Görüş Bildir
Haberler
İzmir Çocuk Mahkemesi: Gezi Parkı Yürüyüşü Suç Değil, Haktır

İzmir Çocuk Mahkemesi: Gezi Parkı Yürüyüşü Suç Değil, Haktır

Batuhan
27.07.2014 - 13:45

İzmir Çocuk Mahkemesi: Gezi Parkı Yürüyüşü Suç Değil, Haktır

Gezi eylemleri nedeniyle açılan davalar birer birer düşerken İzmir’de yargılanıp beraat eden 24 çocuk hakkındaki gerekçeli kararda bir kez daha ‘ eylem suç değil haktır ‘ vurgusu yapıldı.

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre İzmir 5′nci Çocuk Mahkemesi’nin kararında, Anayasa ve AİHM içtihadına göre her yurttaşın, önceden izin almaksızın toplantı ve gösteri düzenleyebileceği vurgulandı.

İzmir’de 1 Haziran 2013’te gözaltına alınan 24 çocuk hakkında ‘ Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet, kamu malına zarar ve görevi yaptırmamak için direnme ‘ gerekçesiyle dava açılmıştı.

Gerekçeli kararda şu ifadeler kullanıldı: “ Çocuklar yönünden Anayasa’nın 26′ncı ve 34′üncü maddeleriyle herkesin düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkıyla önceden izin alınmadan silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteriyi yürüyüşü düzenleme hakkına sahip olduğu belirtilmekte olup AİHM kararları ile bu hakların garanti altına alınmış olduğu dikkate alındığında, (…) fiil gerek Anayasa’nın gerekse AİHM’nin kararları ile garanti altında bulunan temel haklar ve özgürlükler kapsamındadır.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/bir-ke...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0