Görüş Bildir
Haberler
İsimleri Bile Yeter! Süper Lig'de Forma Giyen En Kariyerli 20 Futbolcu

İsimleri Bile Yeter! Süper Lig'de Forma Giyen En Kariyerli 20 Futbolcu

Süper Lig'de bugüne kadar birçok yıldız futbolcu mücadele etti. Kimisi oynadığı takımda gelip geçici oldu, kimisi oynadığı takımın efsanesi oldu. Ama onların ortak noktası dünyanın en iyi takımlarında, en iyi futbolcularıyla beraber oynamasıydı. İşte Türkiye'ye gelen en kariyerli 20 futbolcu.

Not: İçerik, futbolcuların Türkiye odaklı değil, dünya odaklı başarılarına göre yapılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Samuel Eto'o

1. Samuel Eto'o

3 Şampiyonlar Ligi Kupası, 3 İspanya şampiyonluğu, 2 İspanya Kupa şampiyonluğu, 1 İtalya şampiyonluğu bazı önemli başarılarından. Real Madrid, Barcelona, Inter, Chelsea, Everton gibi kulüplerin formasını giydi.

Türkiye'de ise Antalyaspor formasını giymekte.

2. Nicolas Anelka

2. Nicolas Anelka

PSG, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Juventus gibi takımlarda oynadı. 2 Şampiyonlar Ligi, 2 İngiltere Şampiyonluğu, 4 İngiltere Kupa Şampiyonluğu, 1 İtalya Şampiyonluğu sevinci yaşadı. (Bunlar en önemli olanları) Ayrıca Fransa ile 2000'de Avrupa Şampiyonu oldu.

Türkiye'de Fenerbahçe'de oynadı.

3. Didier Drogba

3. Didier Drogba

1 Şampiyonlar Ligi, 4 İngiltere Şampiyonluğu, 4 İngiliz Kupa Şampiyonluğu, 3 İngiliz Lig Kupası, 2 İngiltere Süper Kupası yaşadığı bazı başarılardan. Kariyerinin büyük bir kısmı Chelsea'de geçti. Türkiye'de ise Galatasaray forması giydi.

4. Roberto Carlos

4. Roberto Carlos

2002'de Brezilya ile Dünya Kupası'nı kazandı. Kulüp kariyerinde ise en önemli başarıları arasında 3 Şampiyonlar Ligi ve 4 İspanya Şampiyonluğu bulunuyor. 11 yıl Real Madrid'de forma giydi. Türkiye'de de Fenerbahçe'de oynadı.

5. Wesley Sneijder

5. Wesley Sneijder

Ajax, Real Madrid, Inter'den sonra Galatasaray'da oynadı. Kariyerinin en önemli başarıları Şampiyonlar Ligi, İspanya Şampiyonluğu, İspanya Süper Kupa Şampiyonluğu, İtalya Şampiyonluğu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pepe

6. Pepe

Pepe'nin futbol kariyerinin 10 yılı Real Madrid'de geçti. Portekiz milli takımıyla 2016'da Avrupa Şampiyonu oldu. Kulüp kariyerinde ise 3 Şampiyonlar Ligi, 3 İspanya Şampiyonluğu, 2 İspanya Kupa Şampiyonluğu yaşadı. 2017-18 sezonunun başında ise Beşiktaş'a transfer oldu.

7. Robin Van Persie

7. Robin Van Persie

Oynadığı en önemli iki kulüp Arsenal ve Manchester United. 2015 yazında Fenerbahçe'ye transfer oldu. 1 İngiltere Şampiyonluğu, 1 İngiltere Kupa Şampiyonluğu, 1 UEFA Kupası, 3 İngiltere Süper Kupası kazandı.

8. Ricardo Quaresma

8. Ricardo Quaresma

Sporting'de yıldızı parladı. Daha sonra Barcelona, Porto, Inter, Chelsea formaları giydi. Sonrasında da iki farklı dönem olmak üzere Beşiktaş forması giydi. Kariyerinin en önemli başarıları arasında Avrupa Şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi bulunuyor.

9. Frank de Boer

9. Frank de Boer

Kariyerinin büyük bir çoğunluğu Ajax'ta geçmiştir. Daha sonra Barcelona'ya, oradan da Galatasaray'a transfer olmuştur. Hollanda Milli takımı ile 112 maça çıkmıştır. Başarıları arasında Şampiyonlar Ligi var.

10. Guti Hernandez

10. Guti Hernandez

Guti, tam 14 yıl Real Madrid forması giydikten sonra Beşiktaş'a transfer oldu. Real Madrid'de oynadığı bu 14 yıl boyunca 3 Şampiyonlar Ligi ve 4 İspanya Şampiyonluğu kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gheorghe Hagi

11. Gheorghe Hagi

Hagi, hem önemli bir kariyere sahip olup hem de Türkiye'de efsane olan nadir sporculardan biri. Galatasaray'da 5 sene oynayan Hagi bu süre zarfında önemli başarılar elde etti. Bunlardan en önemlisi UEFA Kupası. Galatasaray kariyerinden önce de Real Madrid ve Barcelona formalarını giyen Hagi, İspanya'da şampiyonluklar yaşamıştı.

12. Lukas Podolski

12. Lukas Podolski

Bayern Münih, Arsenal, Inter gibi takımlarda oynadı. Başarıları arasında Dünya Kupası, Almanya Şampiyonluğu, İngiltere Kupası, Almanya Kupa Şampiyonluğu bulunuyor. 2015 yazında Galatasaray'a gelmişti.

13. Luis Nani

13. Luis Nani

Uzun yıllar Manchester United forması giyen Nani, 2015'te Fenerbahçe'ye transfer oldu. Başarıları arasında Avrupa Şampiyonası, Şampiyonlar Ligi, 4 İngiltere Şampiyonluğu, 2 İngiltere Şampiyonluğu, 5 İngiltere Süper Kupa Şampiyonluğu bulunuyor.

14. Dirk Kuyt

14. Dirk Kuyt

3 yıl Feyenoord, 6 yıl Liverpool forması giyen Hollandalı futbolcu Kuyt, 2012'de Fenerbahçe'ye transfer oldu. Oynadığı her takımda işini hakkıyla yaptı ve dünyanın her yerinde saygı duyulan bir futbolcu oldu.

15. Milan Baros

15. Milan Baros

Liverpool, Aston Villa, Lyon gibi takımlarda oynadıktan sonra Galatasaray'a transfer oldu. 2005'te Liverpool ile Şampiyonlar Ligi'ni kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Mario Gomez

16. Mario Gomez

Stuttgart, Bayern Münih, Fiorentina gibi takımlarda oynayan Mario Gomez, 1 sezon Beşiktaş forması giydi. Oynadığı futbolla siyah beyazlı taraftarların gönlüne giren Alman futbolcunun kariyeri de başarılarla dolu. 1 Şampiyonlar Ligi, 3 Almanya Şampiyonluğu bulunuyor. Oynadığı turnuvalarda da tam 5 kez gol krallığı sevinci yaşadı.

17. Gael Clichy

17. Gael Clichy

Arsenal ve Manchester City olmak üzere 14 yıl İngiltere Premier Lig'de forma giydi. Bu süre zarfında 3 şampiyonluk yaşadı. 2017-18 sezonu başında Başakşehir'e transfer oldu.

18. Jose Bosingwa

18. Jose Bosingwa

Porto, Chelsea, QPR takımlarında oynadıktan sonra Trabzonspor'a transfer oldu. Kazandığı kupalar arasında 2 Şampiyonlar Ligi, 1 İngiltere Şampiyonluğu, 2 İngiltere Kupa Şampiyonluğu var.

19. Aleksandr Hleb

19. Aleksandr Hleb

Arsenal, Barcelona, Stuttgart, Wolfsburg gibi takımlarda oynadıktan sonra Konyaspor'da da forma giydi. Kariyerinde Şampiyonlar Ligi sevinci yaşamış futbolculardan bir tanesi.

20. Toni Schumacher

20. Toni Schumacher

Alman kaleci Schumacher'in Fenerbahçe'ye gelmesi o zamanlar Türk futbolu için büyük bir olaydı. Milli takımla Avrupa Şampiyonu olan kaleci, Köln kulübüyle de Almanya Şampiyonluğu ve kupa sevinçleri yaşamıştı. Dönemin en iyi kalecilerindendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
180
46
27
23
21
20
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın