Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Barosu Başkanlığı'na Mehmet Durakoğlu Seçildi! Mehmet Durakoğlu Kimdir, Nereli ve Kaç Yaşında?

İstanbul Barosu Başkanlığı'na Mehmet Durakoğlu Seçildi! Mehmet Durakoğlu Kimdir, Nereli ve Kaç Yaşında?

İstanbul Barosu başkanlığı için 7 adayın yarıştığı seçim sona erdi. Seçimi yeniden Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Mehmet Durakoğlu kazandı. Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından konuşma yapan Durakoğlu, 'İstanbul Barosu’nda yönetimde olabilmek için omurga gerekir. Bu omurgaya sahip olduğumuz için kazandık. Onun için biz şimdi burada Mustafa Kemal’den bahsediyoruz. Onun için kalenin hala burada dimdik durduğundan bahsediyoruz. Bu kaleyi asla ama asla teslim etmeyeceğiz' ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın en büyük barosu olarak belirtilen İstanbul Barosu'nda seçim yarışı tamamlandı. İstanbul Barosu'nun pandemi nedeniyle ertelenen Genel Kurulu'nun ikinci gününde baro başkanlığı için Haliç Kongre Merkezi'nde 9.00'da başlayan oy verme işlemi saat 17.00'de sona erdi.

Yeniden Başkan Seçildi

Yeniden Başkan Seçildi

İstanbul Barosu Başkanlığı seçimi için 7 adayın yarıştığı seçimi yeniden Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı olan Mehmet Durakoğlu kazandı.

Resmi sonuçlara göre Durakoğlu, 26 bin 30 oyun yüzde 32,67'sini (8 bin 503 oy) aldı. Hasan Kılıç oyların yüzde 23,46'sını, Mustafa Gökhan Ahi ise yüzde 23,03'ünü aldı.

“Bu Kaleyi Asla Ama Asla Teslim Etmeyeceğiz”

“Bu Kaleyi Asla Ama Asla Teslim  Etmeyeceğiz”

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından Mehmet Durakoğlu alkışlarla karşılandı.

Mehmet Durakoğlu seçimi kazandığının belli olmasını ardından yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

*Üzerinde özellikle konuşulması gereken bir zafer. Genç meslektaşlarımızla ilgili oluşan çok büyük dertler var ve bu dertlere ilişkin eksikliğimizin olduğu ortaya çıkmış durumda. Bunu itiraf etmeden hiçbir yol alamayız.

Mehmet Durakoğlu Kimdir?

Mehmet Durakoğlu Kimdir?

Mehmet Durakoğlu (d. 1956, Sivas) Türk avukat ve siyasetçi.Ankara Atatürk Lisesi’ni bitirmiş. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur.1986’da serbest avukatlığa başlamıştır. Dış Ticaret alanında sertifika programları dersleri vermiş ve aynı konuda yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.

2002-2004 yıllarında İstanbul Barosu İnsan Hakları Yürütme Kurulu Ūyeliğinde bulunmuş, 2004-2006 yıllarında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış, 2006-2008 ve 2010-2016 yıllarında Baro Başkan Yardımcısı olmuştur. 23 Ekim 2016 tarihinde ‘Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’ adayı olarak İstanbul Barosu’nun başkanı seçilmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi Beşiktaş İlçe Başkanı olarak görev yapmış, 1995, 1999 ve 2002 seçimlerinde İstanbul 2. seçim çevresi milletvekili aday listesinde yer almıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın