Açılsa sıkıntı açılmasa sıkıntı...
İşsiz Kaldıkları İçin İsyan Ediyorlar! Avrupa Genelinde Koronavirüs Kısıtlamaları Restoran Çalışanları Tarafından Protesto Ediliyor
Koronavirüs hayatımıza girdiği andan itibaren her ülke çeşitli önemler alarak virüsün yayılımını en aza indirgemeye çalıştı biliyorsunuz ki...
Özellikle de geçirdiğimiz bu zorlu dönemde birçok restoran, cafe, bar, vb. sahibi kısıtlamalardan dolayı iş yapamadı ve hatta birçoğu da battı.
Tüm bunlar bir yana, bu durumdan sadece restoran sahipleri etkilenmedi. Aynı zamanda hizmet sektöründe çalışan birçok insan da işsiz kaldı...
Haliyle insanlar bu duruma tepki göstermeye başladılar...
Örneğin, Almanya'nın Frankfurt şehrinde Koronavirüsten dolayı ülke çapında uygulanan kısıtlamalardan sonra bir restoran sahibi,
Restoranına yerleştirdiği oyuncak pandalara hizmet sunarak kısıtlamaları protesto etti.
Koronavirüsten belki de en çok etkilenen Avrupa ülkelerinden biri olan İtalya'da hükumet sinema ve tiyatroların kapatılması...
...Ve saat 18:00'de bar ve restoranların kapanması gibi yeni tedbirler alınca ülkede bir haftadan uzun süredir protestolar gerçekleştiriliyor.
Roma, Napoli, Torino ve Bologna'da polis ve protestocular arasında şiddetli bir çatışma yaşanıyor.
Kendilerine molotof kokteyli ve şişe atılan polis memurları protestoculara biber gazı atarak müdahale etti.
İtalya hükumeti vakalardaki artışı yavaşlatmaya çalışmak için saat 21:00'den sonra sokağa çıkma yasağı, bölgeler arası seyahat yasağı ve hafta sonları alışveriş merkezlerinin kapatılması gibi daha sert önlemler almaya hazırlanıyor.
Protestocular yaptıkları eylemlerde 'İş bizim hakkımız' ve 'Eğer bizi kapatıyorsanız hakkımızı da ödersiniz' gibi sloganlar atıyor.
Protestolar sırasında Madrid'de 32 kişi tutuklandı ve 12 kişi yaralandı.
İspanya başbakanı Pedro Sánchez bu azınlığın 'şiddet içeren ve mantıksız davranışlarına' son vermesi gerektiği çağrısında bulundu. Vox partisi lideri Santiago Abascal ise Sánchez'in bu sözlerine ithafen 'bizi mahveden bu hükumeti protesto etmek için artık her zamankinden daha fazla neden olduğunu" söyledi.
Cuma günü ikinci bir karantina ilan eden Belçika'daysa birkaç gün önce restoran çalışanları tarafından izinsiz protestolar gerçekleşmişti.
Belçika'da kuaförler, güzellik salonları ve masaj salonları gibi müşterilerle yakın fiziksel temas gerektiren kafeler, restoranlar, kültürel mekanlar, tema parkları ve işletmeler Ocak ayı ortalarında yeniden değerlendirilene kadar kapalı kalacak.
Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire ise protestoların ardından yaptığı açıklamada süpermarketlerin temel olmayan malların satışı yapamayacağını duyurdu.
Birçok uzman Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yaşanan kısıtlamalar nedeniyle halihazırda zarar gören ekonomilerin yeni tedbirlerle beraber daha da sarsılacağını ifade etti.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...
Bu Haber ile İlgili Linkler
kontrolsuz üreyen ülkelerin hazin sonu az sikişin amk sonra zırlamayım batıyoruz diye. isviçre gibi 6 milyon nüfusunuz olsa hiçbişey olmaz bide buraya bak maks 40 milyon olması gereken nüfus 100 milyon şaka gibi umrumda değil

Ne demek istiyorsun yani Onedio insanlar haşa hükümetimizi protesto mu etsin? Harbi ya o kelimenin anlamı neydi?

Avrupa ne salak bir yer ya. Ulan AB bir KHK ile tüm toplantı ve yürüyüşleri iptal edemiyor mu arkadaş? Ne bu hak arama sevdası? Salın TOMAları, polisleri üzerlerine. Görsünler ileri demokrasi neymiş. Hayır koskoca medeniyetin beşiği Avrupa'ya da demokrasiyi biz mi öğreticez kardeşim. Hiç mi bizi takip etmiyorsunuz :) Avrupa bitmiş arkadaş :)

Bir kafe sahibi olarak soyluyorum, Mart ayindan beri insanlar aci cekiyor, kac tane isletmecinin battigina sahit oldum. Bir tane hukumet/devlet gorevlisi aciklama yapmiyor. Onlar anca en buyuk 5 insaat sirketini kurtarsin,

Kardeşim siz de organize olun yürüyüş yapın. Hakkınızı arayın diyecem ama Silivri de soğuktur şimdi. Doğalgaza da zam geldi. Kaloriferleri bile yakmazlar valla :)

Kahkaha attim aq :D Dogru soyluyorsun. Ama yuruyus muruyus nelere karsi ciktikta ne degisti, ertesi gun lisansi iptal edip vatan haini ilan ederler emin ol.

Ülkemizde hakkını arayanlar var ama medyada yer edinmiyor haliyle çok az duyuyoruz. Mustafa'nın dediği gibi değişen bir şey olmadı/olmaz çünkü iş artık yürüyüş veya mitingten çok ötedir. Atatürk'ün yaptığı gibi Anadolu'ya geçmek lazım yoksa hapislerde çürütürler. Aslında bunların hepsi yapılabilir ama öncesinde insanların biraz daha kıvranması lazım ki ortak payda da gerçekten buluşsunlar aksi durumda takım arkadaşınız sizi üç kuruşa satıverir.

Teşekkürler. Aklın yolu bir sevgili arkadaşım. Şu hayatta iki insan vardır: 1.Dost kazığı yedikten sonra bunun kötü bir şey olduğunu anlayıp bir başkasına asla yapmamaya söz veren. 2. Devamlı kazık atan. Vatan haini diyenlerin sülalesini alırız. Atatürk'ü gerçekten anlayıp, gönül vermiş kişilerle karşılaşmamız dileğiyle.
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın