Görüş Bildir
Haberler
İşte Piyasalarda İşlem Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler: Gündemde Neler Var?

İşte Piyasalarda İşlem Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler: Gündemde Neler Var?

Yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı özeti ve haftalık veriler takip edilirken, yurt dışında Euro Bölgesi üretici enflasyonu, ABD özel sektör istihdamı öne çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin kaygılarının giderilmesi amacıyla Finlandiya, İsveç ve Türkiye’den yetkililerle Belçika’nın başkenti Brüksel’de görüşeceğini açıkladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin kaygılarının giderilmesi amacıyla Finlandiya, İsveç ve Türkiye’den yetkililerle Belçika’nın başkenti Brüksel’de görüşeceğini açıkladı.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, 'Türkiye’nin terör konusundaki endişeleri ciddiye alınmalı” ifadelerini kullanarak, “Terör saldırılarında çok sayıda Türk vatandaşı hayatını kaybetti” dedi.

JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon, ABD'nin en büyük bankasını ufukta görünen bir 'ekonomik kasırgaya' karşı hazırlamakta olduğunu söyledi ve yatırımcılara da aynısını yapmalarını tavsiye etti.

New York Fed Başkanı John Williams, stabilkoinler ve merkez bankası dijital paralarının 'para taşımak ve ödeme yapmak için yeni bir yol' olma potansiyeline sahip olduklarını söyledi.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Fed için nötr para politikası duruşunun federal fon faizinin yüzde 2,5 olması anlamına geldiğini savundu ve faizin 'yapılabildiği kadar çabuk' yüzde 2,5'e getirilmesini istedi.

Fed'in Mayıs ayı Bej Kitap raporu, 12 bölgesel Fed'den 3'ünün bir resesyondan endişe ettiklerini ortaya koydu. Bununla birlikte 12 bölgenin tamamı son rapordan bu yana hafif veya ılımlı bir büyüme yaşadıklarını ifade ettiler. Ancak 8 bölge gelecekteki büyümeyi yönelik beklentilerinin azaldığını da ortaya koydular.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), 26 Mayıs tarihli Para Politikası Kurulu(PPK) toplantı özetini yayınlayacak (14.00).

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), 26 Mayıs tarihli Para Politikası Kurulu(PPK) toplantı özetini yayınlayacak (14.00).

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), 2021 yılına ilişkin su ürünleri verilerini yayımlayacak (10.00). 

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Mayıs ayı dış ticaret rakamlarına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek (10.30).

TBMM KİT Komisyonunda, Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve Bağlı Ortaklıklarının hesapları görüşülecek (11.00).

TBMM Genel Kurulu'nda, İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam edecek (14.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Günün en önemli verisi Euro Bölgesi için üretici enflasyonu olacak.

Günün en önemli verisi Euro Bölgesi için üretici enflasyonu olacak.

Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 5,3 artışla yıllık yüzde 36,8'e ulaşan üretici fiyatlarının rakamları gelecek (12.00). 

Avrupa piyasaları İsviçre'den gelecek Mayıs ayı enflasyon rakamlarıyla güne başlayacak. Nisan ayında tüketici fiyatları aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 2,5 artış göstermişti (09.30).

Ukrayna Merkez Bankası(NBU), savaş nedeniyle iki kez ertelediği faiz toplantısını gerçekleştirecek. NBU'nun bu kez bir karar alıp almayacağı piyasalar tarafından izlenecek (14.00). 

ABD'nin Mayıs ayına ilişkin işten çıkarmalar verileri açıklanacak. Challenger Grey tarafından hesaplanan verilerde bir önceki ay 24 bin 286 işten çıkarma rakamı açıklanmıştı (14.30).

Brezilya'nın ilk çeyrek GSYH rakamları da analistler tarafından yakından izlenecek. Ülke ekonomisi geçen yılın son çeyrek döneminde bir önceki dönemle karşılaştırıldığında yüzde 0,5, önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 1,6 büyümüştü (15.00). 

ABD'de bir gün sonra açıklanacak olan iş gücü rakamlarının öncü verisi kabul edilen ADP özel sektör istihdamı rakamları açıklanacak. Nisan ayında 247 bin istihdam açıklayan ADP'den Mayıs ayı rakamları gelecek (15.15). 

Her hafta olduğu gibi işsizlik başvuruları ve yılın ilk çeyrek dönemi için final tarım dışı verimlilik verileri, ABD'nin veri akışı içinde yer alan diğer gündem maddeleri olacak (15.30).

Yine ABD'nin fabrika siparişleri rakamları, sanayi sektörünün görünümünün takibi amacıyla yakından izlenecek. Fabrika siparişleri bir önceki ay yüzde 2,2 artış göstermişti (17.00). 

Doğal gaz stokları ve haftanın ilk günü nedeniyle normalde çarşamba günleri açıklanan DoE petrol ve petrol ürünleri stokları verileri ABD'den gelecek diğer rakamlar olacak (17.30, 18.00). 

New York Fed Başkan Yardımcısı Lorie Logan, New York Fed ve Columbia Üniversitesi Inter Okulu tarafından düzenlenen Para Politikası Uygulaması ve Dijital İnovasyon çalıştayının kapanış konuşmasını yapacak (19.00).

OPEC ve OPEC dışı 29'ncu Bakanlar Toplantısı video konferans yoluyla gerçekleştirilecek.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Philadelphia İş Ekonomisi Konseyi Toplantısında ekonomik görünüm hakkında konuşacak.

İngiltere Londra Borsası 'Banka Tatili' nedeniyle kapalı olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın