Görüş Bildir
Haberler
İstiklal'deki Saldırıyla İlgili Türkiye ve Dünyadan İlk Açıklamalar

etiket İstiklal'deki Saldırıyla İlgili Türkiye ve Dünyadan İlk Açıklamalar

Onedio Medya
19.03.2016 - 13:49 Son Güncelleme: 19.03.2016 - 15:16

İstiklal Caddesi'nde yaşanan terör saldırısına hem Türkiye hem de dünyadan tepki ve taziye mesajları geldi. CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, 'Her gün kaybettiğimiz canları korumakla yükümlü bir hükümet var' derken, MHP lideri Bahçeli; 'AKP'nin yanlış ve sakat politikalarının bedelini Türk milleti ödüyor' sözleriyle hükümeti eleştirdi. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ise yaptığı açıklamada 'Hükümet bu tür patlamalara alışmış olabilir ama biz alışmayacağız' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP'li Böke: 'Her gün kaybettiğimiz canları korumakla yükümlü bir hükümet var'

Saldırısı sonrası CHP'den ilk açıklama Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke'den geldi. Böke şunları söyledi:

'Terör kimden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun, hedefi ne olursa olsun bir insanlık suçudur. Terörü kuvvetle lanetliyoruz ve terörü Türkiye'nin kucağına bırakmış olan herkesi de acilen sorumluluğa davet ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızla birlikte, yüksek sesle bir kez daha soruyoruz, Türkiye'yi bu terör bataklığına ve her gün canlarımızı kaybetmeye itmiş olan yol hangi yoldur ve sorumlusu kimdir? Daha bu hafta yaptığımız basın açıklamasında şu sözleri ifade etmiştik, 'Bugün beylik laflarla büyük nutuklar atıp bir sonraki bombanın canlarımızı almasını mı bekleyeceğiz, yoksa terörün nedenlerini sorumlularını ve alınacak önlemleri ilk iş olarak ele alıp bir şeyleri değiştirecek miyiz?' Bu soruyu soralı birkaç gün oldu.'

Bu soru üzerinden bugün yine canların kaybedildiğini belirten Böke, 'Yine beylik laflarla nutuk atan siyasi sorumluları dinledik, biz bir kez daha hamasetle karşı karşıya kaldık' diye konuştu.

Bunun karşısında taleplerinin çok açık olduğunu belirten Böke, 'Acil önlem alınarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanmalıdır' dedi. Hükümetin saldırılarda kaybedilen canları korumakla yükümlü olduğunun altını çizen Böke, yaşanan son olayın ardından bütün siyasi sorumluların yeniden kendi siyasi sorumluluklarını değerlendirmeye davet ettiklerini söyledi.

CHP Sözcüsü, 'Türkiye teröre alışmayacak alıştırmayacağız. Türkiye terörü kanıksamayacak kanıksatmayacağız, terörü normalleştirmenize izin vermeyeceğiz' dedi.

Bahçeli: 'AKP'nin yanlış politikalarının bedelini Türk milleti ödemektedir'

Bahçeli: 'AKP'nin yanlış politikalarının bedelini Türk milleti ödemektedir'

Terör saldırısıyla ilgili MHP'den de yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamadan bir bölüm şu şekilde;

'Biraz sonra bedenine bomba saran herhangi bir katilin intihar eylemini nerede yapacağı, kaç kişinin hayatına mal olacağı meçhuldür. Bu itibarla Türk milleti tarihinin en dehşet verici günlerinden, en şiddet dolu döneminden geçmektedir.

Asırlardır Türk milletine kin ve nefret besleyen haçlı hesaplarıyla, teröristleri maşa gibi kullanan malum ve suçlu ülkelerle yüzleşme, gerekirse hesaplaşma vakti gelmiştir.

Bu kapsamda dost, müttefik veya komşu olarak görülen bazı ülkelerin masum olmadığı açık ve meydandadır.

Maalesef ki AKP hükümetinin tarihi yanlış ve sakat politikalarının bedelini Türk milleti ödemektedir.'

HDP: 'Lanetliyoruz'

HDP: 'Lanetliyoruz'
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada 'İstanbul'daki bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa diliyoruz.' denildi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

'İstanbul İstiklal Caddesi'nde bu sabah meydana gelen bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Sivil yurttaşlarımızın bulunduğu bir yerde, her gün ve saatte insanların işine gittiği, alışveriş yaptığı bir mahalde yapılan bu saldırı, kim tarafından yapılmış olursa olsun asla kabul edilemez, mazur gösterilemez. 

Bu saldırı da önceki Ankara saldırısında olduğu gibi doğrudan sivilleri hedef alan bir terör eylemidir. Bu saldırıda hayatını kaybeden yurttaşlarımıza rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. 

Türkiye toplumu her geçen gün Saray'ın ve siyasi iktidarın iç ve dış politikadaki yanlış ve tutarsız politikaları, devlet şiddetini arttıran, özgürlükler alanını daraltan uygulamaları nedeniyle büyük bir kutuplaşma, bölünme, ayrışma ve nefret söylemi yükselişi ile karşı karşıyadır. 

Demokratik siyaset alanının gitgide daraltıldığı ve bir olağanüstü hal durumuna ilerlenen bu ortamdan hızla çıkılmalı ve her türlü siyasal toplumsal sorunumuzun çözümü için Meclis'te bulunan partiler demokratik adımlar atmalıdır. Sağduyulu bir müzakere ortamının yaratılması acil ihtiyaçtır. Tüm demokrasi ve barış güçleri, demokrat ve vicdan sahibi her yurttaşımız, sivil toplum örgütleri bu yönde gelişmelerin yaşanabilmesi için girişimde bulunmalıdır. Geçen her gün tahribat artmaktadır. Saldırıyı bir kez daha en sert şekilde kınıyor, tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz'

ABD İstanbul Başkonsolosluğu: Ailelerin yasını paylaşıyoruz

ABD İstanbul Başkonsolosluğu: Ailelerin yasını paylaşıyoruz

ABD İstanbul Başkonsolosluğu'ndan atılan tweet şu şekilde; 'İstiklal'deki patlamanın şoku ve üzüntüsü içindeyiz. Hayatını kaybedenlerin ailelerinin yasını paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demirtaş: 'Hükümet bu tür patlamalara alışmış olabilir, ama biz alışmayacağız'

Demirtaş: 'Hükümet bu tür patlamalara alışmış olabilir, ama biz alışmayacağız'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van'da yaptığı konuşmada Taksim'deki bombalı saldırıyı kınadığını söyledi.

Demirtaş, öğlen saatlerinde partisi tarafından İtfaiye Meydanı'nda düzenlenen toplantısında saldırıya ilişkin şunları söyledi:

'İstanbul Taksim'de direk sivilleri hedef alan bir terör saldırısı oldu. Bir kez daha bunu buradan söylüyorum. Bu saldırıyı kınıyorum. Hükümet bu tür patlamalara alışmış olabilir, ama biz alışmayacağız'

NATO Genel Sekreteri: 'Türk halkının acısını paylaşıyoruz'

NATO Genel Sekreteri: 'Türk halkının acısını paylaşıyoruz'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de, terör saldırısıyla ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. 

Bunun masum siviller ve NATO müttefiki Türkiye'yi hedef alan başka bir terör saldırısı olduğunu ifade eden Stoltenberg, kurbanların aileleri ve Türk halkının acısını paylaştığını belirtti. 

NATO Genel Sekreteri, 'Terörizme hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez.Tüm NATO müttefikleri,Türkiye'nin yanında ve terörün her türlüsüyle mücadelede birlikte duruyor' dedi.

Abdullah Gül: 'Ülke ve milletçe çok zor günlerden geçiyoruz'

Abdullah Gül: 'Ülke ve milletçe çok zor günlerden geçiyoruz'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından saldırıya ilişkin mesaj yayımlayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şunları kaydetti:

'Beyoğlu'nda tamamen sivilleri hedef alan terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Hayatını kaybedenlerin yakınlarının acısını paylaşıyor, yaralılara acil şifa diliyorum. Ülke ve milletçe çok zor günlerden geçiyoruz. Herkesi duyarlı ve sorumluluk sahibi olmaya davet ediyorum'

'Böyle günlerde her türlü siyasi farklılığı bir yana bırakarak milletçe kenetlenmeli ve görevlilere yardımcı olunmalı.'

Meclis Başkanı İsmail Kahraman: 'Terörizmi siyaset yöntemi ve aracı olarak benimseyenler hüsrana uğrayacak'

Meclis Başkanı İsmail Kahraman: 'Terörizmi siyaset yöntemi ve aracı olarak benimseyenler hüsrana uğrayacak'

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, saldırıyla ilgili yayımladığı mesajda, fesat ve nifak odaklarının, ülkeyi istikrarsızlığa sürüklemek, halkı korku, telaş ve panik duygularına sevk etmek, yöneticileri farklı gündemlerle meşgul etmek, güvenlik güçlerini başarısız göstererek, milletin devlete olan güvenini sarsmak istediğini belirtti.

Emellerine ulaşamayacaklarını anlayan söz konusu odakların bunun hınç, öfke ve hırsıyla saldırılarda bulunduğunu belirten Kahraman, 'Bu hain ve vahşi planın bir halkası olarak İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen menfur olay, bu teröristlerin insani değerlerden, vicdan gibi hasletlerden mahrum bulunduğunu bir kez daha açıkça ortaya koymuştur.' ifadelerini kullandı.

Kahraman, mesajında şunları kaydetti:

'Terörizmi bir siyaset yöntemi ve aracı olarak benimseyenler, devletimizin ve milletimizin sağduyusu, sabrı, basireti, azmi ve kararlılığı sayesinde Allah'ın izni ile hüsrana uğrayacaklardır. Fitne ve fesat odakları ile onların iç ve dış uzantıları ve hempaları, uyguladıkları vahşetin halkımızın birlik ve beraberlik duygularının güçlenmesi, daha sıkı bir şekilde kenetlenmeleri, devletlerine olan güvenlerinin artması dışında bir sonuç vermeyeceğini anlamak zorunda kalacaklardır.

Geçmişinde bundan çok daha zor günler geçirmiş olan milletimizin bu zorlukları da kısa zamanda atlatacağı inancıyla menfur saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa Dışişleri Bakanı: 'Fransa, terörizm ile mücadelede Türkiye ile dayanışma içindedir'

Fransa Dışişleri Bakanı: 'Fransa, terörizm ile mücadelede Türkiye ile dayanışma içindedir'

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, 'Bu menfur ve alçak saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyorum. Fransa, terörizm ile mücadelede Türkiye ve Türk halkı ile dayanışma içindedir' dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı: 'İstanbul'da yaşanan anlamsız saldırıyı kınıyorum'

İngiltere Dışişleri Bakanı: 'İstanbul'da yaşanan anlamsız saldırıyı kınıyorum'

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde düzenlenen terör saldırısını kınadığını bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hammond, İstanbul’daki saldırıyı sosyal medya hesabından yayımladığı mesajla kınadı. Saldırıyı “anlamsız” diye nitelendiren Hammond, “Bu sabah İstanbul’da yaşanan anlamsız bombalamayı kınıyorum. Türk halkıyla dayanışma içindeyim.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
257
103
25
17
17
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

550 Sığır! Sizi seçip oraya gönderdik sorunları çözün diye. Anca didişin, kınayın. Siktir olup evinizde oturun bari. Bir halta yaramıyorsunuz

Iones

HDP kendini lanetlemiş

Lisami

HDP'nin yası herhalde canlı bombaya. Yine bir ikiyüzlülük sahnesi~