Görüş Bildir
Haberler
İmamoğlu'ndan Duruşma Öncesi Açıklama: 'Korkum Yok'

İmamoğlu'ndan Duruşma Öncesi Açıklama: 'Korkum Yok'

Emre Ordu
11.11.2022 - 09:39 Son Güncelleme: 11.11.2022 - 12:17

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava bugün görülüyor. İmamoğlu'nun dört yıl bir aya kadar hapsi isteniyor. İmamoğlu duruşma öncesi katıldığı televizyon programında davanın siyasi olduğunu belirtti, 'Bu davanın Ekrem İmamoğlu'na zararı ne, faydası ne? Beni zerre ilgilendirmiyor' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) eski Başkanı Sadi Güven ve kurul üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. 

4 yıl 1 aya kadar hapsi istenen İmamoğlu, bir yıldan fazla ceza alması ve kararın kesinleşmesi durumunda siyasi yasaklı hale gelebilir.

"İmamoğlu değil ülkemiz kaybeder"

"İmamoğlu değil ülkemiz kaybeder"

İmamoğlu duruşma öncesi FOX TV'de yayımlanan Çalar Saat programında açıklamalarda bulundu. Davanın ne faydası ne de zararının kendisini zerre ilgilendirmediğini ifade eden İmamoğlu 'Bu davanın sonucu ne olursa size ne olacak? diye soruyorlar. Hiç ilgilenmedim. Hukukçularımızla oturduk genel kapsamda bir şeyler konuştuk ama şu ceza verilirse böyle olursa vs. Çünkü bununla ilgili tek bir endişe, korku, kaygı hissetmiyorum ama şu mahkemeden utanç duyuyorum. Böyle bir yargılama olamaz. Trajikomik bir durum' dedi. 

İmamoğlu 'ahmak' ifadesini YSK üyelerini söylemediğini belirtti. İstanbul seçimlerinin iptali yönünde karar veren YSK üyelerine seslenen İmamoğlu 'Hala kalkıp 'bir hata yaptık' demiyorsanız, şimdi de Ekrem İmamoğlu'nun siyasi yasaklı olmasına göz mü yumacaksınız? Bu konuda hiç mi ses çıkartmayacaksınız? Ben yüce Türk yargısına güvenmek istiyorum' ifadelerini kullandı.

İmamoğlu seçilme hakkının elinden alınması ihtimaline dair soruya ise şu yanıtı verdi:

'Bundan da ülkemiz kaybeder. Ekrem İmamoğlu kaybetmez. Fazla değil 6-7 ay sonra bunlar gidiyor. Bu ülke adalete susamış. Bu dava tamamen siyasi. Siyasi yasaklı yapmak, kayyum atamak gibi 'belediyeyi nasıl ele geçiririm...' Öyle insanlar var ki elini böyle ovuşturup, onu görevden alsalar da biz buraya konsak. Nereye konuyorsun, kimin malına konuyorsun. İstanbul 16 milyonun bunun hala öğrenemediniz mi? Böyle bir hatanın bedeli bu ülkede 8 milyondur. Onun için ayağınızı denk alın, adil olun adaleti etkilemeyin, yargı için birilerinden talimat gelmesini beklemeyin, buna aracı olmayın.'

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

İBB Başkanı İmamoğlu, 30 Ekim 2019 tarihinde Fransa’nın Strasburg kentinde düzenlenen kongrede 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesine değinerek siyasi eleştirilerde bulundu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu eleştirilere karşı 'Avrupa Parlamentosu’na gidip, Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum; bunun bedelini bu millet sana ödetecek” dedi. İmamoğlu da bunun üzerine “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan biten şeylere baktığımızda, tam da 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır, önce oraya bir odaklansın” yanıtı verdi. Ardından YSK, İmamoğlu'nun 'ahmak' ifadesiyle kendilerine kastettiğini öne sürerek suç duyurusunda bulundu. 

İmamoğlu hakkında 'Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret' iddiasıyla 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
15
8
4
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Maher

capulcu surtuk vs gibi seyler demek hakaret degil ama ahmak insanlara ahmak demek suc?

yengegeldikmi

Adam ahmak demiş ama hedef göstermemiş ki. Ne olmuş da alınmışlar :)

Feuerzeug

Haksız olduğu tek konu yok bAŞKanımın