Görüş Bildir
Haberler
İnsanın Çenesi Yoran Miktardaki Servetleriyle Çin'in En Zengin 20 İnsanı

İnsanın Çenesi Yoran Miktardaki Servetleriyle Çin'in En Zengin 20 İnsanı

Arslan Ural Karabağlı
25.05.2015 - 15:56 Son Güncelleme: 25.05.2015 - 16:03

1. Wang Chuanfu

1. Wang Chuanfu

Çin merkezli elektrikli otomotiv devi, BYD'nin kurucusu olan Wang Chuanfu'nun serveti 4.7 milyar dolar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Yang Huiyan

2. Yang Huiyan

Babası, emlak ve inşaat sektöründe tanınan bir isin olan Yang Guoqiang'ın ölümüyle; henüz 26 yaşındayken, 'Çin'in en zengin kadını' ünvanını alan Yang Huiyan'ın serveti ise 4.9 milyar dolar.

3. William Ding

3. William Ding

Dünya çapında tanınan NetEase'in kurucusu ve sahibi olan William Ding'in serveti; şirketine ait hisselerin NASDAQ'da işlem görmesi sonrasında iyice artmış görünüyor.  Lafı uzatmayalım, William Ding, 5 milyar dolarlık servetiyle listemize 18. sıradan girmeyi başardı.

4. Zhang Zhidong

4. Zhang Zhidong

Servetinin kaynağı,  Çin'in en büyük sosyal ağlarından biri olan Tencent'de sahip olduğu hisseler. Servetinin büyüklüğü ise 5.2 milyar dolar.

5. Lu Guanqiu

5. Lu Guanqiu

Çocukluğu sefalet içinde geçen Lu Guanqiu'nun kaderi, Çin'in yaşadığı kültürel ve ekonomik devrim sayesinde değişir. Önceleri, sadece otomotiv yedek parça işiyle ilgilenen,  Lu Guangiu'nun sahibi olduğu  Wanxiang Group; artık güneş enerjisi üretimi ve inşaat gibi pek çok farklı alanda da faaliyet gösteriyor. Lu Guanqiu'nun serveti ise 5.4 milyar dolar.

6. Hui Wing Mau

6. Hui Wing Mau

1950 yılında dünyaya gelen Hui Wing Mau'nun babası, yerel bir hekimmiş. Çocukluğu zorluklar içinde geçen Mau'nun yüzünü, tekstil sektörü güldürmüş. Bugünlerde, iddialı projelerle inşaat sektöründe de boy gösteren Mau'nun serveti ise 5.5 milyar dolar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Wei Jianjun

7. Wei Jianjun

Çin'in en büyük SUV üreticisi olarak bilinen, 'Great Wall Motors' adlı şirketin sahibi Jianjun, sahip olduğu 6 milyar dolarlık servetle, listemizde 13. sırada. Şirket bugünlerde Rusya'da da faaliyet göstermeye hazırlanıyor.

8. Chan Laiwa

8. Chan Laiwa

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren 'Fu Wah International Group of Beijing'in sahibi, Chan Laiwa'ın, servetinin büyüklüğü 6.1 milyar dolar.

9. Wang Jing

9. Wang Jing

Yakın zamanda elden çıkardığı,  'Beijing Xinwei Telecom Technology' adlı şirketin, Jing listemize girmesinde önemli payı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Jing, maden ve inşaat sektöründe de önemli yatırımları olan bir isim. Servetinin büyüklüğü ise 6.4 milyar dolar.

10. Liu Yongxing

10. Liu Yongxing

Kardeşleriyle birlikte çalışarak, sahip olduğu şirketi, kısa bir zaman zarfında, 18.000 kişinin çalıştığı bir sanayi devine dönüştüren Liu Yongxing'un serveti 6.5 milyar dolar.

11. Liu Qiangdong

11. Liu Qiangdong

Bir online alışveriş sitesi olan 'JD.com'un sahibi, Liu Qiangdong, listemize girmeyi geçtiğimiz yıl yaptığı büyük atılıma borçlu. Hisseleri NASDAQ'da işlem görmeye başladıktan sonra, yapılan bir değerlendirme, Qiangdong'un servetinin büyüklüğünün 7.1 milyar dolara ulaştığını ortaya koyuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. He Xiangjian

12. He Xiangjian

Çin'in en büyük, beyaz eşya üreticilerinden olan 'Midea Group'un sahibi, He Xiangjian'ın serveti; 7.5 milyar dolar.

13. Lei Jun

13. Lei Jun

Çin'in 'Steve Jobs'u olarak tanınan Lei Jun'un serveti ise 9.1 milyar dolar.

14. Wang Wenyin

14. Wang Wenyin

Ülke sanayi devrimini yaşarken, sahip olduğu bakır ürünleri ve kablo üreten imalathanelerle, kendine büyümek ve zenginleşmek için bir fırsat yaratmayı başaran, Wang Wenyin; 10 milyar dolarlık servetiyle listemizde 6. sırada.

15. Zong Qinghou

15. Zong Qinghou

Sahip olduğu 11 milyar dolarlık serveti, çay ve su satmaya borçlu olan Zong Qinghou; bugün Çin'in en zengin 5. insanı.

16. Li Hejun

16. Li Hejun

'Güneş Enerjisi' denilince Çin'de akla ilk gelen isimlerden olan Li Hejun'un servetinin büyüklüğü, 13 milyar dolar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Ma Huateng

17. Ma Huateng

Tencent'in kaderini değiştiren adama olarak bilinen Ma Huateng'in serveti ise 14.4 milyar dolar.

18. Robin Li

18. Robin Li

Çin'in 'Google'ı olarak kabul edilen Baidu'nun kurucusu ve sahibi olan Robin Li; sahip olduğu 14.7 milyar olarlık servetle, Çin'in en zengin ikinci insanı.

19. Jack Ma

19. Jack Ma

'Alibaba' dersek, sanırım neden bahsettiğimizi hemen anlarsınız. Jack Ma aynı zamanda, 19.5 milyar dolarlık servetiyle de, 'Çin'in en zengin insanı' ünvanının sahibi.

Bonus: Li Jinyuan

Bonus: Li Jinyuan
Bonus: Li Jinyuan

Şirketlerinde çalışan 6 bin 400 elamanını, Paris'e tatile götürerek, tüm dünyanın ilgisini çeken, Çinli milyarder Li Jinyuan; bu listeye giremedi. Varın gerisini siz düşünün.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
5
4
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
selimkazak

Bonusu beğendim tebrik ederim editörü

wasd

sonra 2 pamuğa gidersin