Görüş Bildir
Haberler
İki Gözümüzün Çiçeği Sonbaharı Yaşamadan Sizi Moda Sokacak 17 Güz Filmi

İki Gözümüzün Çiçeği Sonbaharı Yaşamadan Sizi Moda Sokacak 17 Güz Filmi

Aburoski
06.09.2018 - 10:45 Son Güncelleme: 06.09.2018 - 20:49

Yavaş yavaş sonbahar aylarını karşılıyoruz. Kimi sonbaharı dört gözle beklerken kimi de kasvetli havaların gelmesini hiç istemez. Biz de sonbahara hoş geldin diyor ve sizleri bu kasvetli havalarda izleyebileceğiniz 17 filmle baş başa bırakıyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Autumn in New York - 2000

IMDb 5,6

New York'un en bilindik simalarından birisi olan Will Keane, kadınların karşı koyamadığı yakışıklı bir adamdır. Birçok kadını ayartmıştır. Dolayısıyla da ismi her gece başka biriyle anılmıştır. Bir gün yaşı geçkin bir erkekle ilişki hevesinde olan Charlotte Fielding ile tanışır. Keane, Charlotte'ta o güne kadar hiçbir kadında göremediği bir kıvılcımı görmüştür. Birbirlerinden çok farklı beklentileri olan bu iki insan, bir araya gelmenin mutluluğunu ne kadar tadabileceklerdir?

16. Practical Magic - 1998

IMDb 6,2

Sally ve Gillian Owens farklı olduklarını aslında hep biliyorlardı. Gerçi anne ve babalarının ölümünden sonra teyzeleri tarafından büyütülen iki kız kardeşin evlerinin herkesinkinden farklı olan tek yönü vardı: Kurallar başkaları içindi. İki küçük kız için, kahvaltıda çikolatalı kek yemek, gece geç saatlere kadar uyanık kalıp ailede birkaç nesildir süregelen büyü ve büyü kitaplarıyla ilgilenmek serbestti.

15. You've Got Mail - 1998

15. You've Got Mail - 1998

IMDb 6,6

Kalabalık New York şehrindeki milyonlarca yalnız insandan biri olan Joe Fox, hayalini kurduğu kitapçıyı açmak üzeredir. Boş vakitlerini bilgisayar başında geçiren Joe, chat kanallarından birinde tanıştığı bir kadınla samimi bir dostluk kurmaya başlar. Kely isimli bu kadın kendine ait kitapçısında çocuk kitapları satan sevimli ve içten bir kadındır. İkili konuştukça birbirlerine dair onlarca ortak nokta fark ederler ve aralarındaki ilişki büyülü bir bağa dönüşmeye başlar. Zamanı gelip buluşmaya ve tanışmaya karar verdiklerinde ise şaşırtıcı bir sürpriz kapıdadır…

14. Stepmom - 1998

IMDb 6,7

Luke ani bir ayrılığın ardından yeni hayatına başlar. Eski karısı Jackie ile ayrılmasının ardından hayatını yeniden yoluna kurmanın derdindedir. Yeni tanıştığı sevgilisi olan Isabel ile birlikte yaşamaktadır. Hayatını adadığı çocukları da onunla beraber yaşamaktadırlar. Luke’un iki çocuğu Anna ve Ben, Luke ne yaparsa yapsın bir türlü Isabel’e ısınamamışlardır. Öte yandan Isabel de bu iki çocuğu pek sevmemektedir. Ailevi problemler, günden güne büyüyeceklerdir. Ed Harris ve Julia Roberts’ın başrolleri üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Susan Sarandon, Jena Malone ve Liam Aiknen gibi isimleri de görmek mümkün. Filmin yönetmeni ise Harry Potter serisinden de tanıdığımız Chris Columbus.

13. Sweet November - 2001

IMDb 6,7

Nelson Moss, tüm hayatı işi olan, işkolik bir adamdır. Bir gün ehliyet almak üzere girdiği bir sınavda Sara isimli deli-dolu bir kızla tanışır. Sara, Nelson'dan en azından bir ay boyunca onunla yaşamasını ister. Nelson, teklifi kabul edecektir. Kısa sürede aynı eve taşınan iki insan, yine kısa sürede birbirlerine aşık olacaklardır. Sara, hayatında ilk kez birisine aşık olmuştur. Nelson'ın bilmediği ise aşık olduğu Sara'nın kanser olduğudur. İki insan, ölümle hayatın girdabına beraber tutulmuşlardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Flay Away Home - 1996

12. Flay Away Home - 1996

IMDb 6,8

Annesinin trafik kazasında ölmesinden sonra Amy Alden, kırsal Ontario’da, sanatçı ve mucit olan babası Thomas ve onun eşi Susan’ın yanında yaşamaya başlar. Çiftlik etrafındaki koru gezintilerinden biri sırasında içinde kaz yumurtaları bulunan terk edilmiş bir kuş yuvası keşfeder. Amy, bu yumurtaları eve getirerek çekmecesine koyar...

11. Love Story - 1970

11. Love Story - 1970

IMDb 6,9

Köklü ve zengin bir aileden gelen Oliver Barrett IV (Ryan O'Neal), aile geleneğini devam ettirerek kendisinden öncekiler gibi Harvard Üniversitesinde hukuk okumaktadır.Bir gün Radcliffe Kolejinde müzik öğrencisi olan işçi sınıfından Jennifer Cavalleri (Ali MacGraw) 'ye aşık olur. Çift evlenmeye karar verir,ancak Oliver'in babası Oliver Barrett III (Ray Milland) bu evliliğe onay vermez ve oğlunun harçlığını keser ayrıca onu mirasından da mahrum edeceğini söyler.Oliver'ın babasının maddi desteği olmadan Harvard'a devam etmesi çok zordur. Hayata sıfırdan başlamak zorunda kalan yeni evli çift Oliver'in okul masraflarını karşılamak için farklı işlerde çalışmaya başlarlar. Bu arada çocuk istedikleri halde gebe kalamayan Jennifer'in yapılan tetkikler sonucunda lösemi hastası olduğu anlaşılır.

10. Sleepy Hollow - 1999

IMDb 7,4

Ichabod Crane, kendini bulunduğu mevkinin düzenini sağlamaya atayan, esrarengiz bir adamdır. Bir gün yaşanan kanlı cinayet vakaları silsilesini çözmek ve sonlandırmak üzere Sleepy Hollow isimli bir kasabaya gönderilir. Tüm kurbanlar, kendilerine hiç merhamet gösterilmeden, kafaları bedenlerinden ayrılarak öldürülmektedirler. Tüm kasaba bu cinayetlerin bir hayalet tarafından gerçekleştirildiğini düşünmektedir. Ichahold, yaşanan bu tuhaf olayların sonunu getirmeye kararlıdır. Tim Burton'ın teknik dallarda Oscar adaylıkları da bulunan filminin başrolünde oyuncu Johnny Depp var.

9. Far From Heaven - 2002

IMDb 7,4

1950'li yılların Amerikası... Whitaker ailesi, oldukça mutlu bir biçimde hayatını sürdürmektedir. Cathy ve Frank'in çizdiği yolda, bu aile oldukça sıradan ve düzenli bir aile prototipi oluşturmaktadırlar. Hayattaki her şey varlığını sürdürmeye güzelce devam ederken Cathy, kocası Frank'i bir yatakta başka bir erkek ile beraber yakalar. Hayatlarının tüm sıradanlığı bu beklenmedik olayla birlikte sarsılacaktır. Cathy, ailesini bir arada tutmak için elinden geleni yapacaktır.

8. Rudy - 1993

8. Rudy - 1993

IMDb 7,5

Rudy filmi gerçek bir hikayeye dayanıyor. Notre Dame futbol takımının oyuncusu Daniel Eugene “Rudy” Ruettiger hayatını anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Garden State - 2004

7. Garden State - 2004

IMDb 7,5

Baba baskısı ile şekillenen hayatların yansımaları çok farklı şekillerde tezahür edebiliyor insan hayatında. Hele ki bunda kişinin annesinin vefatından yana bir pay biçiliyorsa çok derin etkileri olabiliyor. Andrew Largeman, televizyon kariyerinde tutunmaya çalışan bir aktördür. Psikiyatrist babası, yıllarca onun üzerinde baskı kurmuştur. Hatta tekerlekli sandalyeye mahkum olan annesinin durumuna onun sebep olduğuna Andrew’ı inandırmıştır.

Bir gün annesinin ölüm haberini alan Andrew, 9 yıldan sonra evine geri döner. Oldukça değişmiş olarak bulduğu kasabasına uyum sağlamaya çalışan Andrew, bu sırada Sam ile tanışır. Sam, Andrew’ın yıllardır kendini kapadığı kutudan çıkmasını sağlayacak ve uzun süredir göz ardı ettiği gerçeklerle yüzleşmesini sağlayacaktır.

6. When Harry Met Sally - 1989

6. When Harry Met Sally - 1989

IMDb 7,6

Bir yolculuk sırasında karşılaşıp tanışan Harry ve Sally isimli iki genç sohbetleri esnasında aynı üniversiteden mezun olduklarını, ancak daha önce hiç karşılaşmadıklarını fark ederler. Bu keyifli sohbet sırasında konu ikili ilişkilere gelir ve iki karşı cinsin arkadaş olup olamayacağı üzerine uzun uzun tartışırlar. Sonuç ise arkadaş olamadıkları yönündedir. New York'a vardıklarında ayrılırlar ve ikisi de ayrı ayrı kendi hayatlarını yaşamaya devam ederler. Ta ki kader yollarını tekrar birleştirine dek...

5. The Blind Side - 2009

IMDb 7,7

Fakir ve aşırı derecede iri bir genç olan Michael Oher bir kolej futbol takımına girince, kendi ve çevresindekilerin hayatı tümden değiştir.

4. October Sky - 1999

IMDb 7,8

Gerçek bir öyküden filme aktarılan 'October Sky - Ekim Düşü' tüm erkek çocukların babaları gibi madenci olmalarının beklendiği bir kasabada, ailesinin onun için hazırladığı geleceğin dışına çıkmaya çalışan, büyük hayalleri olan bir gencin hikayesini anlatıyor. 50’li yıllarda Batı Virginia’nın Coalwood kasabasında maden kontrolörü olarak çalışan John Hickam’ın (Chris Cooper) en büyük isteği, oğulları Jim ve Hower’ın da kendi gibi kontrolör olmalarıdır. Fakat Jim bir futbol bursu kazanmıştır ve Hower’ın ise çok başka hayalleri vardır.

3. Scent of a Woman - 1992

IMDb 8,0

Bir kolej öğrencisi olan Charlie, paraya ihtiyacı olduğundan kör bir adama, bir nevi 'bebek bakıcılığı' yapmaya razı olur ama iş, umduğu kadar basit olmayacaktır. Çünkü Emekli Albay Frank Slate’in haftasonu için çok özel bir planı vardır.

Bu plana yolculuk, kadınlar, iyi bir yemek, birinci kalite şarap, tango, limuzin ve ne yazık ki, bir de 45’lik dahildir. İşin kötüsü, bunları yaparken Charlie’yi yanından ayırmaya da hiç niyeti yoktur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Dead Poets Society - 1989

IMDb 8,1

1950’lerin Welton Akademisi ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan ancak geri kafalılığın iktidarda olduğu bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve ortodoks tavırları okulu öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir yer haline getirmektedir. Fakat yeni İngilizce öğretmeni John Keating’in okula atanmasıyla çok şey değişecektir... Keating, öğrencilerine ders kitaplarını yırtıp atmalarını, kalıplaşmış düşünce şekillerinden uzaklaşmalarını ve hayatlarını dolu dolu yaşamalarını öğütlemesiyle okulun statükocu tavrına son derece zıt bir profil çizmektedir. Öğrencilerini şiir ve nitelikli edebi yapıtlarla tanıştıran Keating, onların pek çoğu üzerinde derin bir etki yaratır ve onların geleceğe dair hayallerinin şekillenmesini sağlar. Elbette Keating’in yaklaşımının okul yönetimi tarafından fark edilmesi ve üstüne gidilmesi uzun sürmeyecektir. Fakat okul müdürü Nolan, Keating’i okuldan uzaklaştırma kararı aldığında hayatlarını değiştirdiği öğrencileri Keating’i savunmak için harekete geçerler.

1. Good Will Hunting - 1997

1. Good Will Hunting - 1997

IMDb - 8,3

Can Dostum'da Will Hunting genel iq’nun çok çok üzerinde bir zeka seviyesine sahip, MIT’de temizlikçi olarak çalışan genç bir çocuktur. Temizlik yaptığı akşamlardan birinde, bir sınıfın tahtasında yazılı olan bir matematik sorusuna denk gelir. Çözülmesi neredeyse imkansız olan bu problemi rahatlıkla çözen Will, sessizce ortadan kaybolur. Kısa zaman içerisinde problemi yazan profesör tarafından keşfedilen Will bu başarısını diğer sorularda da sürdürecektir. Ancak bir kavga sebebiyle hapis cezasına çarptırılan gencin, bu beladan kurtulabilmek için profesöre ihtiyacı vardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
82
29
5
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Viyol10sel

Remember remember the fifth of november. Sonbahar gelir de sloganı bile "Unutma 5 Kasim'ı" olan V for Vandetta nasıl bu liste olmaz :) Bir de Kasımda Aşk Baş... Devamını Gör

Gizem Yenikler

Mesajınız var filmini çok beğenmiştim o dönem.Aşk filmi deyince aklıma hep Titanikten sonra o gelir.Tom Hanks herrolün hakkını iyi veriyor.