Görüş Bildir
Haberler
Instagram Çıplaklık Yasağı Konusunda Kararlı

Instagram Çıplaklık Yasağı Konusunda Kararlı

Ulaş
03.06.2014 - 17:36 Son Güncelleme: 27.04.2022 - 14:56

Instagram Çıplaklık Yasağı Konusunda Kararlı

Popüler sosyal ağ Instagram bir süredir üstsüz kadın fotoğraflarına karşı tolerans göstermiyor ve bu tarz fotoğrafların paylaşılmasına izin vermiyor. Görünüşe göre, sosyal ağ bu kararının arkasında durmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz mayıs ayında Fransız Lui Magazine adlı dergiye verdiği çıplak fotoğrafları Instagram üzerinden yayınlayan Barbadoslu şarkıcı Rihanna, bu fotoğraflar yüzünden Instagram tarafından uyarıldı. Sebep olarak da paylaşılan içeriklerin Instagram kurallarına aykırı olduğu belirtildi. Instagram, üstsüz fotoğrafları kaldırdığı için kimileri tarafından eleştirilmişti.

CEO Kevin Systrom BBC’ye yapığı açıklamasında, kuralların Instagram’ı hem yetişkinler hem de ergenlik çağındaki kullanıcılar için mümkün olan en güvenli yer haline getirmeyi amaçladığını söyledi. Öte yandan, Instagram’ın kullanım koşullarında şu şekilde bir ifade yer alıyor: “Şiddet içeren, çıplak, kısmen çıplak, pornografik ya da müstehcen fotoğraf paylaşamazsınız.”

Bruce Willis ve Demi Moore’un kızı Scout Willis’in fotoğraflarından biri Instagram’dan kaldırıldı ve Wills bunu Twitter’da üstsüz fotoğraflarını paylaşarak protesto etti. Rihanna da Willis’e Instagram hesabını kapatarak destek verdi.

Kuralların ünlü ya da ünsüz herkes için geçerli olduğunu belirten Kevin Systrom, “Kurallarımızın amacı Instagram’ı herkesin kullanabilmesini sağlamak.” dedi. Uzmanlar ise Instagram’ın hızlı büyümesi ve oldukça popüler olması sebebiyle platformda paylaşılan fotoğrafların artık daha göz önünde olduğunu belirtiyor.

  • Stuff
Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/06/insta...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0