Görüş Bildir
Haberler
İsmail Saymaz: "Akşener Millet İttifakı'ndan Ayrılacak"

İsmail Saymaz: "Akşener Millet İttifakı'ndan Ayrılacak"

Gazeteci İsmail Saymaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partisinin hafta sonu yapacağı kurultayda Millet İttifakı'ndan ayrıldığını ilan edeceğini öne sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü TV yayınında hafta sonu düzenlenecek İYİ Parti kongresiyle ilgili önemli bir iddiayı gündeme taşıdı. Saymaz, İYİ Parti kongresinde Akşener'in Millet İttifakı'ndan ayrılığını ilan edeceğini ileri sürdü. 

Saymaz, 'İYİ Parti kongresi hafta sonu. Bu kongrede Meral Akşener, Millet İttifakı'ndan ayrılığını ilan edecek, bağımsız bir parti olarak CHP'den ve ittifaktan ayrı hareket edeceğini ilan edecek. İkincisi buradan geriye doğru kampanya sürecine dair özeleştirilerini ya da eleştirilerini açıklayacak' dedi.

"İstanbul, Ankara'yı kaybedersiniz"

"İstanbul, Ankara'yı kaybedersiniz"

Saymaz şunları kaydetti:

'Bunun karşımıza çıkacağı en kritik nokta, yerel seçimler... Komisyon başkanlıkları oylamasında İyi Parti, Soylu dahil AK Parti'nin adaylarına evet dedi. Yerel seçimlerinde bu ayrılık devam ederse Cumhur İttifakı fevkalede şanslı olacak. Cumhur İttifakı'nın ortak adaylarla sahaya çıkması karşısında İYİ Parti-CHP ayrı ayrı çıkar, HDP desteği alınamazsa; İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Hatay, Antalya riskli. 

Muhalif seçmenlere uyarıda bulunmak isterim; AK Parti'nin gücünün olduğundan az gösterildiğini, anketlerin gerçeği yansıtmadığını, AK Parti'nin gücünü toparladığını, Erdoğan'ın hafife alındığını anlatmaya çalıştım ama sesimi duyuramadım. Yine uyarıyorum; moral bozmak için söylemiyorum. Eğer Cumhur İttifakı ortak adayla çıkar, Millet İttifakı, İYİ  Parti-CHP ayrı ayrı çıkar HDP desteği alınamazsa İstanbul, Ankara'yı kaybedersiniz. Hatay, Adana, Mersin'i kaybedebilirsiniz. 

Uzun süre sonra merkezi yönetim ve yerel yönetim üst üste gelir. Bu, Türkiye'de artık parlamenter demokratik sisteme dönüşün önünü tamamen kapatır. Türkiye'de muhalefeti imkansız hale getirir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
6
6
5
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın