Görüş Bildir
Haberler
İki Boyutlu Dünya Aşkıyla Tutuşanlar İçin Bahar Döneminde Kesinlikle Kaçırılmaması Gereken 17 Anime

İki Boyutlu Dünya Aşkıyla Tutuşanlar İçin Bahar Döneminde Kesinlikle Kaçırılmaması Gereken 17 Anime

Malum önümüz yaz... Diziler sezon finallerini yapmaya başladı başlayacak ve izlenecekler listemizdeki dizi ve filmleri bir bir tükettik sayılır. Yeni arayışlara girmek ve biraz da anime izlemek isteyenler için bahar döneminde yayına giren ve kesinlikle başlamanız gereken en güzel anime serilerini sizler için derledik. Şimdiden keyifli seyirler...

(Animelerle ilgili bilgiler için Türkanime TV'den ve MyAnimeList'ten yararlanılmıştır.)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Steins;Gate 0

1. Steins;Gate 0

MAL Puanı: 9.16

Çılgın bilim adamı Okabe, Kurisu’yu kurtarmaya yönelik girişiminde başarısız olduktan sonra pes eder ve hayat dolu çılgın bilim adamı benliğini geçmişin tozlu sayfalarına gömer. O, artık bizim tanıdığımız “Hououin Kyouma” değildir. Her şey artık normalleştiğinde, kendisine bir insanın belliğini depolayan bir cihazı test etmeye başladığını ve karakterleri, kişilikleri ile bir simülasyon oluşturduğunu söyleyen Kirusu ile tanışarak geçmişe çekilir. Okabe de teste başlar ve Kurisu simülasyonunun beklenmedik bazı trajedileri de beraberinde getirdiğini deneyimler. “Zero”, orijinal hikayeyi mümkün kılmak için katkıda bulunan, Beta Attractor Field'ın geleceğini keşfeden bir yan hikayedir.

2. Tokyo Ghoul:re

2. Tokyo Ghoul:re

MAL Puanı: 7.94

Quinx Squad olarak bilinen özel bir ekip CCG’ya Tokyo'nun istenmeyen sakinlerini yok etmek konusunda destek çıkar. Ghoul’ların özel yeteneklerinden faydalanmak için ameliyat geçirmiş bu insanlar tehlikeli yaratıkları yok etmek için operasyonlara katılırlar. Bu grubun lideri Haise Sasaki, ünlü özel sınıf araştırmacısı Kishou Arima tarafından eğitilmiş bir yarı-ghoul, yarı insandır. Ancak, bu genç adamın ilk ilgi çeken detayı gözleri olsa da, eskiden olduğu kişiyi yavaş yavaş anımsaması da karmaşık olayları beraberinde getirir.

3. Golden Kamuy

3. Golden Kamuy

MAL Puanı: 7.51

Sugimoto, Meiji Dönemi'nde, Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido'da meydana gelen Rus-Japon Savaşından sağ olarak kurtulur. Savaş boyunca 'Ölümsüz Sugimoto' olarak anılan bu adam, şimdilerde savaşta ölen arkadaşının karısını kurtarma ümidi ile altınla vaat edilmiş zenginliğin peşine düşer. Bu altın avcılığı süresince, yozlaşmış suçluların sakladığı altın gömüsüyle alakalı ipuçları bulur. Kötü iklim şartlarında hayatını kurtaran Aunili bir kızla ortak olarak, altını arayan amansız suçlulara karşı ölüm-kalım mücadelesine girerler.

4. Kakuriyo no Yadomeshi

4. Kakuriyo no Yadomeshi

MAL Puanı: 7.12

Büyük büyük dedelerinden ruhları görebilme gücü miras kalmış kolej öğrencisi bir kız olan Aoi, bu serinin odak noktasıdır. Aoi yemek yapma konusunda aşırı derecede özgüvenli biridir ve bir gün yine birkaç tarımsal ruh beslerken önünde aniden bir tanrı ve yanında Tenshinya'nın efendisi belirir ve Aoi'yi alıp götürür. Derler ki; büyükbabasının borçlarına karşılık, Aoi'nin onun eşi olması gerekmektedir. Aoi bu fikirden nefret eder ve bunun yerine Tenshinya'da çalışarak büyükbabasının borçlarını ödeyeceğini söyler.

5. Full Metal Panic! Invisible Victory

5. Full Metal Panic! Invisible Victory

MAL Puanı: 7.95

Gizli bir askeri teşkilat olan Mithril üyesi 17 yaşındaki Sousuke Sagara, KGB tarafından kaçırılma tehlikesi bulunan Kaname Chidori’nin yakın koruması olarak görevlendirilir. Görevlendirilmesine görevlendirilir de, daha önce hiç sivil hayatta yaşamamış Sousuke için bu, hayatında aldığı en zor ve de imkansız görev haline gelir. Bu hikaye, Full Metal Panic serisinin 'The Second Raid'den sonraki kısmını yani Mitril'in Amalgam'la olan savaşını konu alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Devils Line

6. Devils Line

MAL Puanı: 6.46

Bir üniversite öğrencisi olan Tsukasa, insan nüfusunun arasına karışmış pek çok vampirden biri olan bir şeytanın saldırısından kurtarılır. Tsukasa'nın kurtarıcısı olan Anzai ise doğaüstü güçlerini, Tokyo'daki şeytanlarla bağlantılı suçlarda uzmanlaşan gizli bir polis görev gücünün üyesi olarak kullanan bir yarı-şeytandır. Anzai'nin Tsukasa'yı korumaya devam etmesi, onlar arasında hızla gelişen, belirsiz bir bağ oluşturur. Anzai'nin en büyük korkularından biri olan insan kanı içme korkusu, Tsukasa ile oluşan bağları yüzünden sınanacaktır. Anzai, insan kanı içmeme konusundaki bu sarsılmaz iradesini koruyabilecek midir?

7. Persona 5 the Animation

7. Persona 5 the Animation

MAL Puanı: 7.49

Persona 5 adlı konsol oyununun anime adaptasyonudur.

8. Hinamatsuri

8. Hinamatsuri

MAL Puanı: 7.98

Bir gece, yakuza üyesi olan Nitta’nın başına garip bir cisim düşer. Kutunun içinde Hina isimli genç bir kız vardır. Bu kızın muhteşem doğaüstü güçleri vardır ve Nitta gönülsüzce onu yanına alır. Güçleri yakuza işlerinde faydalı olabilir ama bununla birlikte güçlerini onun üzerinde kullanması riskini de göze alır. Ayrıca, eğer güçlerini kullanmazsa, çılgına dönüp çevresindeki her şeyi yok eder. Nitta ve Hina’nın tuhaf yaşamları daha başlangıçtır.

9. Mahou Shoujo Site

9. Mahou Shoujo Site

MAL Puanı: 6.50

Asagiri Aya, okulda sürekli zorbalığa maruz kalan bir kızdır. Sorunlarından kaçmak için internette dolaşırken “Sihirbaz Kız Sitesi” isimli gizemli bir sayfaya rastlar. Sadece o sayfaya bakmakla bile Aya’yı “Sihirbaz Kız Kıyameti” dünyasına çekmeye yeterli gelir. Daha sonraki gün okula gittiğinde dolabında sevimli bir silah bulur ancak bu silahın onu kargaşa ve katliam dolu bir dünyaya çekeceğinden bihaberdir.

10. Wotaku ni Koi wa Muzukashii

10. Wotaku ni Koi wa Muzukashii

MAL Puanı: 7.92

Aynı iş yerinde çalıştıklarını öğrendikten sonra bir oyun delisi otaku ile fujoshi, ortaokuldan beri ilk kez bir araya gelir. Birkaç iş sonrası içki seansından sonra çıkmaya başlarlar, fakat bu mükemmel bir ilişki olacak mıdır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tada-kun wa Koi wo Shinai

11. Tada-kun wa Koi wo Shinai

MAL Puanı: 7.48

Aşkı hiç tatmamış Mitsuyoshi Tada, kiraz çiçeklerinin fotoğraflarını çektiği esnada Lüksemburg'dan gelen transfer öğrenci Teresa Wagner ile tanışır. Japonya'ya geldikten sonra, yol arkadaşından ayrılarak kaybolan Wager’i, Mitsuyoshi dedesinin kafesine getirir ve ona yardım eder.

12. 3D Kanojo: Real Girl

12. 3D Kanojo: Real Girl

MAL Puanı: 6.93

Sosyal hayattan uzak durarak yaşamak isteyen, ağır otaku Tsutsui Hikari, gerçek dünyadaki kızlar yerine sanal kızları tercih etmektedir. Günün birinde okul havuzunun etrafındaki çöpleri temizleme cezası alır fakat aynı cezayı Iroha adındaki “gerçek bir kız” da almıştır. Tsutsui, normal şartlarda konuşma şansı bile olamayacak kadar güzel bir kızla arkadaş olur ve ikilinin yolları daha fazla kesişmeye başlar.

13. Piano no Mori (TV)

13. Piano no Mori (TV)

MAL Puanı: 7.22

Amamiya Shuuhei, büyükannesinin sağlığının kötüye gitmesi üzerine Tokyo'dan kırsal alana göç etmiştir. Babası meşhur bir piyanisttir ve Shuuhei ufaklığından beri ondan piyano dersleri almıştır. Tek isteğiyse onun adımlarını takip etmektir. Okulda arkadaşlarının onun piyano çalmasını hor görmesi üzerine, Shuuhei piyanosunu çalmak için ormanın içine götürür. Fakat piyano lanetlidir ve ona 'Eğer çalarsan, hiçbir ses gelmeyecek.' diye söyler. Bir gün aynı sınıftan Ichinose Kai adlı bir çocuk, Shuuhei'yi ormana götürür. Shuuhei çalmayı denediğinde başaramaz, fakat Kai mükemmel bir şarkı çalar. İşte bu güçlü bir arkadaşlığın başlangıcı ve çok zıt iki çocuğun müzisyen olmak için yeteneklerini geliştirmesinin hikayesi olacaktır.

14. Rokuhoudou Yotsuiro Biyori

14. Rokuhoudou Yotsuiro Biyori

MAL Puanı: 7.14

Dört erkek — Gure, Sui, Tokitaka ve Tsubaki — Rokuhoudou adlı bir Japon çay evinin işletilmesine yardım ederler. Orayı ziyaret edenler sıcak bir şekilde karşılanır, kendilerine bir çay ikram edilir ve çoğunlukla sahip olabilecekleri sorunlar hakkında yardım görürler.

15. Akkun to Kanojo

15. Akkun to Kanojo

MAL Puanı: 6.51

Bu romantik komedi, ağır bir tsundere olan Atsuhiro 'Akkun' Kagari ile onun kız arkadaşı Non 'Nontan' Katagiri'nin günlük yaşantılarını konu almaktadır. Akkun'un Nontan'a davranışları, sert ve sözlü tacizden ibarettir fakat aslında, onun için deli olmaktadır ve onu gizlice dinleyip, izleyerek adeta bir stalker gibi davranır. Nontan ise, Akkun'un bu stalker tabiatından habersizdir ve hareketlerinin sevimli olduğunu düşünmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Megalo Box

16. Megalo Box

MAL Puanı: 8.46

Ashita No Joe 50. Yıl Özel Projesi.rnrnJD(Junk Dog) geçimini sağlamak için yasadışı boks maçlarına katılır. Bugün o ringe tekrar adımını attığındaysa daha önceden tanıdığı birisiyle karşılaşır. Ve ona karşı kanının son damlasına kadar mücadele etmek ister.

17. Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These - Kaikou

17. Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These - Kaikou

MAL Puanı: 7.52

Fakir ama soylu bir aileden gelen Reinhard von Lohengramm; çocukken ablası Annerose'nin İmparatorluk cariyesi olmasına ve Kayzer 4. Friedrich'e adeta bir mal gibi satılmasına tanıklık etmiştir. Bunun üzerine bu askeri deha, Kayzer'i devirip ablasını özgürlüğe kavuşturmayı amaç edinir. Öte yandan, dahilikte Reinhard'ın altında kalmayan Yang Wenli'yse; tarihçi olup huzurlu bir hayat sürdürmek istemiş, fakat hayat şartları yüzünden Harp Akademisi'nde okumak zorunda kalmıştır. Bu savaştan lanet etse de, Birlik'in yozlaşmış demokrasisini tehdit eden otokratik emellere seyirci kalamaz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
62
15
7
6
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın