Görüş Bildir
Haberler
Herkes Bunları İzledi! 2021 Yılında Netflix'te En Çok İzlenen Birbirinden İyi 39 Yapım

Herkes Bunları İzledi! 2021 Yılında Netflix'te En Çok İzlenen Birbirinden İyi 39 Yapım

Toprak Kaya
07.12.2021 - 12:33

2021 yılında karşımıza izleyemeyeceğimiz kadar yapım çıktı. Birçok kişi bu yapımları keyifle izlerken bazıları da hiç beğenmediğini dile getirdi. Sizin için 2021 yılında Netflix'te en çok izlenen yapımları derledik. Siz en çok hangilerini beğendiniz? Yorumlarda buluşalım... 👇

Not: Açıklamalar beyazperde.com ve Netflix'ten alınmıştır. 

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/ajanibazile/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

39. Too Hot To Handle

39. Too Hot To Handle

IMDb: 4.6

Issız bir adada bir araya gelen seksi genç ve bekar kişilerin 100 bin doları kazanmak uymaları gereken tek bir kural var, sevişmek yasak!

38. Sex/Life

38. Sex/Life

IMDb: 5.4

Banliyöde yaşayan Billie iyi bir anne ve eştir. Cooper ile evlenmeden önce Billie'nin bambaşka bir hayatı vardır. Billie, iki küçük çocuğuyla günlük aile hayatına bağlı olsa da geçmişe özlem duyar. Özellikle eski erkek arkadaşı Brad ile olan ilişkisine özlem duyan Billie'nin hayatı, eski sevgilisinin yeniden hayatına girmesiyle bambaşka bir hal alır. Billie, cesur cinsel geçmişi ve mevcut yaşamı arasında ikilemde kalır.

37. Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel

37. Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel

IMDb: 5.9

Los Angelas’ta bulunan Cecil Otel, zamansız ölümlere, seri katillere ev sahipliği yapmasıyla tanınır. 2013 yılında 21 yaşında Kanadalı bir turist olan Elisa Lam gizemli bir şekilde ortadan kaybolduğunda Cecil Otel’de kalıyordu. Bu durum, Cecil Otel’in kötü şöhretinin büyümesine neden olur.

36. Who Killed Sara?

36. Who Killed Sara?

IMDb: 6.4

Alex, kız kardeşinin ölümü ile suçlanan adamdır. Haksız yere 18 sene hapishanede yatan Alex, özgürlüğüne kavuştuğunda adaleti kendi ellerine almaya karar verir. Masumiyetini kanıtlamak için her şeyi yapmaya hazır olan Alex, kardeşini öldüren ve hayatından 18 yılını çalanlardan intikam almak için harekete geçer. Alex, bu sırada gerçek suçluyu bulmaktan daha fazlasını ortaya çıkarır.

35. Sexify

35. Sexify

IMDb: 6.5

Genç bir kız olan Natalia, cinsellik konusunda tecrübesiz olan bir öğrencidir. O, bilgisayar ve yazılım konusuna ne kadar hakimse, cinsellik hakkında bildikleri de yok denecek kadar azdır. Bu durum üzerine Natalia, yakın arkadaşları Monika ve Paulina’nın da yardımıyla bir seks uygulaması oluşturmaya çalışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

34. Sky Rojo

34. Sky Rojo

IMDb: 6.6

Üç hayat kadını, kendilerini çalıştıran adamları ağır bir şekilde yaraladıktan sonra, hayatlarına farklı bir yön verebilmek için kaçar. İntikam için peşlerine düşen adamlardan kurtulmaya çalışan farklı geçmişlere sahip olan üç kadın, çıktıkları bu tehlikeli yolculukta özgürlükleri için savaşır.

33. The One

33. The One
postkolik.com

IMDb: 6.6

The One, insanların DNA’larının en çok uyuştuğu kişilerle birlikte olduğu bir gerçekliği konu ediyor. İdeal eş seçiminde yapılan yanlış tercihlerden geriye kalan pek çok hayal kırıklığı. Bunun önüne geçmenin yolu ise basit bir DNA testi. Yapılan basit bir test genetik olarak en ideal eşin bulunmasına olanak sağlıyor. Ancak sonucun her ne kadar kusursuz olduğu düşünülse de her ilişki içinde bir takım sırlar barındırır. Dizide, genetik olarak bulunan kusursuz eşlerin sakladığı sırların doğurduğu ölümcül sonuçlar ekrana taşınıyor.

32. Riverdale

32. Riverdale

IMDb: 6.7

Archie çizgi romanlarının ana karakterleri  Archie, Betty ve Veronica'yı merkezine taşıyan dizi, küçük bir kasaba olan Riverdale'in uzaktan görünen sessiz sakin halinin altında yatan karanlığa odaklanıyor.

31. Jupiter's Legacy

31. Jupiter's Legacy

IMDb: 6.7

Birinci nesil süper kahramanlar dünyayı neredeyse bir yüzyıl boyunca korur. Artık dünyanın güvenliğinden onların mirasını üstlenen kahramanlar sorumludur. Tüm kötülüklerin insanlığa karşı ayaklandığı dönemde yeni nesil, dünyayı korumayı başarabilecek midir?

30. Control Z

30. Control Z

IMDb: 6.9

Bir hacker, bir lisedeki öğrencilerin sırlarını ortaya çıkarmaya başlar. Bu durum okulda kaos oluşmasına neden olur. Kendisini diğer öğrencilerden uzak tutan ancak iyi bir gözlemci olan Sofia, hackerın kimliğini ortaya çıkarmak için harekete geçer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

29. Fate: The Winx Saga

29. Fate: The Winx Saga

IMDb: 6.9

Fate: The Winx Saga, beş genç perinin hikayesini konu ediyor. Beş genç peri, Öbür Dünya'da Alfea adlı sihirli bir yatılı okulu gider. Yetişkinliğe adım adım yaklaşan periler, bu süreçte bir yandan sihirli güçlerini nasıl kontrol edeceklerini öğrenirken bir yanda da karşılarına çıkan canavarlar, aşk ve rekabetle başa çıkmaya çalışırlar.

28. Manifest

28. Manifest

IMDb: 7.1

Gizemli bir şekilde ortadan kaybolan bir uçak, yıllar sonra hiçbir şey olmamış gibi geri döner. Uçağın içindeki yolcular, kaldıkları yerden devam etmek için sevdiklerinin kapılarını çalar ancak geride kalan yakınları için aslında yıllar geçmiştir. Jeff Rake’in senaryosunu kaleme aldığı dizinin yapımcılığını Robert Zemeckis, Jack Rapke ve Jackie Levine üstleniyor.

27. Disenchantment

27. Disenchantment

IMDb: 7.2

Disenchantment, parçalanmak üzere olan Orta Çağ krallığı Dreamland’de geçiyor. Bentwood Prensi Guysbert ile evlenmekten vazgeçen Prenses Bean kendisini farklı bir dünyanın içerisinde bulur. Düğün töreninden kaçan prenses kendi kaderini çizmek için sarayından çıkarak gerçek dünyaya adım atar. Hayatta kim olduğunu çözmeye çalışan Bean, Elf arkadaşı Elfo ve içindeki şeytan Luci ile türlü maceralara atılır. Fantastik yaratıklarla dolu bu dünyada canavarlar, cinler, mitolojik yaratıklar, iblisler, troller, morslar ve birçok budala insan yer alıyor.

26. Behind Her Eyes

26. Behind Her Eyes

IMDb: 7.2

Louise, oğlunu büyütmeye çalışan bekar bir annedir. Genç kadın, geçimlerini sağlayabilmek için bir psikiyatristin ofisinde çalışmaya başlar. Çok geçmeden Louise kendisini patronuyla bir ilişki içinde bulur. Ancak patronu evlidir ve Louise sevgilisinin karısıyla beklenmedik bir arkadaşlık kurar.

25. Clickbait

25. Clickbait

IMDb: 7.2

Clickbait, sosyal medya çağında insanların kontrolsüz dürtülerinin nasıl körüklendiğini sekiz farklı bakış açısıyla anlatıyor. Dizide, suçunu itiraf eden bir tacizcinin öldürülmesinde sosyal medyanın etkisi gözler önüne seriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. The Circle

24. The Circle

IMDb: 7.3

Statü ile stratejinin iç içe geçtiği, sosyal deney niteliğindeki bu yarışmada, oyuncular 100 bin dolar kazanmak için flört ediyor, arkadaş oluyor ve sahte profil oluşturuyor.

23. Bridgerton

23. Bridgerton

IMDb: 7.3

Bridgerton ailesinin en büyük kızı Daphne Bridgerton, ailesinin izinden gidip çok seveceği bir adamla evlenmek ister. Genç kadının seçenekleri çok olsa da ağabeyi teker teker adayları eler. Ancak Leydi Whistledown’ın hazırladığı bir skandal, Daphne’nin adının lekelenmesine neden olur. Bu sırada sosyeteye yeni katılan kızların annelerinin gözdesi olan Hastings Dükü ile Daphne arasında bir çekim oluşur.

22. Firefly Lane

22. Firefly Lane

IMDb: 7.4

Kristin Hannah’ın aynı adlı romanından uyarlanan “Firefly Lane” çocukken tanışan ve uzun yıllarca dost kalan Tully ve Kate'in hikayesini takip ediyor. Netflix tarafından ekrana uyarlanan yapımın başrollerinden biri “Grey’s Anatomy” ve “Suits” gibi dizilerde izlediğimiz Katherine Heigl'a emanet edildi. Dizinin başsorumlu koltuğunda ise Maggie Friedman var.

21. Elite

21. Elite

IMDb: 7.4

Elite, ülkenin en seçkin okuluna gitmeye hak kazanan işçi sınıfından üç gencin hikayesini konu ediyor. Las Encinas, İspanya’nın en seçkin okullarından biridir. Ülkede yaşanan bir deprem pek çok okulun yıkılmasına neden olur. Açıkta kalan çocuklar bölgedeki diğer okullara dağıtılmaya başlayınca, işçi sınıfı ailelerden gelen üç çocuk da Las Encinas’a kabul edilir. Gençler başlarda bu durumu büyük bir şans olarak görür. Ancak çok geçmeden yanıldıklarını anlarlar. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan üç genç ile her şeye sahip olan okulun zengin öğrencileri arasında büyük bir çatışma başlar. Sınıf arkadaşlarından birinin ölü bulunması ise ortamı iyice karıştırır. Polis tüm öğrencileri sorgudan geçirir. Peki suçlu ya da suçlular kimdir?

20. Chilling Adventures of Sabrina

20. Chilling Adventures of Sabrina

IMDb: 7.5

Sabrina the Teenage Witch’in karanlık anlatımı olan dizide Sabrina kendi ikili benliği ile bağdaşmaya çalışır. Yarı cadı yarı ölümlü bir hayat süren Sabrina, kendisini tehdit eden şeytani güçlere karşı savaşırken bir yandan da ailesi ile uğraşmak zorunda kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Ragnarok

19. Ragnarok

IMDb: 7.5

Ragnarok, küçük bir Norveç kasabasında yaşananları konu ediyor. Edda, ılık kışlara ve şiddetli yağmurlara maruz kalan bir kasabadır. Burada yaşayan insanlar, mevsim değişikliklerinden dolayı oldukça muzdariptir. Eğer kimse bu duruma müdahele etmezse, kıyamet çok da uzakta değildir.

18. Lupin

18. Lupin

IMDb: 7.5

Assane Diop’un hayatı, işlemediği bir suçla itham edilen babasının ölmesiyle altüst olur. Aradan geçen yılların ardından Assane Diop, babasının intikamını almaya karar verir ve bunu yapmak için de kahramanı Arsène Lupin’den ilham alır.

17. Ginny & Georgia

17. Ginny & Georgia

IMDb: 7.5

15 yaşındaki Ginyy, içine kapanık bir kızdır. Çoğu zaman kendisini, karşı konulmaz ve enerjik annesi Georgia'dan daha olgun hisseder. Georgia hareketli yaşamlarını arkalarında bırakarak çocukları ile birlikte kendisine yeni bir yaşam kurmak ister. Bu yüzden Austin ve Ginny ile birlikte New England’a taşınır. Ancak Georgia’nın geçmişi onların yeni yaşamlarını tehdit eder.

16. Outer Banks

16. Outer Banks

IMDb: 7.6

John B, zenginler ve fakirler arasında bölünmüş bir adada yaşayan bir gençtir. Garsonluk yapıp, tekne kiralayarak günlerini geçiren John B ve üç arkadaşı, birlikte güzel vakit geçirmek için ellerinden geleni yapar. Bir gün mavi sularda gezerken batmış bir tekne bulan John B, bunun yıllardır kayıp olan babası ile bağlantılı olabileceğinden şüphelenir. Babasının ortadan kaybolmasıyla ilgili olan efsanevi hazineyi bulmaya karar veren John B, üç arkadaşı ile birlikte harekete geçer.

15. Never Have I Ever

15. Never Have I Ever

IMDb: 7.8

Never Have I Ever, ergenlikten yetişkinliğe geçen genç bir kızın hikayesini konu ediyor. Hindistan göçmeni Amerikalı genç bir kız olan Devi, başarılı bir lise ikinci sınıf öğrencisidir. Öfkesine bir türlü hakim olamayan Devi, bu yüzden kendisini sıkıntılı durumlar içinde bulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. You

14. You

IMDb: 7.7

Geçmişi arkalarında bırakıp kendilerine yeni bir hayat kuran Love ve Joe, çocuklarının doğmasını beklemektedir. Joe'nun yeni komşularını görmesi, onun yeniden harekete geçmesine neden olur.

13. Shadow and Bone

13. Shadow and Bone

IMDb: 7.7

Leigh Bardugo imzalı romandan uyarlanan fantastik dizi, “Lights Out”, “Arrival' ve 'Bird Box' gibi yapımlardan tanıdığımız Eric Heisserer tarafından ekrana taşınıyor. Yazarın ünlü Grisha evreninde geçen 'Shadow and Bone' konu olarak, ikiye bölünmüş bir evrende vahşi yaratıklara komşu olarak yaşayan insanları takip ediyor. İki ülkeyi birleştirebilecek sihirli bir gücün varlığını keşfeden bir asker, kendisini zorlu bir savaşın ortasında buluyor.

12. El Inocente

12. El Inocente

IMDb: 7.9

Bir kavgaya karışan ve bunun sonucunda katil olan bir adamın hikayesini konu ediyor. Mateo, dokuz yıl önce karıştığı bir kavga sonucu cinayetten mahkum olur. Artık özgürlüğüne kavuşan Mateo ve eşi Olivia, çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlamak için hayatlarını yeniden inşa etmeye çalışır. Ancak bu sırada aldıkları bir haber hayatlarının altüst olmasına neden olur.

11. Turning Point: 9/11 and The War on Terror

11. Turning Point: 9/11 and The War on Terror

IMDb: 8.0

Turning Point: 9/11 and The War on Terror, 11 Eylül terör saldırısını farklı yönlerden ele alıyor. Belgeselde, El Kaide'nin kökenlerinden Amerika'nın verdiği güçlü tepkisine kadar 11 Eylül terör saldırıları her yönüyle inceleniyor.

10. Lucifer

10. Lucifer

IMDb: 8.1

Lucifer Morningstar; Los Angeles Polis Departmanı için suçluları yakalamaktadır. Ancak büyük bir sırrı vardır: Bu çekici adam, aslında yeryüzüne düşmüş bir melektir! Neil Gaiman tarafından yaratılan Lucifer, Sandman isimli serinin yardımcı karakterlerinden biriydi ve daha sonra kendi çizgi romanına kavuştu. Çizgi romanlarda, karakter Lux isimli bir barı işletiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Squid Game

9. Squid Game

IMDb: 8.1

Para sıkıntısı çeken yüzlerce oyuncu, tuhaf bir davet alır. Davette onlara cazip bir ödül karşılığında çocuk oyunlarında yarışmaları teklif edilir. Teklifi kabul eden oyuncular, yarışmayı kazanırlarsa 40 milyon dolarlık büyük ödülün sahibi olacaktır. Ancak ödül cazip olsa da oyunun ölümcül riskleri vardır.

8. La Casa de Papel

8. La Casa de Papel

IMDb: 8.2

Profesör olarak adlandırılan bir suç dehası, tarihin en büyük soygununu yapmayı planlar. Amacı İspanya Kraliyet Darphanesine girmektir. Bunun için de işlerinde uzman olan 8 suçludan oluşan bir ekip kurar. Ekip, 5 aylık bir eğitim sürecinden geçer ve bu sürede her ihtimali hesaba katarak soygunu kusursuz bir hale getirirler. Artık her şey hazırdır. 8 kişi, rehineleri de yanlarına alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. Fakat hiç hesaba katmadıkları olaylar gerçekleşir.

7. Atypical

7. Atypical

IMDb: 8.3

Sam, 18 yaşında otizm hastası bir gençtir. Kendi yaşıtları gibi yaşama arzusu olan Sam, bağımsızlık arayışı içindedir ve artık bir kız arkadaşı olsun ister. Terapisti, kişisel sorunlarını aşmasında Sam’i heveslendirirken, annesi çocuğunun büyüdüğünü kolay kolay kabul etmez. Sam’in babası ise annesinin aksine onun kendisini bulmasına yardımcı olmaya çalışır.

6. Sex Education

6. Sex Education

IMDb: 8.3

Oldukça içine kapanık bir çocuk olan Otis, okulun ezik denilen tiplerindendir. Seks terapisti olan anne ve babası sayesinde seks konusunda oldukça bilgili olan Otis, bu bilgiyi okulun sıra dışı kızı Maeve'in teklifi ile değerlendirmeye başlar. O artık, liseli gençlerin gelip dert yandığı ve sorunlarını çözdüğü bir terapisttir. Peki ya Otis'in sorunlarını kim çözecek?

5. Maid

5. Maid

IMDb: 8.5

Alex, şiddet dolu bir ilişkiden kaçan bekar bir annedir. Geçimini sağlamakta zorlanan Alex'in en büyük isteği çocuğuna iyi bir gelecek inşa etmektir. Bu amaçla Alex, hizmetçi olarak çalışmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Vincenzo

4. Vincenzo

IMDb: 8.5

Doğduğu ülkeyi ziyarete gelen Kore asıllı İtalyan bir mafya avukatı, adı türlü yolsuzluklarla anılan çok büyük bir holdingi kendi silahıyla vurmaya karar verir.

3. Love, Death & Robots

3. Love, Death & Robots

IMDb: 8.5

Animasyon türündeki Love, Death & Robots, 18 kısa öyküden oluşuyor. Her bölümde farklı bir konunun ele alındığı dizi, bilim kurgudan komediye, fantezide korkuya kadar birbirinden farklı türleri kapsıyor. 185 dakikalık yapım Sentient Dairy Products, Werewolf Soldiers, Robots Gone Wild, Garbage Monsters, Cyborg Bounty Hunters, Alien Spiders ve Blood-Thirsty Demons From Hell gibi hikayeleri izleyici karşısına çıkarıyor.

2. The Queen's Gambit

2. The Queen's Gambit
postkolik.com

IMDb: 8.6

Walter Tevis’in 1983 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan The Queen’s Gambit, Soğuk Savaş döneminde geçen bir hikayeyi işliyor. Dünyanın en iyi satranç oyuncularından biri olan Beth Harmon’ın hayatına odaklanılan dizinin başrolünü Anya Taylor-Joy üstleniyor. Ailesini kaybetmesinin ardından kurum tarafından büyütülen Beth, burada çalışan bir görevliden satranç oynamayı öğrenir. Satranç'ta olağanüstü bir yetenek sergileyen Beth, önüne çıkan tüm rakipleri yenmeyi başarır.

1. Formula 1: Drive to Survive

1. Formula 1: Drive to Survive

IMDb: 8.6

Mini belgesel serisi formatında ekrana taşınan 'Formula 1: Drive to Survive', bol ödüllü 'Amy' ve 'Senna' belgesellerinin yapımcısının imzasını taşıyor. Formula 1'in perde arkasında yaşananların izini süren belgesel dizi, seyirciyi sürücülerin gündelik hayatta karşılaştıkları durumlarla ve yarış pistlerinde yaşadıkları olaylarla buluşturuyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
17
9
7
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Atakan Çavdar

Drive to Survive 😍