Görüş Bildir
Haberler
İngiltere Yemen'deki Husilerden İnsani Yardım Girişine İzin Vermelerini İstedi

İngiltere Yemen'deki Husilerden İnsani Yardım Girişine İzin Vermelerini İstedi

İngiltere Yemen'deki Husilerden İnsani Yardım Girişine İzin Vermelerini İstedi

İSTANBUL (AA) - İngiltere, Yemen'deki Husilere, kontrol altında tuttukları bölgelere insani yardım malzemeleri ve ekiplerinin girişine müsaade etmeleri çağrısında bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İngiltere'nin Orta Doğu'dan Sorumlu Devlet Bakanı James Cleverly ve Husilerin Sözcüsü Muhammed Abdusselam, Umman'ın başkenti Muskat'ta bir araya geldi.

Görüşmede, İngiliz Bakan Cleverly, Husilere, Birleşmiş Milletlerin (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths'le yapıcı bir şekilde çalışma ve ihtiyaç sahiplerinin sıkıntılarının hafifletilmesi için barış tekliflerini kabul etmeleri davetinde bulundu.

Cleverly, Husilerin kontrolündeki kuzey bölgelerine insani yardımların girişinin kısıtlanmasından duyduğu endişeyi de dile getirdi.

Husilere, kontrol altında tutukları bölgelere insani yardım malzemeleri ve çalışanlarının girişine izin vermeleri çağrısında bulunan Cleverly, özellikle ülkede kıtlık tehlikesinin baş gösterdiği bu yıl, yardım malzemeleri ve insani yardım ekiplerinin söz konusu bölgelere hızlı ve engelsiz bir şekilde girmeleri gerektiğini dile getirdi.

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

BM'ye göre, dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen'de nüfusun yüzde 80'i insani yardım ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

Kaynak: aa:text:20201021:22730322
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın