Görüş Bildir
Haberler
Bağdat'ta 18 Türk İşçi Maskeli Kişiler Tarafından Kaçırıldı

Bağdat'ta 18 Türk İşçi Maskeli Kişiler Tarafından Kaçırıldı

Batuhan
02.09.2015 - 09:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

Irak'ın başkenti Bağdat'ın Sadr Şehri semtinde 18 Türk işçi, askeri üniforma giyen maskeli kişilerce kaçırıldı. Dışişleri tarafından doğrulanan olayda kaçırılan işçilerin Nurol Holding'e bağlı çalıştığı açıklandı.

Associated Press'e bilgi veren Iraklı yetkililer, söz konusu 18 kişinin, Bağdat'ın doğusundaki Sadr bölgesinde spor kompleksi inşa eden Türk şirketi tarafından çalıştırılan işçi ve mühendisler olduğunu belirtti.

Adının gizli kalması kaydıyla konuşan bir yetkili, silahlı kişilerin bugün şafak vakti şantiye alanına baskın düzenlediğini ve bekçilerin silahlarını alarak karavanlarda uyuyan işçileri arazi araçlarıyla götürdüğünü söyledi.

NUROL: 18 ÇALIŞANIMIZ KAÇIRILDI 

Reuters haber ajansı, işçilerin Nurol Holding çalışanı olduğunu bildirdi. Reuters'a konuşan Nurol Holding CEO'su Uğur Doğan, Bağdat'ta inşa ettikleri stadyumun şantiyesinde çalışan 18 kişinin bu sabah asker kıyafetli kişiler tarafından kaçırıldığını söyledi.

Reuters'ın sorularını yanıtlayan Doğan, 'Bağdat'ta bizim tarafımızdan yapılan stadyumun inşaatında çalışan 14 işçi, üç mühendis ve bir muhasebeci sabah 03:00'te asker kıyafetli kişiler tarafından kaçırıldı. Dışişleri Bakanlığı'nı bilgilendirdik' dedi.

Doğan ayrıca daha önce güvenlik endişeleri nedeniyle şantiyedeki personel sayılarını en az seviyeye indirdiklerini söyledi.

İşçilerin inşaat alanındaki karavanlarında uyudukları sırada gelen kişiler tarafından birden fazla otomobille bindirilerek götürüldüğü belirtiliyor.

Iraklı haber kanalı Alsumaria TV, 18 Türk işçinin Bağdat'taki Olimpiyat Stadı inşaatından kaçırıldığını bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü: "Türk işçiler ayrılarak götürüldü"

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü: "Türk işçiler ayrılarak götürüldü"

Tanju Bilgiç, Irak'ta kaçırılan Türklerin bir stadyum inşaatında çalışan 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci olduğunu belirtti.

Bilgiç, 'Kaçırılma sırasında şirkette Türk işçilerini diğer ülkelerin vatandaşlarından ayırarak bir seçime tabi tuttuklarını öğrendik' dedi.

Haftalık basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç, Bağdat'ta bir Türk şirketinin stadyum inşaatında çalışan 18 Türk vatandaşının dün gece üniformalı bir grup tarafından kaçırıldığını öğrendiklerini belirtti.

Olayın saat 03.00 civarında meydana geldiğini söyleyen Bilgiç, şunları kaydetti:

'Şantiyeyi basan kişiler 18 Türk işçiyi alıp götürmüş. Olayın öğrenilmesinin hemen ardından Bağdat Büyükelçimiz Iraklı yetkililerle hemen temas etti. Şu aşamada ne için ve hangi saikle bu kişilerin alıkonulduğunu bilmek zor.

Türk şirketiyle de temas halindeyiz. 18 Türk'ün arasında 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci var. Konuyu takip etmeye devam edeceğiz.'

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0