Görüş Bildir
Haberler
İçişleri Bakanı Açıkladı: 'Avukat Vahit Bıçak'ın Polis Akademisi'ndeki İşine Son Veriliyor'

İçişleri Bakanı Açıkladı: 'Avukat Vahit Bıçak'ın Polis Akademisi'ndeki İşine Son Veriliyor'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Akademisyen Ceren Damar Şenel davasında yaptığı savunmayla tepki çeken sanık avukatı Vahit Bıçak'ın Polis Akademisi'ndeki işine son verileceğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu. 'Sanık avukatı Vahit Bıçak, Polis Akademisinde dersler veriyor. Bu görevine son verilmesi gibi bir durum söz konusu mu?' sorusu yöneltilen Soylu, şunları kaydetti:

'Polis Akademisindeki öğretim üyesi Prof. Dr. Vahit Bıçak, Ceren Damar'ın davasında sanığın avukatı. Bu konuda arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirme çerçevesinde olayın kendine ait bir safahatı var, çok doğal olarak. O safahat çerçevesinde Polis Akademisiyle ilişkisinin kesilmesi hususundaki onay benim önümde. Yani bugün itibarıyla bu ilişki kesiliyor. Bir süreci vardı, o süreci bekledik. Kendine ait prosedürü var. Onay bizim önümüzde ve kesilecek.'

Neler yaşanmıştı?

Ankara’da Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel (27), 2 Ocak 2019 tarihinde üniversite yerleşkesindeki odasında, sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülmüş ve geçtiğimiz hafta görülen karar duruşmasında sanık Hikmet ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı. 

Sanık avukatı Vahit Bıçak savunmasında Ceren Damar'ın müvekkiline cinsel istismarda bulunduğunu, konumunu kullanarak bunu sürdürdüğünü iddia ederek, 'yaşasaydı cinsel saldırıdan yargılanacaktı' demişti.

Bıçak ayrıca Ceren Damar'ın 15 Temmuz darbe girişimini övdüğünü öne sürmüştü.

Ankara Barosu soruşturma başlatmıştı

Bıçak'ın kullandığı ifadelere bazı baro başkanlarından ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den tepki gelmişti. Bıçak'ın bağlı olduğu Ankara Barosu da disiplin soruşturması başlatmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
84
11
5
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hllcbn

İsabetli karar.

No name

Beter olsun.

Pasif Kullanıcı

Bu adamin meslekten men edilmesi lazim, diplomasi neyi varsa iptal edilmeli. Bu kadarla kurtulmamasi lazim.