Görüş Bildir
Haberler
İstinye Bayırı, Katar Caddesi Oldu

İstinye Bayırı, Katar Caddesi Oldu

Onedio Medya
13.03.2015 - 17:54 Son Güncelleme: 13.03.2015 - 18:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) dünkü meclis toplantısında Sarıyer’deki İstinye Bayırı caddesinin adının Arap Yarımadası’nın doğusunda bulunan Katar Devleti’nin adıyla değiştirlmesi teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.

İBB Mart ayı meclis toplantılarının son oturumunda meclis gündemine İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Harita Müdürlüğü’nün Sarıyer’deki İstinye Bayırı Caddesi ile caddenin devamında yer alan Sakıp Sabancı caddesiyle birleşerek oluşan yeni yola “Katar Caddesi” isminin verilmesi teklifi geldi.

 Harita Komisyonu ile Kültür, Turizm ve Sanat Komisyonu’nun ortak raporunda “Dost ve kardeş ülke Katar’ın isminin, ilimiz sınırları içerisinde bulunan bir bulvar, cadde ya da sokağa verilmesi talep edilmektedir. Dışişleri Bakanlığı’ndan görüş bildirilmesi istenmiş olup Dışişleri Bakanlığı’nın yazısında da söz konusu talebin uygun görüldüğü belirtilmiştir. Konuyla ilgili olarak yapılan araştırma neticesinde; Sarıyer İlçesi sınırlarında yer alan ‘İstinye Bayırı Caddesi’nin tamamı ile devamında yer alan ‘Sakıp Sabancı Caddesi’nin baş tarafında numaratajı değiştirmeyen küçük bir aksının birleştirilerek oluşan yeni yolun isminin “Katar Caddesi” olarak isimlendirilmesi Başkanlığımızca uygun görülmektedir” denildi. İBB Meclis toplantısına görüşülen teklife itiraz eden CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ “Komisyonda bu teklifin önümüzdeki ay meclise geleceği konuşulmuş, anlaşılmıştı. Arkadaşlarımız katakulliye getirildi” dedi. 

“Referandum yaparız”

İBB ve Sarıyer Belediyesi’nin Meclis Üyesi Ali Rıza Yılmaz teklife karşı çıkarak “Bu cadde evrensel bir caddedir. Teklif meclisten geçse de gerekirse Sarıyer’de referandum yaparız”dedi.CHP’li Meclis üyesi Cevdet Bayram da söz konusu değişiklikle ilgili İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın daha önce söylediği “İstanbul’da bir durak adı bile değişse halka soracağız” sözünü anımsatıp, Sarıyer halkının görüşünün alınması için referanduma gidilmesini talep etti. CHP’nin teklifin komisyona iadesi talebi reddedildi. Harita Komisyonu Başkanı AKP’li  meclis üyesi Mustafa Demir ise Katar’da bir caddeye de İstanbul adının verildiğini ifade edip,  söz konusu isim değişikliğinin ulusal veri tabanını etkilemeyeceğini savundu. Konuşmaların ardından teklif CHP’li meclis üyelerinin “ret” oyuna karşın AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

  • Cumhuriyet
Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ya...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0