Görüş Bildir
Haberler
İzlemeye Cesaret Edenlerin Bile Sınırlarını Zorlayacak Derecede Korku ve Gerilim Dolu 15 Harika Film

İzlemeye Cesaret Edenlerin Bile Sınırlarını Zorlayacak Derecede Korku ve Gerilim Dolu 15 Harika Film

Elif
11.12.2021 - 08:45 Son Güncelleme: 11.12.2021 - 13:24

Saatlerce 'Bugün ne izlesem?' diye derin derin düşünenler ve sınırlarını zorlamak isteyenler için gerilim ve korku dolu, birbirinden harika 15 film önerisi!

Not: Film açıklamaları beyazperde'den alınmıştır ve filmler IMDb puanına göre sıralanmıştır.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/anthonyorlan...
İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Human Centipede (2009)

15. The Human Centipede (2009)

Amerikalı iki genç kız Avrupa tatiline çıkarlar. Almanya'da yaptıkları bir gezi esnasında arabaları bozulur, hava kararmıştır ve yardıma ihtiyaçları vardır. Bir ormanın ortasında mahsur kalan genç kızların karşılarına bir villa çıkar. Sabah olduğunda kendilerini eski bir mahzende bulan genç kızlar, hiç tanımadıkları bir Japon turistle karşılaşırlar. Kıstırılmış oldukları mahzende onlara ev sahipliği yapacak olan kişi, eski bir cerrah olan Dr. Hieter'dir. Zamanında siyam ikizlerini ayırma konusundaki başarısı ile tanınan doktor, kendi hastalıklı düşlerini üç tutsağın üstünde denemeye kalkacaktır.

14. Cannibal Holocaust (1980)

14. Cannibal Holocaust (1980)

Belgesel türüne benzeyen film, Güney Amerika’ya çekime gittikten sonra kaybolan bir film ekibinin araştırılmasını konu ediniyor. Olayı araştıran profesör, film ekibinin çevrede yaşayan yerlilerin keyfini kaçırdığını ve bunun karşılığında onların yamyam yüzleriyle karşılaştıklarını öğreniyor. Üstelik bu bilgiyi geride kalan video kasetlerden almak zorunda kalıyor!

13. Salò, or the 120 Days of Sodom (1975)

13. Salò, or the 120 Days of Sodom (1975)

Mussolini sonrası İtalya'da yıllardan 1943'tür. Faşist olarak tanınan dört adam Paolo Bonacelli, Giorgio Cataldi, Umberto Quintavalle ve Aldo Valetti kurbanlarının bir listesini yapar. Yaşları 12 -18 arası olan dokuz kız ve erkek çocuğunu kaçırarak bir bölgeye getirirler ve 4 ay (120 gün) boyunca cinsel istismar dahil olmak üzere pek çok işkenceye maruz bırakılırlar. Sadizm, cinsel sapkınlık ve akla gelmeyecek korkunçlukta işkencelerle dolu filmin yönetmen koltuğunda Pier Paolo Passolini bulunuyor.

12. Antichrist (2009)

12. Antichrist (2009)

Senaryosunu Lars von Trier’le beraber Anders Thomas Jensen’ın yazdığı film, çocuklarını kaybettikten sonra bir orman kulübesinde olayı unutmaya çalışan bir çiftin yaşadıkları travmayı, epik bir görsel şölen eşliğinde sinemaseverlere aktarıyor.

11. The House That Jack Built (2018)

11. The House That Jack Built (2018)

'Kill Bill'in yıldızı ve Trier'le İtiraf filminde birlikte çalışmış olan Uma Thurman, daha önce ünlü yönetmenle 'Dancer in the Dark' ve 'Dogville'de birlikte çalışmış olan Siobhan Fallon Hogan, Matt Dillon, Riley Keough, Sofie Gråbøl ve Bruno Ganz bulunuyor. Film, bir seri katilin 10 yıl boyunca sürdürdüğü cinayetlerini konu alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Passion of the Christ (2004)

10. The Passion of the Christ (2004)

Hz İsa’nın Kudüs’te çarmıha gerilmesinden önceki son on iki saati anlatan film, Mel Gibson’ın yönetmenliği ile izleyicisi ile buluşuyor. Hikâye İsa’nın son akşam yemeğini yemesinin ardından dua edişi ile başlıyor. Mucizeler yaratan ve halk tarafından Tanrının Oğlu olarak ilan edilen İsa, Judas’ın da ihaneti ile birlikte tutuklanır. Ferisi liderleri onu, şeytana karşı çıkmak ve dine küfretmekle suçlarlar. Sonunda İsa ölüm cezasına çarptırılır. Çıkarıldığı mahkemede Romalılar tarafından yaşatılacağı ve uzun saatler sürecek olan işkencenin ardından çarmıha gerilip oldukça zor anlara maruz kalır.

9. Hereditary (2018)

9. Hereditary (2018)

Graham ailesinin sert maderşahisi Ellen öldükten sonra kızı Annie ve ailesi, atalarının gizemli ve giderek korkunçlaşan sırlarını keşfetmeye başlar. Keşfettikleri karanlıklaştıkça aile üyeleri kendilerine miras kalmış gibi görünen bu korkunç kaderden kurtulmak için daha fazla mücadele etmek zorunda kalır. Ailevi bir trajediyi uğursuz ve derinden sarsıcı bir şeye dönüştüren olaylar, kalan paramparça mirasın gölgesini taşımaktadır...

8. Irréversible (2002)

8. Irréversible (2002)

Paris'te oldukça pis bir arka sokak barı... İçeriden dışarıya çıkan sedyeler, ambulans ışıkları ve yaşanmış kanlı bir gece... Bu gecenin kurbanları, aslında bu gecenin sonunda değil başındalardır henüz. Hayatın kurgusu bazen insanın zannettiği gibi ileri doğru değil, geriye doğru akar. Bütün günahlar birer birer ortaya çıkacaklardır ve insanoğlu kendi pisliğiyle karşı karşıya gelecektir.

7. The Evil Dead (1981)

7. The Evil Dead (1981)

Ormanda bir kulübeye doğru yola çıkan beş arkadaşın esas amaçları sadece bir hafta sonunu keyifle geçirmektir. Gittikleri yerde bir teyp kaydı bulurlar. Bunu bir profesör bırakmıştır. Ardından Ölüler Kitabı’nı bulurlar, kayıtta profesörün kendi çevirisini yaptığı ölüleri canlandırma pasajlarını dinlerler ve dehşetli dolu bir kötülük ormanda açığa çıkar.

6. The Exorcist (1973)

6. The Exorcist (1973)

Yeni filminin çekimleri sırasında 12 yaşındaki kızı Regan'ın tuhaf eylemler sergilemeye başladığını fark eden oyuncu Chris MacNeil, kızını doktora götürür. Doktorlar beyninde geçici bir hasar olabileceğini söyleseler de bu vaka daha önce rastlanmamış türdendir. Bir seri tıbbi testten sonra küçük kızın hiçbir sorunu olmadığı ortaya çıkar. Ancak Regan'ın tuhaf halleri sona erecek gibi değildir. Küçük kız son derece şiddetli bir şekilde titremekte, garip sesler çıkarıp hiçbir anlamı olmayan hareketlerde bulunmaktadır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Requiem for a Dream (2000)

5. Requiem for a Dream (2000)

Uyuşturucu batağı içerisindeki Harry’nin hayattaki tek amacı daha fazla madde almakken, umutsuz annesini hayata bağlayan tek şey en sevdiği yarışma programıdır. Bir gün bu yarışmaya katılmaya hak kazandığında tek derdi ödül olan kırmızı elbiseye girebilmek olacaktır. Yaşlı ve mutsuz kadın zayıflama hapları kullanmaya başlar...

4. A Clockwork Orange (1971)

4. A Clockwork Orange (1971)

Film, şiddet bağımlısı gençlerden kurulu bir çetenin, çevrelerine saçtığı dehşet ve korkuyu işleyerek bir korku imparatorluğunun resmini çizmektedir. Çetenin lideri Alex, işler çığırından çıkınca yakalanır ve gözaltına alınır. Ama hapse atılmaz; cezası bir şiddet deneyine kobay olarak kullanılmak olur. Bu deney insanoğlu ve şiddet kavramı arasındaki ilişkiyi ortaya koyma amaçlıdır ama deneyin kendisi de bir o kadar insan doğasına aykırıdır.

3. Joker (2019)

3. Joker (2019)

Toplum tarafından dışlanan bir adam olan Arthur, hayatta yapayalnızdır. Gündüzleri geçimini sağlamak için palyaço maskesini takan adam geceleri ise asla üzerinden silip atamayacağı bir maske takar. Babasız büyüyen Arthur’u en yakın arkadaşı olan annesi Happy adıyla çağırır. Bu lakap Arthur’un içindeki acıyı gizlemesine yardımcı olur ancak maruz kaldığı zorbalıklar, onun gitgide toluma aykırı bir adam haline gelmesine neden olur. Yavaş yavaş psikolojik olarak tekinsiz sulara yelken açılan Arthur, bir süre sonra kendisini Gotham Şehri’nde suç ve kaosun içinde bulur. Arthur, zamanla kendi kimliğinden uzaklaşıp Joker karakterine bürünür.

2. Se7en (1995)

2. Se7en (1995)

Film, seri cinayetler işleyen bir katilin peşine düşen iki polis dedektifinin hikayesini anlatıyor. Bir seri katil 7 ölümcül günahı işleyenleri kendi yöntemleriyle öldürmektedir. Yedi Ölümcül Günah, Hıristiyanlık inançlarına göre kibir, açgözlülük, şehvet düşkünlüğü, kıskançlık, oburluk, yıkıcılık ve tembelliktir. İki polis dedektifi bu seri katilin peşindedir.

1. Schindler's List (1993)

1. Schindler's List (1993)

Film, Oskar Schindler adlı bir Alman iş insanının II. Dünya Savaşı zamanında Polonya’da kurduğu fabrikada Yahudi işçileri çalıştırması ve bu sayede 1100 Yahudi’nin hayatını kurtarmasını konu alıyor. Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan film, ünlü yönetmen Steven Spielberg’in en önemli yapıtları arasında sayılan ve ona Oscar kazandıran bir yapımdır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
17
5
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
TİRYAKİ

bunların çoğunu üni.de yasaklı filmlere merak sarıp izlemiştim.. korku filmi pek yok.. ama insanın psikolojini zorlayan filmler.. "bir sırp filmi" neden yok ... Devamını Gör

Doğa Rafik

Bir Sırp Filmi bir bakıma eleştiri filmi sayılır. Otomatik Portakal'ın konusu rahatsız edici ama öyle çok gerilimli ya da korkunç değil kitabı nedense bana h... Devamını Gör

Gizem Yenikler

123 çok güzel.

Serkan Yildiz

15 i de izlemeni tavsiye ederim o ilk üçünden de farklı bir. Film

Cantürk temel

Yahu arkadaş bu filmlerin hangisi korku gerilim, saçma sapan paylaşmışsın, hiç flim zevkin yok, korku ve gerilimde özellikle