Görüş Bildir
Haberler
İş Güvenliği İsteyene Soruşturma

İş Güvenliği İsteyene Soruşturma

adem kara
17.10.2014 - 08:59

Çapa'da kanalizasyon temizliği yaptırılan ve temizlik esnasında mikrop kapan 28 yaşındaki taşeron sağlık işçisi Zafer Açıkgözoğlu karaciğer yetmezliğinden can vermişti.

Fotoğraf: Al Jazeera

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Çapa Tıp Fakültesi tarafından işçilere verilen İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’nin “niteliksiz” olduğunu tespit edip şikâyet eden Dr. Coşkun Canıvar ve hasta bakıcı Cemal Bilgin’e soruşturma açıldı. 

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, açılan soruşturmada gerekçe olarak “eğitim ve öğrenim hakkını engelleme” gösterildi. İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda hasta bakıcılık yapan taşeron işçi Cemal Bilgin, soruşturmanın üniversitede iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilmeden sertifika verilmesini şikâyet ettiği için açıldığını savunarak “Hepimizin iyiliğini düşünerek şikâyet ettim. Ceza almamak için farklı alanlardan bin işçiyi bir odaya tıkıp eğitim vermeye kalktılar. Ona da itiraz ettik. Bizi sindirmeye çalışıyorlar” dedi.

Açıkgözoğlu örneği...

Bilgin, İÜ Çapa Tıp Fakültesi’nde zorla kanalizasyon temizletildikten sonra hastalanarak hayatını kaybeden taşeron işçi Zafer Açıkgözoğlu’nun da iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilmediği için yaşamını yitirdiğini söyledi. İÜ İstanbul Tıp Fakültesi’nde 6 Haziran’da İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verilmek üzere farklı alanlarda çalışan işçiler Kemal Atay Amfisi’nde bir araya getirildi.

Eğitim sırasında Dr. Canıvar müdahale ederek “Eğitimin niteliksiz olduğunu,

personele baskı yaparak eğitim düzenlendiğini, verilen eğitimin dinleyiciler

tarafından algılanmadığını, eğitimin durdurulması ve katılan personellerin eğitimi terk etmelerini” istedi.Adıvar’a Cemal Bilgin de destek verdi. Olayın üzerine Atlas Servis Otomasyon

Temizlik Gıda Sağ. Hiz. Dağ. İnşaat Tic. Ltd. şirket yetkilileri tutanak tuttu. Tutanağın İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Başhekimliği’ne gönderilmesi üzerine Dr. Adıvar ve Bilgin’e soruşturma açıldı.

Hazal Ocak | Cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0