Görüş Bildir
Haberler
İspanyol Prenses Hakim Karşısında

İspanyol Prenses Hakim Karşısında

İspanya’da 2010 yılında patlayan ve Kraliyet Ailesi'ne uzanan yolsuzluk skandalında yargı süreci başladı. Prenses Cristina ve eşi Inaki Urdangarin hakim karşısına çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkede gündem olan skandalın ilk davası Mallorca’da görüldü. Prenses Cristina, eşi Inaki Urdangarin ve 16 sanık hakim karşısına çıktı. Altı yıl süren soruşturmanın ardından Prenses Cristina vergi kaçırmakla suçlandı.

Prensesin eşi Urdangarin’e yöneltilen suçlamaların sayısı ise birden fazla. Urdangarin’in nüfuzunu kullanarak başında bulunduğu Noos adlı enstitü vasıtasıyla devlet ihaleleri aldığı ve haksız kazanç sağladığı iddia ediliyor. Urdangarin’in iş ortağı ve diğer sanıklardan bazıları da kara para aklamakla itham ediliyor.

Prens Urdangarin 19 yıl ile yargılanıyor

Prens Urdangarin 19 yıl ile yargılanıyor

Sanık sıfatı ile yargılanan Prenses Cristina suçlu bulunursa 4 yıl hapis cezası alabilecek. Urdangarin ise 19 yıl hapis istemi ile hakim karşısına çıktı. İddiaları kabul etmeyen çift, suçlamaların asılsız olduğunu öne sürüyor.

Ekonomik kriz yıllarında patlayan yolsuzluk skandalı, İspanyol Kraliyet ailesinde depreme yol açmıştı. Kral Juan Carlos tahttan çekilirken görevi Prens Felipe devralmıştı. Yeni Kral Felipe de iki kız kardeşinin görevlerini geri almıştı. Son olarak Palma Düşesi unvanını kaybeden Prenses Cristina, Kraliyet bütçesinden de faydalanamıyor.

Euronews Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
8
6
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
don quijote

İspanya'da prenses yargılanıyor. Franko faşizmi sona ereli 30 sene oldu. Türkiye'de ise soruşturma yapan hakim ve savcılar görevinden alınıyor. İsmi koyulma... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

peki napacaz?bu iş böyle nereye varacak?şu lafları söyledin iyi hoş ama hiç bişey değişmiyor.100000 şehit versek de,200000 işçimiz ölse de hiç bişey değişmey... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

paralel deyip sıyrılsaymış işin içinden.ne kadar da salak bunlar yaa.

TheWay

bizde olsa o hakim ve savcılar haftada bir değişir ve tahminen akpli vekil ve bürokratlar tarafından vatanhaini,pkklı,paralelci,ermeni ve israil tohumu vsvsv... Devamını Gör