Görüş Bildir
Haberler
İran'la Şiir Gerilimi: 'İranlı Siyasetçilerin Kullandığı Çirkin Dili Kınıyoruz'

İran'la Şiir Gerilimi: 'İranlı Siyasetçilerin Kullandığı Çirkin Dili Kınıyoruz'

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan'ın Bakü'de okuduğu şiir sonrası İran'la yaşanan gerilime ilişkin 'Bazı İranlı siyasetçilerin Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı çirkin dili kınıyoruz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakü ziyaretinde okuduğu bir şiir Ankara ile Tahran'ı karşı karşıya getirmişti. Tahran yönetimi şiirin toprak bütünlüğünü hedef aldığını öne sürmüştü.

Gerilimle ilgili yaşananlar için 👇

AKP Sözcüsü Ömer Çelik konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

'Bazı İranlı siyasetçilerin Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı çirkin dili kınıyoruz' diyen Çelik, şunları kaydetti:

  • Bu İranlı siyasetçiler İran’ı her zaman dost ve kardeş ülke olarak gören Cunhurbaşkanımızla, İran’ın düşmanlarını birbirine karıştıracak kadar pusulalarını kaybetmişler.

  • İran’ın karşı karşıya kaldığı yaptırımlar ve dayatmalar karşısında herkes susarken, sesini yükselten sadece Cumhurbaşkanımız olmuştur. Cumhurbaşkanımız kardeş İran’a yapılan haksızlıklara her zaman karşı çıkmıştır.

  • Haddini aşan İranlı siyasetçiler Cumhurbaşkanımız hakkında konuşurken saygılı olmalıdır. İran’ın zor zamanlardaki dostu Cumhurbaşkanımıza saldıranlar, kendi ülkelerinin düşmanlarını sevindiriyorlar.

  • Unutmasınlar, nükleer çalışmalar konusunda İran halkı haksızlığa uğrarken bu haksızlığa karşı İran’la anlaşmaya imza atan sadece Cumhurbaşkanımız ve Brezilya devlet başkanıydı. Haksızlık karşısında susmayan Cumhurbaşkanımıza saldıranlar İran düşmanlarını sevindiriyorlar.

  • Gün, Azerbaycanlı kardeşlerimizin işgal altındaki topraklarını kurtarmalarına sevindiğimiz, sevinenlerle de yan yana durduğumuz, gündür. Bundan rahatsız olanlar kendi zihiniyet çarpıklıklarını sergilemiş oluyorlar.

  • Cumhurbaşkanımız kardeş İran’ın zor zamanlardaki dostudur. Cumhurbaşkanımız hakkında konuşurken haddini aşan İranlı siyasetçiler saygılı olmalıdır. Cumhurbaşkanımıza saldıranlar kendi ülkelerinin en büyük dostuna saldıran ve düşmanlarını sevindiren durumuna düşüyorlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın