Görüş Bildir
Haberler
Hrant Dink Davası, Kamu Görevlilerinin İhmali Davasıyla Birleşti

Hrant Dink Davası, Kamu Görevlilerinin İhmali Davasıyla Birleşti

ATKN
26.01.2016 - 13:48

Yargıtay, Hrant Dink cinayeti ana davasını, kamu görevlilerinin ihmâli davasıyla birleştirdi. Yargıtay ayrıca, birleştirilen davaya İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bakmasına karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin ihmâli olduğu' iddiasına ilişkin 26 sanık hakkında açılan davanın 'örgütlü suç' olduğu gerekçesiyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bakmasına karar verdi. Yargıtay ayrıca İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Hrant Dink suikasti ana davasının da 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin görülmesini kararlaştırdı. Yargıtay ayrıca her iki davanın da birleştirilmesine hükmetti.

Ali Fuat Yılmazer

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin ihmali olduğu' iddiasına ilişkin açılan ve kabul edilen davanın 160 sayfalık iddianamesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç de bulunuyor.

Sanıklar İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak

Sanıklar İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ana davada ise tetikçi Ogün Samast ve Erhan Tuncel'in de bulunduğu sanıklar yer alıyor. Tüm sanıklar İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın