Erzurum'da Camide Kediye Tekme Atılmasının Ardından Gelen Açıklama Tepki Çekti
Erzurum'da bir camide namaz esnasında tekmelenen kedi ülke çapında gündem olmuştu. Olayın kamuoyunda yarattığı infial henüz dinmemişken, Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül'ün sosyal medya hesabından yaptığı 'temizlik' vurgulu paylaşım tepki çekti.
Kedinin tekmelenmesi her kesimden tepki çekmişti.
Erzurum’un Aziziye ilçesindeki Adalar Camii’nde 25 Ağustos’ta yatsı namazı sırasında yaşanan olay, 3 Eylül’de güvenlik kamerası görüntülerinin sosyal medyada dolaşmasıyla ülke gündemine oturdu. Cemaatten bir kişi, safa yaklaşan kediyi tekmeledi; havalanan hayvan imamın başına çarptı. Videonun ülke çapında infial yaratmasının ardından Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında resen soruşturma başlattı, şüpheli gözaltına alındı.
Olay sıcaklığını korurken Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül'ün açıklaması tepki çekti.
Gül'ün kedi olayına tepki vermemesi ve üstüne 'Camilerimiz ibadet mekânlarıdır; hayvan besleme ve barındırma alanları değildir. Camilerin temizliği ve hijyeni titizlikle korunmalı, cemaatin sağlıklı ve huzurlu bir ortamda ibadet edebilmesi gözetilmelidir.' paylaşımında bulunmasıyla sosyal medyada tepkiler gecikmedi.
X'te yoğun itirazla oldu.
Özellikle İslam'da kedilerin özel bir yerinin olduğu vurgulandı.
👇
👇
👇
👇
👇
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!




Yorum Yazın