Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Zamanın Nasıl Geçtiğini Anlamakta Güçlük Çekeceğiniz Birbirinden Başarılı 25 İspanyol Yapımı Dizi

İzlerken Zamanın Nasıl Geçtiğini Anlamakta Güçlük Çekeceğiniz Birbirinden Başarılı 25 İspanyol Yapımı Dizi

Toprak Kaya
04.12.2021 - 08:00

La Casa de Papel ve Narcos'un tüm dünyada popüler hale gelmesinden sonra İspanyol ve Latin Amerika dizilerine olan ilgi de bir hayli arttı. İşte sizin için hazırladığımız 25 sürükleyici dizi.

Not: Dizi açıklamaları beyazperde.com ve netflix.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. ¡Nailed it! México

25. ¡Nailed it! México

IMDb: 6.1

Eğlence, şeker hamuru ve gülünç derecede başarısız pastalar Meksika'ya geliyor. Son derece amatör aşçılar para ödülü için karmaşık tatlıları tekrar yaratmaya çabalıyor. Aktör ve komedyen Omar Chaparro, bu 'Nailed It!' dizisini ünlü pasta şefi ve şeker hamuru ustası Anna Ruiz ile sunuyor.

24. Alguien tiene que morir

24. Alguien tiene que morir

IMDb: 6.3

Alguien tiene que morir'in öyküsü, Meksika'da yaşayan genç bir adamın nişanlısı ile tanışmak üzere ailesi tarafından memleketine çağrılmasıyla başlar. Ancak bu genç adam, gizemli balet Lazaro ile birlikte gelerek herkesi şaşırtır. Tüm bunlar 1950'lerin İspanyası'nda, dış görünüşün ve aile bağlarının kilit önemde olduğu muhafazakâr ve geleneksel bir toplulukta yaşanır. Caro, bu yeni çalışmasıyla gerçekliği ve sosyal bir sorunu bir kez daha oldukça farklı bir bakış açısıyla ele alıyor.

23. Amarres

23. Amarres

IMDb: 6.3

Bekar bir anne, ekonomik olarak zor zamanlar geçirirken, bir cadı olan büyükannesinin büyülerini deneme kararı alır. Kısa zamanda dertlerinden kurtulan genç anne, çok geçmeden büyü yapmanın bir bedeli olduğunu öğrenecektir.

22. Valeria

22. Valeria

IMDb: 6.4

Valeria, işinde ve evliliğinde sorunlar yaşayan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Yazar olan Valeria, kariyerinde sorunlar yaşamaktadır. Ancak onun hayatındaki tek sorun da bu değildir. Kocası ile de sıkıntılı bir süreçten geçen Valeria, hayatını yoluna sokmak için ne yapması gerektiğini bilemez. Genç kadın bu süreçte en yakın arkadaşları olan Carmen, Lola ve Nerea'ya sığınır. Sevgi, dostluk, kıskançlık, sadakatsizlik, iş, aşk, gelecek hakkında gelgitler yaşayan Valeria ve arkadaşları, tüm zorlukların üstesinden birlikte gelmeye çalışır.

21. ¿Quién mató a Sara?

21. ¿Quién mató a Sara?

IMDb: 6.4

Alex, kız kardeşinin ölümü ile suçlanan adamdır. Haksız yere 18 sene hapishanede yatan Alex, özgürlüğüne kavuştuğunda adaleti kendi ellerine almaya karar verir. Masumiyetini kanıtlamak için her şeyi yapmaya hazır olan Alex, kardeşini öldüren ve hayatından 18 yılını çalanlardan intikam almak için harekete geçer. Alex, bu sırada gerçek suçluyu bulmaktan daha fazlasını ortaya çıkarır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. El Vecino

20. El Vecino

IMDb: 6.6

El Vecino, bir anda süper kahramana dönüşen bir gencin yaşadıklarını konu ediyor. 20’li yaşlardaki Javier’in hayatı pek de yolunda gitmez. Bir yandan yetişkinliğin beraberinde getirdiği sorunlarla boğuşan Javier, bir yandan da kız arkadaşları ile uğraşır. Ancak Javier’in hayatı beklenmedik biçimde bir süper kahraman olması ile bambaşka bir hal alır. Artık uçabilen ve süper güçlerle donanan Javier, kendisini türlü maceraların içinde bulur.

19. Diablero

19. Diablero

IMDb: 6.7

Genç ve günahkar bir rahip, doğaüstü güçler uzmanı ve şeytan avcısı, kaçırılan bir kızı kurtarabilmek için güçlerini birleştirir. Kendilerini Meksika'nın yeraltı dünyasında bulan bu üçlü başlarına geleceklerden habersizlerdir.

18. Alta Mar

18. Alta Mar

IMDb: 6.8

Gizem türündeki 'Alta Mar', 1940'lı yıllarda Bárbara de Braganza adlı gemiyle Rio de Janeiro'ya doğru yola çıkan insanların hikayesini işliyor. Birden çok amaca ve sırra sahip olan yolcular, kabaran dalgaların etkisi altına girmekten kurtulamayacaktır. Netflix'te izleyici karşısına çıkan dizinin başlıca rollerini Jon Kortajarena, Cattle Ivana, Alejandra Onieva, Jose Sacristán ve Eloy Azorín paylaşıyor.

17. El desorden que dejas

17. El desorden que dejas

IMDb: 6.8

Kocası ile sorunları olan Raquel, evliliğini kurtarmak için German’ın memleketi Galiçya’da bir kasabaya taşınır. Edebiyat öğretmeni olan Raquel, burada bir lisede çalışmaya başlar. Raquel okula gelmeden üç hafta önce bir cinayet işlenmiştir ve genç kadın bunu aklından bir türlü çıkaramaz. Çok geçmeden Raquel bu durumu takıntı haline getirir ve kendi hayatı için de endişelenmeye başlar.

16. Acapulco

16. Acapulco

IMDb: 6.9

Acapulco'daki bir tatil köyünde bir sahilde çalışan bir otel görevlisi olarak hayalindeki işi bulan Maximo Gallardo'yu anlatıyor. Maximo çok geçmeden başının belada olduğunu fark eder ve kişisel sorunları ve zorlu müşterilerle uğraşırken aynı zamanda aklını da kaybetmemesi gerekir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Control Z

15. Control Z

IMDb: 6.9

Bir hacker, bir lisedeki öğrencilerin sırlarını ortaya çıkarmaya başlar. Bu durum okulda kaos oluşmasına neden olur. Kendisini diğer öğrencilerden uzak tutan ancak iyi bir gözlemci olan Sofia, hackerın kimliğini ortaya çıkarmak için harekete geçer.

14. Mariposa de Barrio

14. Mariposa de Barrio

IMDb: 7.4

Dizi hayatını kaybeden şarkıcı Jenni Rivera'nın hayatını anlatıyor. Erken yaşta hamile kaldıktan sonra süper star olma yolunda başından geçen Jenni Rivera'nın zorlu hayatı ve başarı hikayesi herkesi etkiliyor.

13. Elite

13. Elite

IMDb: 7.4

Elite, ülkenin en seçkin okuluna gitmeye hak kazanan işçi sınıfından üç gencin hikayesini konu ediyor. Las Encinas, İspanya’nın en seçkin okullarından biridir. Ülkede yaşanan bir deprem pek çok okulun yıkılmasına neden olur. Açıkta kalan çocuklar bölgedeki diğer okullara dağıtılmaya başlayınca, işçi sınıfı ailelerden gelen üç çocuk da Las Encinas’a kabul edilir. Gençler başlarda bu durumu büyük bir şans olarak görür. Ancak çok geçmeden yanıldıklarını anlarlar. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan üç genç ile her şeye sahip olan okulun zengin öğrencileri arasında büyük bir çatışma başlar. Sınıf arkadaşlarından birinin ölü bulunması ise ortamı iyice karıştırır. Polis tüm öğrencileri sorgudan geçirir. Peki suçlu ya da suçlular kimdir?

12. Los Espookys

12. Los Espookys

IMDb: 7.5

Los Espookys, Bir grup korku meraklısı arkadaşın, bu tutkularını iş haline getirmesini konu alıyor. Onları korkuya götürecek her şeyi takip ediyorlar ve korkudan fazlasıyla karşılaşıyorlar.

11. La Casa de las Flores

11. La Casa de las Flores

IMDb: 7.6

La Casa de las Flores, çiçekçi dükkanı işleten bir ailenin hikayesini anlatıyor. Dükkanın kapılarını açtığınız andan itibaren büyülü bir dünya sizi içine çeker. Fakat her şey göründüğü gibi değildir. Çiçekçinin işletmesini yapan aile dışarıdan ne kadar mükemmel gözükse de içinde birçok sorun barındırır. Gün yüzüne çıkmayan birçok karanlık sır yavaş yavaş ortaya çıktığında ailede tüm dengeler değişir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Las chicas del cable

10. Las chicas del cable

IMDb:  7.6

Dizi 1928'in Madrid'inde geçiyor.  Şehir merkezinde açılan ulusal telefon şirketinin merkezi yüzlerce genç kadını operatör olarak işe alır. Bu merkezde çalışan, birbirlerinden çok farklı geçmişlere ve kültürlere sahip dört kadının bir araya gelmesi ise, kıskançlık, ihanet, arkadaşlık ve aşk gibi duyguları ateşleyecektir.

9. Betty en NY

9. Betty en NY
www.youtube.com

IMDb: 7.8

Betty, erkeklerin egemen olduğu kaykay dünyasında iz bırakmak isteyen bir grup kadının hikayesini konu ediyor. New York City'de geçen dizide, erkek kaykaycıların hakim olduğu bir dünyada var olmak için zorlu bir mücadeleye girişen genç kadınlara odaklanılıyor.

8. La reina del flow

8. La reina del flow

IMDb: 7.8

Dizi, en iyi şarkıcı olmayı hayal eden, 16 yaşında, müzik sever, mütevazi ve yetenekli bir kız olan Yeimy Montoya'nın etrafında olanları anlatıyor. En çok güvendiği kişi tarafından yüzüstü bırakılan Yeimy büyük bedeller ödeyecektir.

7. Monarca

7. Monarca

IMDb: 7.9

Yıllar sonra ailesinin tekila şirketinin kontrolü ele almak için şehre dönen Ana Maria, yozlaşmış düzen ve bilinmeyen tehditlere karşı savaşır.

6. La reina del sur

6. La reina del sur
www.youtube.com

IMDb: 8.0

La Reina del Sur dizisinde bir döviz bürosunda çalışan Teresa isimli genç bir kızın yaşadıkları anlatılıyor.  Bu döviz bürosunun müşterileri arasında ülkede faaliyet gösteren uyuşturucu satıcıları ve tehlikeli gangsterler bulunmaktadır. Teresa uyuşturucu satışı işinde çalışan birisiyle tanışır ve onunla çıkmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Luis Miguel: La Serie

5. Luis Miguel: La Serie

IMDb: 8.0

Meksika ve Latin Amerika’nın en ünlü şarkıcılarından biri olan Luis Miguel’in hayatına odaklanıyor. Dizide, yıllarca Latin Amerika ve ötesinde izleyicileri büyüleyen Luis Miguel’in hem özel yaşantısı hem de kariyer yolculuğu ele alınıyor.

4. Velvet

4. Velvet

IMDb: 8.1

Velvet'tan uyarlanan dizide moda tasarımcısı Ana, 1960'ların sonunda Barselona'da bir mağaza ve tasarım okulu açmak için arkadaşları Clara, Raul ve Pedro'dan yardım alır.

3. La casa de papel

3. La casa de papel

IMDb: 8.2

Profesör olarak adlandırılan bir suç dehası, tarihin en büyük soygununu yapmayı planlar. Amacı İspanya Kraliyet Darphanesine girmektir. Bunun için de işlerinde uzman olan 8 suçludan oluşan bir ekip kurar. Ekip, 5 aylık bir eğitim sürecinden geçer ve bu sürede her ihtimali hesaba katarak soygunu kusursuz bir hale getirirler. Artık her şey hazırdır. 8 kişi, rehineleri de yanlarına alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. Fakat hiç hesaba katmadıkları olaylar gerçekleşir.

2. Capadocia

2. Capadocia

IMDb: 8.2

Dizi, Mexico City'de yer alan deneysel amaçlı kurulan bir hapishanede kalan birkaç farklı kadın için savaşan avukat Teresa Lagos'u konu alıyor.

1. Veneno

1. Veneno

IMDb: 8.7

La Veneno İspanya'daki en önemli LGBT+ ikonlarından birinin yaşamını ve ölümünü anlatıyor. 90'lı yıllarda televizyona çıkarak ün kazanan transseksüel kadının trajik hikayesi İspanya'da oldukça önemli bir yere sahip.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın