Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Üniversitesi Öğrencileri Eylemi Sonlandırmaya Karar Verdi

İstanbul Üniversitesi Öğrencileri Eylemi Sonlandırmaya Karar Verdi

Ulaş
06.04.2015 - 20:31 Son Güncelleme: 06.04.2015 - 22:46

İstanbul Üniversitesi öğrencileri rektörlük atamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversite iradesini hiçe sayan tutumuna karşı okulu terk etmeme kararı aldı.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri rektörlük atamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversite iradesini hiçe sayan tutumuna karşı okulu terk etmeme kararı aldı.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi'nde toplanan bir grup öğrenci Rektörlüğe en çok oyu alan Prof. Dr. Raşit Tükel yerine ikinci sıradaki Mahmut Ak'ın atanmasını protesto etti. ' AKP'nin yandaş Mahmut Ak'ına karşı, benim Rektörüm Raşit Tükel ' yazılı bir pankart açan öğrenciler yerleşke içinde sloganlar atarak yürüdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda
onedio.com

Öğrencilerin açıklamasının tam metni:

'Üniversitemizde yapılan rektörlük seçimleri sonucunda Prof. Dr. Raşit Tükel’in açık ara farkla birinci olmasına karşın, YÖK listede 2. sıraya düşürmüş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisine yakınlığıyla bilinen Mahmut Ak’ı rektör olarak atamıştır.

Rektörlük seçimleri sonunda, üniversite öğrencileri olarak Raşit Hocamızın yanında olduk. Çünkü Raşit Hoca, üniversitenin tüm bileşenleriyle birlikte üniversiteyi yönetme hedefiyle seçimlere katılmış ve bu hedefleriyle seçimi kazanmıştır. Daha önce de Raşit Tükel dışında atanacak herhangi bir adayı kabul etmeyeceğimizi ilan etmiştik. Bu doğrultuda okulumuzda; hocalarımızla ve üniversite emekçileriyle birlikte pek çok uyarı eylemi, forum ve etkinlikler düzenledik. Üniversite iradesinin Raşit Tükel’in yanında olduğunu ısrarla belirttik.

Gelinen noktada üniversite iradesinin yok sayılması karşısında bizlere üniversitemize ve irademize sahip çıkmak düşmüştür. Bugünden itibaren okulumuzu terk etmiyoruz.

Taleplerimiz oldukça açıktır;

Üniversite iradesi hiçe sayılarak atanan Mahmut Ak görevinden istifa etmelidir.

Raşit Tükel kazandığı ve hak ettiği rektörlük makamına atanmalıdır.

Bu iki talep doğrultusunda okulumuzu terk etmeme kararı aldık. İstanbul Üniversitesi’nin sınav döneminden geçtiği şu günlerde okulumuzda kargaşa istemiyoruz. Sınavlara okulumuzda hazırlanma kararı aldık. Sıra arkadaşlarımızı kitapları ve ders notlarıyla birlikte okula gelmeye ve sınavlara okulda hazırlanmaya çağırıyoruz. Hocalarımızı, sınav sorularını okulda hazırlamaya davet ediyoruz. Bu kararı AKP’nin terörize etmesine müsaade etmeyecek, provokasyonlara gelmeyeceğiz.'

İstanbul Üniversitesi Öğrencileri

Erdoğan’ın akademik iradeyi hiçe sayan kararına karşı Prof Dr. Raşit Tükel’e destek için üniversiteliler tarafından “Üniversitemizi savunuyoruz” sloganıyla Özgürlük ve Demokrasi Şenliği düzenlenmiş, öğrenciler “Üniversite kararını vermiştir, başka karar tanımıyoruz” demişti.

Öğrenciler, Prof. Dr. Raşit Tükel'le görüşmelerinin ardından yaptıkları tartışma sonucunda eylemi sonlandırma kararı aldı. Hukuk Fakültesi binası 'Benim rektörüm Raşit Tükel' sloganlarıyla boşaltılıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0