döner yemeye giderseniz mantarlı et dönerini denemenizi tavsiye ederiz. 

Adres: Alsancak, Kıbrıs Şehitleri Cad. No:66/B, 35220 Konak/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Mantar soslu dürüm döner harikaydı. Çalışanlar ilgili cana yakın güler yüzlü tavırları mekanın artısına. Denenmeden geçilmeyecek bir lezzet gitmenizi tavsiye ediyorum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Can Döner 1981

16. Can Döner 1981

Odun ateşinde pişen döneri lezzetine lezzet katmayı başarmış. Kemeraltı'nda temiz ve kaliteli döner yemek için en iyiler arasına giren Can Döner, uzun yıllardır bu işin içinde olmasının verdiği tecrübeyle kalitesini korumayı başarmış bir müessesedir. Sizinde yolunuz Kemeraltı'na düşerse ve canınız döner yemek istiyorsa buraya bir şans verin deriz. 

Adres: Konak, Milli Kütüphane Cad. 6/B D:C, 35250 Konak/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Yıllardır lezzetinde hicbir degisiklik olmayan yegane işletmelerden bir tanesi. Odun ateşinde olmasi iskenderin lezzetine lezzet katıyor. Servis hızlı calisanlar güler yüzlü fiyatlarıda makul oranda. Mutlaka tavsiye ederim 👍

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın