Görüş Bildir
Haberler
İsimleri Bile Yeter! Süper Lig'de Şu Anda Forma Giyen En Kariyerli 23 Futbolcu

İsimleri Bile Yeter! Süper Lig'de Şu Anda Forma Giyen En Kariyerli 23 Futbolcu

Soner Çağlayan
05.11.2020 - 10:15 Son Güncelleme: 22.01.2021 - 16:00

İşte Süper Lig'de forma giyen en kariyerli futbolcular:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fernando Muslera / Galatasaray

1. Fernando Muslera / Galatasaray

2007 yılında Montevideo Wanderers'tan Lazio'ya geldiğinde bu kadar büyük bir kariyere sahip olacağını kendisi de beklemiyordu muhtemelen. 34 yaşındaki kaleci ülkesi Uruguay ile 1 Copa America şampiyonluğu, Lazio ile 1 İtalya Kupası ve 1 İtalya Süper Kupası, Galatasaray ile de 5 Türkiye şampiyonluğu, 4 Türkiye Kupası, 5 kez de Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı.

2. Martin Skrtel / Başakşehir

2. Martin Skrtel / Başakşehir

35 yaşındaki Slovak stoper, altyapısından yetiştiği AS Trencin'den sonra Zenit, LiverpoolFenerbahçe, Atalanta formaları giydi. Ülkesinde 4 kez ''Yılın Futbolcusu'' seçilen yıldız, 1 İngiltere Lig Kupası, 1 Rusya Ligi, 1 Türkiye Süper Ligi, 1 de UEFA Avrupa Ligi şampiyonlukları yaşadı.

3. Luiz Gustavo / Fenerbahçe

3. Luiz Gustavo / Fenerbahçe

Avrupa'ya ilk olarak 2007 yılında Corinthians'tan Hoffenheim'a gelerek adım atan Gustavo sonrasında; Bayern Münih, Wolfsburg ve Olimpik Marsilya takımlarında forma giyip, 1 Şampiyonlar Ligi, 1 Almanya Ligi, 2 Almanya Kupası, 2 Almanya Süper Kupası zaferi yaşadı. Milli takım ile de 2013 yılında Konfederasyon Kupası şampiyonluğu bulunuyor.

4. Domagoj Vida / Beşiktaş

4. Domagoj Vida / Beşiktaş

Beşiktaş'ın 31 yaşındaki Hırvat stoperi; NK Osijek, Bayer Leverkusen, GNK Dinamo Zagreb ve Dynamo Kyiv formaları giydi. 2 Ukrayna Ligi, 2 Ukrayna Kupası, 1 Ukrayna Süper Kupası, 2 Hırvatistan Ligi, 1 de Hırvatistan Kupası zaferleri yaşadı.

5. Loïc Rémy / Çaykur Rizespor

5. Loïc Rémy / Çaykur Rizespor

Son haftalardaki formuyla göz dolduran Rémy kariyerinde; Olympique Lyon, Lens, Olimpik Marsilya, Nice, Queens Park Rangers, Newcastle United, Chelsea, Crystal Palace, Las Palmas, Getafe, Lille gibi kulüplerin formasını giydi. 1 Premier Lig şampiyonluğu, 1 İngiltere Lig Kupası, 2 Fransa Ligi, 1 Fransa Kupası, 2 Fransa Kupası, 3 tane de Fransa Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ryan Babel / Galatasaray

6. Ryan Babel / Galatasaray

Ajax altyapısının ürünlerinden olan Babel; Liverpool, Hoffenheim, Kasımpaşa, Al-Ain, Deportivo La Coruña, Fulham ve Beşiktaş gibi birçok büyük kulübün formasını giydi. Kariyerinde ise 2 Hollanda Ligi, 2 Hollanda Kupası, 3 Hollanda Süper Kupası, 1 Türkiye Süper Lig ve 1 Türkiye Kupası şampiyonlukları bulunuyor. Ayrıca Hollanda U21 takımıyla Avrupa şampiyonluğu da yaşamış.

7. Jeremain Lens / Beşiktaş

7. Jeremain Lens / Beşiktaş

Beşiktaş'ın tartışılan futbolcusu Lens; AZ Alkmaar, NEC Nijmegen, PSV Eindhoven, Dynamo Kyiv, Sunderland ve Fenerbahçe formaları giydi. Kariyerinde; 1 Hollanda Ligi, 1 Hollanda Kupası, 1 Ukrayna Ligi, 2 Ukrayna Kupası, 2 tane de Hollanda Süper Kupası zaferleri yaşadı.

8. Lucas Biglia / Fatih Karagümrük

8. Lucas Biglia / Fatih Karagümrük

Karagümrük'ün 34 yaşındaki yıldızı Biglia, Independiente, Anderlecht, Lazio ve Milan formaları giydi. Arjantin U20 takımıyla Dünya şampiyonluğu, U17 takımıyla da Güney Amerika şampiyonluğu bulunan Biglia'nın kariyerinde; 4 Belçika şampiyonluğu, 4 Belçika Süper Kupası ve 1 Belçika Kupası şampiyonluğu bulunuyor.

9. José Sosa / Fenerbahçe

9. José Sosa / Fenerbahçe

Metalist Kharkiv'den Beşiktaş'a geldiğinde çok kişinin futbolunu bilmediği bir oyuncuydu Sosa. Öncesinde Estudiantes, Bayern Münih, Napoli, Atlético Madrid gibi devlerde forma giymişti. Beşiktaş'tan sonra ise Milan ve Trabzonspor formaları giydi. Kariyerinde 1 İspanya Ligi, 2 Almanya Ligi, 2 Almanya Kupası, 1 İtalya Süper Kupası, 1 Türkiye Süper Ligi, 1 Türkiye Kupası, 2 Almanya Süper Kupası zaferleri bulunuyor. 2008 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Arjantin ile de bir Altın Madalyası mevcut.

10. Lukas Podolski / Antalyaspor

10. Lukas Podolski / Antalyaspor

35 yaşındaki Alman yıldız Köln, Bayern Münih, Arsenal, Inter, Galatasaray ve Vissel Kobe formaları giydi. 1 kez Almanya Ligi gol krallığı yaşayan Podolski, Almanya ile 1 Dünya Kupası, 1 İngiltere Lig Kupası, 1 Almanya Ligi, 1 Almanya Kupası, 1 Türkiye Süper Ligi, 2 Türkiye Kupası, 1 Almanya 2. Ligi, 1 Almanya Lig Kupası, 1 Japonya İmparatorluk Kupası ve 1 İngiltere Süper Kupası zaferleri yaşadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Atiba Hutchinson / Beşiktaş

11. Atiba Hutchinson / Beşiktaş

Beşiktaş'ın yaşlanmayan yıldızı Atiba; Toronto Lynx, Östers IF, Helsingborg, FC Kopenhag ve PSV Eindhoven formaları giydi. Kanada'da 6 kez ''Yılın Futbolcusu'' seçilen Atiba; 1 Hollanda Kupası, 2 Türkiye Süper Lig, 4 Danimarka Ligi, 1 Danimarka Kupası, 1 Hollanda Süper Kupası, 1 de Royal Lig şampiyonluğu yaşadı.

12. Rafael / Başakşehir

12. Rafael / Başakşehir

Fluminense altyapısından Manchester United'a transferiyle Avrupa'ya giriş yapan Rafael, 7 yıllık Manu kariyerinden sonra 5 yıl da Olympique Lyon forması giyip ülkemize geldi. Kariyerinde; 3 İngiltere, 2 İngiltere Lig Kupası, 1 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 3 tane de İngiltere Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı.

13. Arda Turan / Galatasaray

13. Arda Turan / Galatasaray

Galatasaray'dan İspanya'ya gidip Atlético Madrid ve Barcelona formalarını giyen Arda, sonrasında ülkemize Başakşehir formasıyla geri dönmüştü. 2005 yılında profesyonel olduğu kariyerine; 1 UEFA Kupası, 2 UEFA Süper Kupası, 2 İspanya Şampiyonluğu, 3 İspanya Kupası, 2 İspanya Süper Kupası, 1 Türkiye Ligi şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası, 1 tane de Türkiye Süper Kupası sığdırdı.

14. Mehmet Topal / Başakşehir

14. Mehmet Topal / Başakşehir

Çanakkale Dardanelspor altyapısından Galatasaray'a transfer olarak kariyerini başlatan Mehmet Topal buradan Valencia'ya transfer olmuştu. İspanya'dan ülkemize Fenerbahçe formasıyla dönen Topal şimdilerde ise Başakşehir forması giyiyor. 2000'ler, 2010'lar ve 2020'lerde Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen ilk Türk futbolcu olan Mehmet Topal'ın kariyerinde 3 Türkiye Süper Ligi, 1 Türkiye Kupası, 2 tane de Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu bulunuyor.

15. Falcao / Galatasaray

15. Falcao / Galatasaray

34 yaşındaki yıldız; River Plate, Porto, Atlético Madrid, MonacoManchester UnitedChelsea gibi dev kulüplerin formalarını giydi. Kariyerinde 2 kez Avrupa Ligi gol krallığı da bulunan Falcao; 2 UEFA Avrupa Ligi, 1 UEFA Süper Kupası, 1 İspanya Kupası, 1 Fransa Ligi, 2 Portekiz Ligi, 2 Portekiz Kupası, 3 Portekiz Süper Kupası ve 1 de Arjantin Ligi şampiyonluğu yaşadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Costel Pantilimon / Denizlispor

16. Costel Pantilimon / Denizlispor

Rumen kaleci; Politehnica Timisoara, Manchester City, Sunderland, Watford, Deportivo La Coruña, Nottingham Forest gibi takımların formalarını giydi. 2 İngiltere Ligi, 2 İngiltere Süper Kupası ve 1 İngiltere Lig Kupası ise kazandığı şampiyonluklar.

17. Vincent Aboubakar / Beşiktaş

17. Vincent Aboubakar / Beşiktaş

Kamerunlu forvet kariyerinde; Valenciennes, FC Lorient, FC Porto ve Beşiktaş formaları giydi. Kamerun Milli takımı ile 1 Afrika Şampiyonluğu olmak üzere, 2 Portekiz Ligi, 1 Portekiz Kupası, 1 Portekiz Süper Kupası, 1 de Türkiye Süper Ligi zaferleri yaşadı.

18. Claudemir / Sivasspor

18. Claudemir / Sivasspor

Sivasspor'un Brezilyalı orta sahası; Vitesse, FC Kopenhag, Club Brugge, Al-Ahli ve Braga gibi takımların formasını giymiş. 1 Portekiz Kupası, 1 Belçika Ligi, 1 Belçika Kupası, 1 Belçika Süper Kupası, 2 Danimarka Ligi, 2 tane de Danimarka Kupası şampiyonlukları yaşamış.

19. Nuri Şahin / Antalyaspor

19. Nuri Şahin / Antalyaspor

Borussia Dortmund altyapısında başladığı kariyerine Borussia Dortmund A takımı, Feyenoord, Real MadridLiverpool ve Werder Bremen formalarıyla devam etti Nuri. Kariyerinde 1 İspanya Ligi, 1 Almanya Ligi, 1 Almanya Kupası, 1 Hollanda Kupası, 2 Almanya Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı. 2005 yılında Türkiye U17 Milli Takımı ile 1 Avrupa Şampiyonluğu kazandı.

20. Neven Subotic / Denizlispor

20. Neven Subotic / Denizlispor

Sırp stoper, Mainz 05, Borussia Dortmund, Köln, Saint-Étienne ve 1.FC Union Berlin formaları giydiği kariyerinde; 2 Almanya Ligi şampiyonluğu, 2 Almanya Kupası ve 2 Almanya Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Wallace / Yeni Malatyaspor

21. Wallace / Yeni Malatyaspor

26 yaşındaki Brezilyalı stoper Cruzeiro'dan Braga'ya transfer olarak Avrupa'ya ilk adımını atmıştı. Sonrasında ise Monaco ve Lazio formaları giydi. Kariyerinde 1 Brezilya Ligi, 1 Portekiz kupası, 1 İtalya Kupası ve 1 İtalya Süper Kupası zaferleri yaşadı.

22. Gabriel Obertan / Büyükşehir Belediye Erzurumspor

22. Gabriel Obertan / Büyükşehir Belediye Erzurumspor

Futbol sahnesine Bordeaux formasıyla adım atan Obertan sonrasında ise Manchester United, Newcastle United, Wigan Athletic gibi takımların formalarını giydi. 1 İngiltere Ligi, 1 İngiltere Lig Kupası, 1 Fransa Ligi, 2 Fransa Kupası ve 1 Fransa Süper Kupası ise yaşadığı şampiyonluklardan.

23. Manuel Fernandes / Kayserispor

23. Manuel Fernandes / Kayserispor

Benfica altyapısından yetişip; Portsmouth, Everton, Valencia, Beşiktaş, Lokomotif Moskova ve FK Krasnodar formaları giyen yıldız, 1 İspanya Kupası, 1 Portekiz Ligi, 1 Portekiz Kupası, 1 Rusya Ligi, 3 Rusya Kupası, 1 Türkiye Kupası ve 1 Portekiz Süper Kupası zaferleri yaşadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
13
6
4
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın