Görüş Bildir
Haberler
Ulaştırma Bakanlığı 'Metro İçin İzmir'e Kuruş Yok' Haberini Yalanladı

Ulaştırma Bakanlığı 'Metro İçin İzmir'e Kuruş Yok' Haberini Yalanladı

FreiGeist
22.02.2019 - 10:55

Ulaştırma Bakanlığı'nın 2019’da Ankara ve İstanbul metrolarına toplam 4.3 milyar lira  ödenek ayırırken, İzmir’e 30 bin lira ayırdığı öne sürüldü. Bugün basına yansıyan haber, sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi. 

Bu gelişmeler üzerine açıklama yapan AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, ifade edilen rakamın sembolik olduğunu, asıl bütçenin ihale aşamasında belirleneceğini söyledi. Ulaştırma Bakanlığı da çıkan haberleri yalanladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"İstanbul metrolarına 3.2 milyar, Ankara’ya ise 1 milyar lira"

"İstanbul metrolarına 3.2 milyar, Ankara’ya ise 1 milyar lira"

Sözcü’den Erdoğan Süzer, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro inşaatına 2 milyar 275 milyon lira, Halkalı-İstanbul Havalimanı metro inşaatına ise 460 milyon lira harcama yapılacağını aktardı.

Haberde, İstanbul'a ayrılan kaynağın 2 milyar 776 milyon lirasının İstanbul Havalimanı raylı sistem bağlantıları için kullanılacağı belirtildi.

Haberde,  İstanbul'a ayrılan kaynağın 2 milyar 776 milyon lirasının İstanbul Havalimanı raylı sistem bağlantıları için kullanılacağı belirtildi.

Ankara'daki metro inşaatlarına bu yıl içinde 1 milyar 61 milyon lira daha harcanacağı ve böylece toplam harcamanın 7 milyar 635 milyon liraya ulaşacağı ifade edildi.

Ankara'daki metro inşaatlarına bu yıl içinde 1 milyar 61 milyon lira daha harcanacağı ve böylece toplam harcamanın 7 milyar 635 milyon liraya ulaşacağı  ifade edildi.

Haberde İzmir'in ülkenin İstanbul ve Ankara'dan sonra en büyük üçüncü büyük ili olmasına rağmen, metro yatırımlarına bütçeden kuruş alamadığı vurgulandı ve şöyle devam edildi:

'İzmir'in 2.3 milyar liralık Halkapınar-Otogar raylı sistem bağlantısı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yatırımları arasına alınmasına rağmen bugüne kadar projeye para gönderilmedi. 

Bu yılın bütçesine ise 2.3 milyar liralık proje için sadece 30 bin liralık ödenek konuldu.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP İzmir İl Başkanı Şengül: "Asıl bütçe ihalede belli oluyor"

AKP İzmir İl Başkanı Şengül: "Asıl bütçe ihalede belli oluyor"

Hükümetin metro yatırımları için İzmir'e bütçe ayırmayarak ayımcılık yaptığı yönünde çıkan haberler üzerine AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül açıklama yaptı ve haberlere yalanlama getirdi.

Şengül, İstanbul, Konya ve Ankara'daki metro projelerini örnek gösterip, 'Ankara'daki Esenboğa Havalimanı Raylı Sistem Hattı için ödenek 30 bin TL, İstanbul'daki Yenikapı-İncirli-Sefaköy Metro Hattı ile Konya'daki Hafif Raylı Sistem Hattı için de ödenek 20 bin TL görünüyor. Belirtilen tüm rakamlar sembolik. Daha sonra ihale aşamasına gelindiğinde zaten ödenek ayrılacak' dedi. 

Halkapınar-Otogar metrosunun, 2 milyar 334 milyon TL bedelle hayata geçecek büyük ve önemli bir yatırım olduğunu belirten Başkan Şengül, proje kapsamında 40 adet de araç alımının planlandığını ifade etti.

Ulaştırma Bakanlığı: "30 bin lira ayrıldığı iddiaları gerçek dışı"

Ulaştırma Bakanlığı: "30 bin lira ayrıldığı iddiaları gerçek dışı"

Bir açıklama da Ulaştırma Bakanlığı'ndan geldi. 

İzmir'de Halkapınar-Otogar Metro Bağlantısı yapımının Ulaştırma Bakanlığı tarafından üstlenildiği belirtilirken, 'Söz konusu projenin yatırım tutarı 2 milyar 334 milyon 22 bin liradır. Güncel proje bedeliyle 2019 Yatırım Programı'na dahil edilmiş olup, ihale ilanına çıkılacaktır. Yapımının ihale edilmesi 100 günlük eylem planı içerisinde yer alan proje aynı zamanda Cumhurbaşkanımız tarafından seçim beyannamesinde açıklanmıştır. Söz konusu haberlerde yer aldığı gibi 30 bin lira ayrıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır' denildi.

Haber sosyal medyanın da gündeminde. Twitter ve ekşi sözlük'te yapılan bazı yorumlar ise şöyle 👇

Haber sosyal medyanın da gündeminde. Twitter ve ekşi sözlük'te yapılan bazı yorumlar ise şöyle 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
157
59
23
7
7
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Oyun Char

Merak etmeyin , ilk mitingde çıkıp "bunlar yalan dolan İzmir'i biz işgalden kurtardık , ödeneği de 8416464453 tl yaptık , işte İzmir'e verdiğimiz önem" denir... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

İthal alkış.

Resho

Ülkede hükümetin belediyesi değilsen o şehire 1 cacık yatırım gelmiyor. En basiti İzmir'in dört bir yanındaki tüm şehirler ki takımları 2. ve 3. ligde olması... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

İzmir den de AKP ye 30 bin oy dan fazla çıkmaz inşallah